reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

U nas poczatki karmienia bo Mala ma dopiero tydzień, wiec karmień jest bardzo dużo, ponad 12-14. Sa chwile,ze co godzinę czy nawet 30 minut się domaga a sa i przerwy 3-4 godziny. Ale to początek wiec dopiero się wszystko unormuje za jakiś czas.

reklama
Mój Igi dużo śpi generalnie, ma tak z godzinę po spaniu stan czuwania to kładę go na kocyku i ćwiczy :) potem jedzenie i znowu kima. Koło 13 się budzi i na spacer to raz śpi raz ogląda świat a potem usypia :) potem o 16 kolejna kima i tak do 19 do kąpieli :D w nocy jest 23 , 3 i 5-6 rano mleko i śpi max do 9. I się dnie toczą.

Dziewczyny wpadłam na szalony pomysł. Farbuje się na blond.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Smarujecie czymś główki dzieciom. Mi położna odradzala bo niby przez to zatykaja się pory i szybciej o ciemieniuche. Tyle ze ta główkę ma taka sucha i sama nie wiem smarować czy nie

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanko. Jak ubieracie dzieciaczki w taka pogodę? Jest ciepło, bo około 23 stopni i wiaterek. Dorośli to wiadomo krotki rekaw i spodnie tez, a maluszek? Syna rodzilam we wrześniu to było łatwiej bo już chłodno raczej było. Teraz nie wiem czy czapeczkę zakładać? Czy dlugi rekaw i spodenki a może krotki?? Niby drugie dziecko a więcej rozsterek niż przy pierwszym...
Mamakulka - blond, no odważnie;) tylko właśnie, jeszcze powiedz jaki blond:)

Gosiek, u mnie taka pogoda jak opisalas i mala w bodziaku na dlugi, kaftanie i polspiochach na glowe cienka czapeczka albo opaska - to zestaw na dwor oczywiscie ;) albo zamiast bodziaka i kaftana, bodziak na krotki i bluza zapinana na zamek. Sprawdzam jej kark co jakis czas, jak cieply i suchy to ok :)

Czy tylko moja tak dlugo wisi na cycu (je bo slysze przelykanie) 2.5-3 godziny ? W nocy takie maratony i teraz w dzien tez... czasami sie uda i w godzine sie naje, ale w nocy i rano masakra. Moze to przez nakladki ?? Jak myslicie ??

Kulka, ja mam mega ochote zmienic fryzure :D moje wlosy sa okrepne teraz -spalone, zaniedbane ombre wpadajace w zolc jajecznicy :/ najchetniej machnelabym je na ciemny braz i sciela do ramion, tylko kiedy ja sie do fryzjera wybiore z tym moim ssakiem ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

O kurde mój to 20 minut i odpada, po brodzie mu leci i śpi [emoji16]

Ja na 23 stopnie body z krótkim i dres na giczki i kocyk albo body z długim i spodnie. Bez czapki. Tam jak sama bym się ubrała.

Blond platyna. Miałam już blond , tyle że taki miodowy.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Gosiek, u mnie taka pogoda jak opisalas i mala w bodziaku na dlugi, kaftanie i polspiochach na glowe cienka czapeczka albo opaska - to zestaw na dwor oczywiscie ;) albo zamiast bodziaka i kaftana, bodziak na krotki i bluza zapinana na zamek. Sprawdzam jej kark co jakis czas, jak cieply i suchy to ok :)

Czy tylko moja tak dlugo wisi na cycu (je bo slysze przelykanie) 2.5-3 godziny ? W nocy takie maratony i teraz w dzien tez... czasami sie uda i w godzine sie naje, ale w nocy i rano masakra. Moze to przez nakladki ?? Jak myslicie ??

Kulka, ja mam mega ochote zmienic fryzure :D moje wlosy sa okrepne teraz -spalone, zaniedbane ombre wpadajace w zolc jajecznicy :/ najchetniej machnelabym je na ciemny braz i sciela do ramion, tylko kiedy ja sie do fryzjera wybiore z tym moim ssakiem ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie na cycuchu często ale nie tak długo. Najczęściej przyssie się i zasypia... Wydaje mi się, ze to strasznie dlugo skoro piszesz, ze ponad 2 h. Chociaż w nocy moja domaga się momentami non stop cyca to faktycznie trwa to bardzo dlugo. Z nakładkami nie mam doświadczenia, wiec nie wiem czy mogą być przyczyna. Ale w zleceniach pielęgniarskich mam cos takiego: Czas jednego karmienia może być rozny, w zależności od wiku dziecka i siły ssania - przeważnie jest to 10-40 minut.

reklama
Kamcia, s czemu nakładki? Ja dobę używałam i już poprawa była, odważyłam się bez i zdecydowanie lepiej je. A wczoraj byłam też w poradni laktacyjnej i mimo że drugie dziecko, to znów coś nowego się dowiedziałam.

Ja ubieram pajaca lub body na krótki i pajaca, zależy jak ciepło jest. A reguluję na zewnątrz przykryciem- pielucha flanelowa lub kocyk. Ale my się narazie tylko balkonujemy, nie było czasu wyjść jeszcze porządnie, a i rytm muszę poznać bardziej, bo nie chcę na syrenie wracać.

A co do płaczu dziecka, to że płacze, nie oznacza że krzywda się dzieje albo jesteśmy złymi matkami. Dziecko po prostu w ten sposób komunikuje nam, że czegoś mu potrzeba. Ta wiedza pomogła mi bardzo z pierwszym dzieckiem, bo na każdy płacz panikowałam wtedy.

Do góry