reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dominika przywitanie nowego czlonka wypadlo super ja wysciskalam córeczkę a ona wpatrzona jak w obrazek w braciszka :-) oczywiscie musiala mi poopowiadac co robila jak bylam w szpitalu a potem na kazde eestchnienie i stekniecie byla juz przy malym :-) a jak spal to razem z tata siedziała i wpatruwala sie w Kukusia

reklama
No mój synio tez tak ma. Gdera coś, napnie się aż mu głową sie robi czerwona zamiast żółtej hehe no i jest bardzo głośny pierd i kimono znowu ;) także to normalne.

Mnie też wczoraj ściągnęli szwy. Bałam się jak diabli a tu niespodzianka bo nie czułam i dr pochwaliła ze musze bardzo dbać bo dawno nie widziała tak ładnie wygodnej rany po tygodni z kawałkiem ;)

Paper może tak to ma wyglądać? Ja swojej nie widzę bo mam falde skóry a w lustrze się boję :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Beata a może brzuszek ja męczy? Moj też czasami tak dziwne odgłosy miał ale zaczęłam podawać kropelki sab simplex ale systematycznie prawie do każdego karmienia i jest lepiej bardziej spokojny się zrobił.
Ja już po malu wracam na swoje tory :-) depresja minęła po porodzie i umie się już zorganizować :-)

Co do rany po cc ja nie mam sciaganych szwów.... Mam rozpuszczalne.
Dobrze ze zakażenie mija i oby tak dalej!
Trzymam kciuki za was dziewczyny jeszcze trochę i się zacznie sajgon! :-)
Basiu a ile kropelek podawalas? Bo ja mam te kropelki i synkowi bardzo pomagały wiem że dawałam po 15 kropli ale nie wiem czy nie zacząć od mniejszej dawki bo jedni mówią że trzeba na początku zmniejszyć dawkę a inni że mniejsza nic nie da i głupia już jestem. My dziś od 4 nie śpimy bo mała tak się prezyla raz jej się ulalo tak że myślałam że zwymiotowala potem kupa potem parę razy odbiło tak porządnie i dopiero od 7 leżała grzeczna. Zawsze wydawało mi się że kolki są wieczorem a nie od 4 rano

No i od dzisiaj jestem przeterminowana masakra jakaś jak nic sie nie rozkreci to za tydzień wywoływanie żal i 100 metrów mułu​

tuptup przykro mi :( a masz jakieś objawu porodu? Jakieś skurcze może się trafiają?
U mnie cisza kompletna pomimo stresów. Może z zaskoczenia mnie weźmie :p

Tuptup no to witaj w klubie przeterminowanych:p nie jest w nim za wesolo ja wymiekam od tego czekania sama juz nie wiem czego chce. Wczoraj bylam u kolezanki miala wywolywany od poniedzialku urodzila w czwartek a i tak musieli zrobic cc wiec jak ja mam sie tyle meczyc zeby to cc sie skonczylo to nie pytajcie jak mnie wnerw bierze..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Generalnie pobolewa mnie dół brzucha i trafiają sie pojedyńcze skurcze ale nic to nie daje. Poza tym martwie sie ze mała bardzo urośnie 3tygodnie temu ważyła 3500 a wcześniej rosła 600g w ciągu dwóch tygodni syna 14 lat temu urodziłam 4300 sn ale ledwo mi sie udało położna musiała go wycisnąć a pozatym już zespół do cc sie mył a mały urodził sie fioletowy dostał 9 punktów przez kolor. Najbardziej martwi mnie ze beda mnie trzymać kilka godzin żeby na koniec zrobić cc bo oksże sie duża normalnie psychika mi siada

Współczuję wam w dwupakach ,a tym po terminie to już w ogóle. Jednak nam rozpakowanym tez nie jest lekko. Jestem na skraju wytrzymałości psychicznej. Wczoraj byłam w poradni dla wcześniaków niby wszystko ok oprócz tego że za mało przybiera na wadze. Więc w tym samym budynku czekam na doradcę laktacyjnego, kazała mi przystawiac do piersi a potem po 20 min z każdej piersi ściągać, ale usłyszała ze mała mruczy przez sen i z powrotem do pani doktor, a ona odesłała nas do szpitala , bo to może być infekcja dróg oddechowych lub moczowych. Nie mogę być z nią na noc. I przez noc ja karmili modyfikowanym i ładnie przybrała, ja w nocy odciagalam z dwóch piersi góra 80ml na raz. Rano przychodzę o 8 trochę pociamiciala piersi wiedziałam że to za mało wiec modyfikowanej, zjadła 25ml bo podobno dużo zjadła w nocy , około w pół do10 dałam jej z obu pustych piersi, bo odciagnelam wszystko - 40ml no i teraz nie wiem kiedy znów poprosić o modyfikowane. Chce zrezygnować z karmienia piersią, a mąż uważa że jest wczesniakiem, że kiedyś kobiety karmily piersią, że mam pić herbatki i robić co mi doradca kazała i karmić piersią. Tylko ja jej daje i nie wiem ile, ona różnie ssie i mało przybiera. A ja chcę wiedzieć ile daje ile wypija i ze przybiera, jestem załamana. Przepraszam ze tak tu się wyzalilam ale nie umiem sobie z tym poradzić. Czuje się zła matką, bo moje dziecko leży w szpitalu z nie wiadomo czym i jeszcze nie umiem jej karmić, bo nie wiem kiedy ile:(

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Azamamew dawaj jak ja na zmianę.. Bo jednak mleko matki jest na tym etapie ważne. U mnie najpierw cyc a po cycu dopycham mm ok 60 ml i to nam się sprawdza. Czasami laktatorem ściągam i podaje ok 60 ml bo tyle wycisne. Głowa do góry nie przejmuj się po prostu daj swoje i dopchaj sztucznym.

Ja daje kropelek 12 kropelek tak 7 razy na dobę. Przed karmieniem lub do butli wlewam i jest lepiej ale muszę to robić systematycznie właśnie wtedy jest efekt.

reklama
Azamamew na pewno nie jesteś złą matką te złe roodzą dzieci z 1,2 promila alkoholu we krwi i idą sobie do domu a nie martwią sie mysle ze dobrym pomysłem jest najpierw cycuś a potem dołożyć trochę z butli i spokój spokój spokój tego nam wszystkim potrzeba

Do góry