reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mamakulka, a jak zejdziesz z ciemnego koloru? To trzeba chyba najpierw rozjaśniaczem? Wiem ze ja jak kiedyś chciałam zrobić blond i poszłam do fryzjera to powiedziała ze tak za pierwszym razem sie nie da z ciemnego i trzeba stopniowo i bedzie to trwało z pol roku. Odpuściłam i nadal mam ciemne [emoji57].
Kamcia moja starsza córka długo jadła ale to było do półtora godziny. 2,5-3 to zdecydowanie za długo, raczej robisz jej za najfajniejszy smoczek :-). Nie wiem jak to jest z nakładkami bo nie używałam nigdy wiec moze to jest przyczyna. A moze odciągnij sobie pokarm i nakarm ja z butelki, wtedy będziesz wiedziała ile zjadła.
Ja zazwyczaj ubierałam jak było bardzo ciepło body z długim rękawem, cienka czapeczkę i skarpetki, do tego jeden z trzech kocykow ( bawełniany cienki, inny troche grubszy i taki milutki cieplutki) i na bierząco kontrolowałam i jak widzę ze troche zimno jej to daje cieplejszy. A jak jest troche chłodniej to pajacyk ( tak to sie chyba nazywa takie zapinane od góry do stop) , czapeczka i kocyk

reklama
Ej dość grubo ubieracie maluchy... ja to idę normalnie z nim , a ostatnio to nawet sam pampers miał na sobie jak byliśmy nad wodą :)

No rozjasniaczem będę robiła ;) ja mam na głowie moje naturalne wiec na blond by złapała sama farba ale taki jasny jak chce mieć to nie .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mała lubi ciepełko, lepiej śpi :-). Oczywiście kontroluje czy nie jest jej za gorąco.
W domu zawsze wszystkie okna otwarte mam, choć niektórzy jak do mnie wchodzą to sa zdziwieni jak tak można przy małym dziecku. Jasne, mam dusić dziecko i wszystkich domowników w dusznym pomieszczeniu [emoji6].

Karmie przez nakladki bo Michasia ma cofnieta brodke i ciezko jej zlapac piers :( niby ta brodka ma pojsc do przodu i wtedy bede karmic piersia. Staram sie jak najczesciej ja do samej piersi przystawic ale szybko puszcza, praktycznie po kazdym lyku jej wypada :(
To nie tak ze kazde karmienie trwa 2h ;) na dzien mamy przewaznie 1 taki maraton, czasami 2 dziennie. Pozostale karmienia trwaja do godziny.
Wlasnie wrocilysmy ze spaceru, ale sie upocilam, gdzie moja kondycja ?!

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

ja na taka pogode samego cienkiego pajaca i przykrywam albo niczym albo pielucha albo kocykiem zalezy jak w cieniu temp albo czy wieje, wczesniej pod spod body wkladalam ale mi jest tak cieplo ze nie mam serca jej katowac :D

W piątek nie było badań a od razu skierowanie do szpitala. Mały badania i przetaczanie...dostał dwa razy immunoglobuliny i raz koncentrat płytek. Miał wybroczyny i kupy z krwią. Oczywiście znowu jakieś infekcje stany zapalne czy bakterie w pepku i kale ale to niby już pod kontrolą. Coś też na nerce było. Dziś znów płytki spadły do 60 tys. Antybiotyk nadal. W piątek znowu badania chyba że pojawi się coś na ciele i kupa dalej będzie z krwią. Między czasie afty w buzi ale to może od antybiotyku bo ostatnio ich brał trochę. Nawet mleko mu zmienili na te kupki.
Na początku kable, mierzenie parametrów i częste kłucie.

Tak ma sie syn. Śpimy z nim na zmianę z mężem a w ciągu dnia jesteśmy oboje. Ja po ostatnim pobycie w szpitalu mam jakąś nerwice więc już teraz jestem na granicy wytrzymałości. Jem też mało co. Ciągle nerwy stres itp.
Dziś ma miesiąc a połowę życia leży już w szpitalu.
My rocznicę też spędziliśmy tutaj...

Ja małemu czapki jak jest ciepło nie zakładam, nawet jak jest wiaterek- przecież jest osłonięty w wózku. Poza tym same bodziaki na krótki lub długi rękaw, jak chłodniej to jeszcze spodenki ,noi czymś przykryty - pielucha bambusowa lub czasem kocyk. Na bodziaki ubieram bluzę lub kaftanik jak sama mam jakieś okrycie wierzchnie.

reklama
Magda bardzo smutne to co piszesz. Współczuję WAM z całego serca. Zdrowia dla Filipka. Wiadomo coś od czego to i jak będzie wyglądało leczenie?
Mammyblue to ja ubieram tak jak Ty. Czapki tez niet. Laryngolog mówi , że zapalenie ucha nie jest od wiatru tylko od bakterii np jak się dziecku uleje i do ucha dostanie .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry