reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja też już fatalnie ale rodzic jeszcze nie chce bo nie wszystko gotowe. Przeziębienie okazało się choroba [emoji21] 3 zimna w nosie do tego upały.. Jestem spuchnieta jak słoń! bóle od wczoraj jak przy okresie ehhm.mam pytanie czy robicie masaż krocza olejkiem i czy cwiczycie mięśnie kegla? [emoji1]

[emoji173]

reklama
Ooo to blisko mnie :-)
Ja zdecydowałam się na Krapkowice a opole to tak różnie.... Koleżanka urodziła 4,5 kg sn nie zrobili jej cc

A mieszkasz tak, że masz blisko tu i tu? Bo dla mnie bez sensu jest dzwonić po męża do pracy, gdy się zacznie. On musi wrócić do mieszkania no i do szpitala. A mieszkamy w miarę blisko szpitala.Właśnie żona kolegi męża, też drobna rodziła 11h wywoływali i na końcu dopiero zrobili cesarkę, choć ona się od razu nadawała. Pisałam kiedyś jak byłam na rozmowie z położną w tym szpitalu, mąż który będzie przy porodzie pytał czy można krzyczeć ona ze niby tak, ale jak się przesadza to przywołują do porządku i szybko chcą skończyć. W ruch idą kleszcze itd. i nie będą się ze mną patyczkować.

Bliżej mam Krapkowice ale nawet jeśli bym miała bliżej opole i tak bym jechała do Krapkowic bo zanim się na prawdę zacznie to jeszcze chwilę to potrwa.
Jakoś tak to Opole nie przemawia do mnie..

Ja myślałam o Kluczborku. Niby z Opola daleko, ale mój brat z bratową zrobili podobny myk. Oni byli z Namysłowa, pojechali tuż przed terminem, że niby coś ją boli i zostawili ją oczywiście już w szpitalu. Bratowa nie chciała rodzić w Namysłowie. Ja też o tym myślałam, ale mąż chce być przy porodzie, a jest początkującym kierowcą, a mi się nie uśmiecha leżeć samej w szpitalu. Albo by mnie odesłali do Opola.

Ta gadka położnej o kleszczach wystraszyła by mnie na amen. U mnie w szpiatlu mówili ze tylko w ostateczności stosują. Mnie najbardziej to przeraża i vacum.. Oby żadna z nas nie miała takich komplikacji! wczoraj rozmawiałam z kobietka na temat ciazy, pytała sie na kiedy mam termin itd i opowiadała ze urodziła w 27tyd synka przez infekcje. Teraz ma 7lat i wszystko jest dobrze, ale przez pierwsze dwa lata rehabilitacja, od lekarza do lekarza bo z oddychaniem miał problem (nie zdążyli podać sterydów). Mowila ze swoje przeżyła. Ucieszyłam sie ze w niedziele pyknie mi 37tyd! :-)))

Beata gratulacje, jest przesliczna :)
Ja dzis mialam chyba najgorsza noc jak do tej pory, nie umialam zasnac i obudzilam sie cala obolala.. ale jaki mialam sen! zaczal sie od tego ze ktos wbil mi sie w szyje (zastrzyk robil), pozniej wklucie w kregoslup i mialam miec cesarke.. i nie wiem czemu trwalo to sekundy, i nagle siedzialam na jakies kanapie z mezem i podali nam synka, najpiekniejszy bobas jakiego widzialam :D z tym ze duzy-kilku miesieczny :D wzielam go na rece i sie obudzilam :D

haha mi sie raz snilo, ze nina sie urodzila i od razu raczkowala taka madra byla :D ja poza drzemka wieczorem nic nie spalam, trenuje przed nieprzespanymi nocami ;)

reklama
Współczuje dziewczyny! Ja śpię jak zabita! Beata widziałam zdjęcie, śliczna kruszynka! Dużo szczęścia masz przy sobie i bardzo Ci zazdrościmy!!! :-)

Do góry