reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
I nie jest powiedziane , że po sn się wstaje za każdym razem normalnie. Trafiła Ci się taka kobietka akurat. Moja mama na czworaka pociskala do dziecka. Koleżanka co rodziła dzień po mnie też tylek spruty i ledwo szła. Także nie jesteśmy gorsze :**
Ja wyszłam po 3 doba ch to już byłam prawie sprawna[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak, ja tez miałam teraz kobietę która chodziła normalnie i nic nie jęczała. Ale miała znieczulenie do porodu. Jak znieczulenie zaczęło ją puszcać zaczeła dopiero odczuwać dolegliwości. I Dokładnie po tygodniu to już spokojnie się chodzi. Szew usuną i jest ok.

Maldob powodzenia, trzymam kciuki

a ta wode koperkowa mozna przed skonczeniem miesiaca?

jaspis wiem co czujesz tez nawal strasznie zle znosilam, jeszcze max pare dni i bedzie lepiej zobaczysz trzeba jakos przetrwac :*

karolka a wstalas od razu? podobno im szybciej sie rusza tym lepiej ja machalam nogami jak tylko je poczulam, turlalam sie z boku na bok mimo bolu i jak kazali wstac wstalam poszlam umylam buzie w umywalce wrocilam na lozko i czekalam zadowolona kiedy na sale bede mogla isc i juz potem calkiem sprawnie smigalam

mayumi tez korzystam z patentu z kolankiem :D a co do wstawania to najpierw sie przekrecic na bok i lezec na biodrze nie na tylku, to wazne, potem rekoma sie odepchnac zeby siedziec i dopiero nogi z lozka na ziemie wtedy najmniej sie ciecie ciagnie

co do mycia tylko prysznic i myc mydlem w plynie ja mam bialego jelenia mydlo w plynie takie co sie nie pieni i jak poloznej mowilam czym myja to mowila, ze super

ciezaroweczki kochane trzymam kciuki zeby dzieciaczki szybko i bezbolesnie cale zdrowe powyskakiwaly :)

ja jade dzisiaj na kontrole do przychodni, dalej sie ze mnie ropa leje juz mam serdecznie dosyc musialam wczoraj poplakac pod prysznicem bo juz nie dawalam rady, mam nadzieje, ze juz nie bede musiala okladow robic bo lacznie godzine leze z tymi okladami potem sie wykapac itp duzo kombinowania zeby mala akurat spala albo ktos mogl sie nia zajmowac..

Dziewczyny 3mam kciuki za rozwiazanie:-) dacie rade! Mika jeżeli lekarka Ci mowila ze mało masz tych wód jedz do szpitala, ja miałam tak samo, wody miałam afi5 i przez trzy dni cos mi ciekło po nogach, w szpitalu włączyli mi antybiotyk bo moze dojść do jakiejś infekcji, na pewno zrobią Ci badanie krwi CRP i jak sie bedzie miało rozwinąć to sie rozwinie;-) mi przy porodzie jak rzeczywiście pękł ten pęcherz bardzo mało wód wylecialo

Ja jestem po obchodzie. Lekarz chce jeszcze zobaczyć wszystkie usg bo nie wie czy liczyć termin wg om czy usg. Co chwila to inny lekarz i każdy liczy inaczej. Świra można dostać:( nastawiłam się, ze maks do 25 beda czekać, ale jeśli stwierdza, ze liczą od 17 to jeszcze dłużej mogą mnie trzymać. Jeju to czekanie jest straszne.

maldob, mika - trzymam kciuki!!!

Gosiek - a ty mieszkasz w pl?
bo u nas chyba wszędzie liczą od OM a nie usg.
a robili ci w szpitlau usg?
mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała tak długo czekać.

papercut - tak, od 1 miesiąca jest ta woda koperkowa do 6 razy na dobę.

reklama
Do góry