reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Magdalena 2800 w którym tygodniu? U mnie na 36 tydzien było 3 kg! Rodziłam już naturalnie syna 4 kg, w życiu bym sie świadomie nie zdecydowała znowu.

MammyBlue dowiedz sie, będziesz spokojniejsza. Pamiętaj tylko ze na taka wizytę musisz mieć już wszystkie badania i dokumenty jak do porodu, bo inaczej cię odeślą. Przynajmniej u nie tak było, bo dziewczynę przede mną właśnie z tego względu odesłali na kolejny tydzien.

Ostatnia edycja:
reklama
To nie jest az takie wazne ile dziecko tez ma. Wazne aby bylo wydolne oddechowo i te wszystkie odruchy mialo. W mojej poprzedniej ciazy w 38 tygodniu z usg wychodzilo 3 kg z czyms a urodzilam 2900 i 56 dlugosci. A teraz jak bylam na wizycie w 36 tygodniu to bylo juz wg usg 3800. Wiec wychodzi niby ze ta bedzie wieksza chyba ze znowu usg inaczej pokaze.
(To chyba tez zalezne jest od tego jacy rodzice i na kogo sie poda bardziej dziecko. )

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Moja gin mowila ze jesli chodzi o ta wagę to duże znaczenie ma to jak dziecko jest ułożone. Jesli sie skuli bardziej to brzuszek jest okraglejszy wtedy i wychodzą inne pomiary niż gdy jest bardziej wyprostowane. Pokazywala mi nawet przykład wlasnie i roznica byla aż 300gr.. Dokladnie najważniejsze żeby dzieciaczki byly zdrowe

Pewnie że zdrowie najważniejsze :p reszta to pikuś... Jak się za mną wyda będzie malusi a jak za tatą to odwrotnie. Chyba że weźmie z obu i będzie po środku hehe ;-)

Klikam przypadkowo negatywne oceny... Z góry przepraszam ale cos mi sie tel ścina i nie panuje nad tym staram sie to cofać od razu jak cos przeocze to możecie krzyczeć...

reklama
Mayumi, to tez spora dzidzia u ciebie!
Papercut, nie strasz z tą kością udową, u mnie w 36 tyg była 75 mm, a to dawałoby ponad 5 kg To chyba nie możliwe. Co prawda ja mam 180, mój maż 188 wiec wiadomo ze bedzie długa.

Do góry