reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Oj :( Zdrówka dla małej Tosi a dla Ciebie dużo siły! Ja również daję pierś na początku potem modyfikowanym lub ściągniętym. Nie myśl, że jesteś złą matką. Jesteś cudowną matką, bo bardzo się o nią troszczysz. To wszystko przecież z miłości :)

Aza zdrówka dla córci a dla Ciebie dużo siły :-)
Dziewczyny od razu dziękuję za wsparcie i kciuki :-*
Na szczęście okazało się, że Filipowi płytki od wczoraj urosły o 3 tysiące. Ale nerwów się najadłam. Zajechalismy z wczorajszymi wynikami ale pani doktor chciała dzisiejsze żeby sprawdzić czy nie spadły mu bardziej. Jakby było poniżej 30 tysięcy to szpital. Więc musieliśmy jechać do laboratorium. A tam włosy dęba mi stanęły. Nie dość że pobierali mu z ręki to jeszcze 4 fiolki a jeszcze dużo polało się poza fiolke i po ręce maluszka. Jakby tego mało było to baba wredna że hoho. Filip byl grzeczny i pobieranie krwi praktycznie przespał aby moment wkłucia poczuł. Pani doktor dzwoniła poinformować i wynikach i teraz znów morfologia w czwartek i potem mamy się kontaktować z nią. Przebadany został i ogólnie okaz zdrowia, aby ta małoplytkowosc. Mam nadzieję że nie będzie drastycznego spadku a nawet wzrost. Trochę mi ulżyło.

Teraz muszę nadrobić wasze posty bo mam tyły :p

My byliśmy wczoraj na pierwszym usg bioderek. Wyszło, że mały ma "lekką dysplazje", lekarz zalecił zakładanie 3 pieluch , wizytę w poradni ortopedycznej, I następna kontrola za 3 tygodnie. Oh, strasznie nie lubie tego szerokiego pieluchowania :/, ale mam nadzieje, że przyniesie jakąś poprawę

Ja płakałam za każdym razem jak jej pobierali czy wkuwali welfron w rękę, wiem ze tak trzeba więc stałam w pewnym odstępie od pielęgniarek i płakałam

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Aza mi też serce się kraje jak widzę tą moją kruszynke i te igły. Doskonale Cie rozumiem w kwestii karmienia i stresu o malude. Złą matką nie jesteś na pewno. Też nie mam dużo pokarmu i też się martwiłam ile wypija a teraz to przy cycku ma głupawke i mega nerw :-/ właśnie odciągnełam niecałe 40 ml i dokarmiam sztucznym. Też czasem mam dość i np jak teściowa mówi że każda kropla ważna itp to mnie to wkurza, ale wiem że rację ma. Tylko nam kobietą czasem nie jest łatwo a kazda chce dla dziecka najlepiej i tego mleka by się chciało mieć ful. Herbatki też pije mimo że kopru włoskiego i anyżu nie lubię :-/
Głowa do góry, będzie dobrze :-*

biedna tosia :( duzo zdrowka ;*

dobrze, ze filip tak dobrze znosil, dzielny pacjent :) trzymam kciuki za wzrost

mammyblue dobrze, ze lekka, popieluchujesz szeroko i na pewno wszystko bedzie dobrze :)

dziewczyny wszystkie jestesmy super mamami, kochamy maluszki nad zycie i chcemy dla nich jak najlepiej, jestesmy dla nich najwazniejsze na swiecie i nie mozna o sobie zle myslec!

pojechalam do przychodni z ta dziura w cieciu okazalo sie, ze mam ja od wtorku zeby ropa wyplywala po prostu zeszla mi opuchlizna na tyle, ze to zobaczylam babeczki sie usmialy ze mnie :D przynajmniej spokojna jestem :)

ja juz po nawale chyba, cycki przestaly byc twarde jak kamienie i tryskac mlekiem na odleglosc, co za ulga juz mialam dosyc dojenia sie pod prysznicem zeby malej oka nie podbic przy karmieniu :D

sierpnioweczki w dwupaku cierpliwosci juz niedlugo ♡

Papercut czasem lepiej sprawdzić i się niepotrzebnie nie martwić, a że przy okazji ktoś ma ubaw to podwójna korzyść :p moje Cycki nie wiedzą co to nawał, ba nawet pokarmu im się produkować nie chce. Teraz już wiem jak biedne mućki się czują po dojeniu :p
Ano pacjent dzielny i to bardzo aż sama jestem w szoku. Wszędzie go biorą za wcześniaka i jaka to kruszynka :p

reklama
sprawdzilam w sierpniowych maluszkach jaki sie urodzil, moja mega podobnie 2830g 55cm jest malusienka, ubranka 56 na dlugosc dobre na szerokosc druga taka by sie zmiescila, kruszynka :)

jeszcze nie wybralam przychodni stwierdzilam, ze po zarejestrowaniu malej to zrobie jak i tak pesel bedzie potrzebny, na wtorek jestesmy zapisani zeby to zrobic i od razu do przychodni chce podjechac i teraz pytanie - czy wizyty poloznej sa obowiazkowe czy ja moge z tego zrezygnowac? to jedyna opcja zeby kontrolowac wage itp czy np ja moge do przychodni z mala przychodzic na takie kontrole? byla u ktorejs z was juz taka polozna? jakos mam opor przed tym zeby mi obca baba do domu przychodzila

Do góry