reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

W warunkach domowych to łatwiej, ale w szpitalu jak nie mogę być tu na noc gorzej, robią jej wszystkie badania i wszystko ok, tylko z moczem problem bo ona robi z kupka i klops, no i myślą nad kolejnymi badaniami

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Azamamew dawaj jak ja na zmianę.. Bo jednak mleko matki jest na tym etapie ważne. U mnie najpierw cyc a po cycu dopycham mm ok 60 ml i to nam się sprawdza. Czasami laktatorem ściągam i podaje ok 60 ml bo tyle wycisne. Głowa do góry nie przejmuj się po prostu daj swoje i dopchaj sztucznym.

Aza, dawaj jak radzi Basia, też tak daję, albo dociągam swój żebym widziała ile zjada. Po piersi mi zasypia szybko i wydaje mi się że nie dojada, ciężką ją dobudzić a budzi się szybko, przystawie i znowu spi. A jak odciągnę to zjada wszystko też około 60 ml udaje mi się laktatorem wyciągnać a robie to dość długo.. Modyfikowane tez nieraz podaje np. na noc. I nie myśl że jesteś złą matką, wcześniej kobiety w cale wszystkie nie karmiły, moja mama np. nie miała w ogóle i połozna się wkurzała że jak to nie ma że nie mozliwe, a jednak możliwe i nie karmiła nic się nie stało nie chorowałam pomimo tego. Moja teściowa tez nie miała w ogóle. Wiadomo, że mleko ważne zwłaszcza na początku ze względu na te przeciwciała. Dlatego nawet odciągaj zamrażaj. Lub daj z butelki tyle ile odciągniesz te 40 ml też dobre. Najważniejsze aby dostawała jedzenie i przybierała na wadze. :* trzymaj się

Aza to jak nie możesz byc w szpitalu na noc to odciągaj w domu i zamrażaj to mleko.

Co to za szpital, że Ci z takim małym dzieckiem nie pozwalają być? To raczej jest łamanie praw pacjenta.

O karmieniu polecam blog hafija.pl Wiele cennych informacji o kp. Ja jeszcze tydzień w dwupaku. Ostatnie przygotowania trwają.

Mój też przy cycu Zasypia właśnie więc wolę odciągnąć i dać w butli a cucus do zasypiania;-)

no nie wiem właśnie co w tym cycku jest że tak zasypiają te dzieci najgorsze jak trzeba się gdzieś wybrać. Musze na szybko odciągać bo nie da się dać cycka inaczej bym nigdzie nie wyszła. :D

Dziewczyny a czy karmicie na żądanie? Przeczytałam ostatnio w książce, ze wiele kobiet karmi minium co 2 godziny nie krócej bo w tedy dziecko nie je tylko ssie. Co myślicie

[emoji173]

Tosia ma zapalenie płuc, będzie do czwartku na antybiotykach w szpitalu:(

Czekamy jeszcze na resztę wyników bo powychodzily inne rzeczy przy okazji

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry