reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Oj moje Panie ja tu widzę pełne rozprężanie dzisiaj jakieś smuteczki !!!!!
Powiem wam jedno pamiętam oczy mojego synka jak 14 lat temu przystawiałam go do piersi i on zaczynał ssać ogrom miłości widziałam w jego maleńkich oczkach więc jestem pewna dla swoich dzieci będziemy zawsze najjjjjjjjjjjjjjjj

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym twardnieniem brzucha? Dziś cały dzień u góry pod biustem robi mi się twardy jak skała, a w podbrzuszu mam bóle miesiączkowe, to tak powinno być już? To ten trening przed porodem? W tej chwili i w kręgosłupie to czuje:(

Mi też tak czasem twardnieje. Czasem bezboleśnie zupełnie, a czasem z bólem miesiączkowym. Za każdym razem mnie to stresuje, ale potem myślę że to już czas na takie treningi. Na pocieszenie w całej swojej ociezalosci urządziłam dzisiaj kącik do karmienia :-)

Załączniki

• 20160714_201023.jpeg
    20160714_201023.jpeg
    99,7 KB · Wyświetleń: 111
Tak niunia lepiej zbadaj dla świętego spokoju, też bym tak zrobiła gdyby byla możliwość. Azamamew ja dzisiaj też mam taki twardy i ociezaly jakby bardziej ale to chyba w porządku

[emoji173]

Aza ja tak mam, w szpiatlu mówili ze to normalne, macica musi ćwiczyć. Szczególnie teraz, niebezpieczne sa wtedy kiedy bardzo nas boli brzuch przy tym napinaniu. Chociaż cieżko ocenić jaki kto ma poziom bólu.. Z tymi hormonami to widzę sporo nas, ja pamietam jak płakałam nad jajecznica, nad wywiadem z panią premier (a polityka sie nie interesuje) wybuchałem bez powodu na kogoś a potem przepraszalam i teraz mam stresa ze jak urodzę to nikt juz nie bedzie tak o mnie dbał, jestem zazdrosna o teściowa, ze moze za bardzo ingerować w opiekę nad maleństwem, ze sobie nie poradze.. Ze M zamiast mnie całować i obsypywać komplementami bedzie juz tylko skupiony na malutkiej. Ale kurde potem sobie mysle ze chyba przesadzam i pewnie sama stracę głowę dla niej i wiele sie zmieni ale mam nadzieje ze na lepsze!

Właśnie mnie dziś tak cały dzień:( Aż w krzyżu teraz zaczęło boleć.

W dodatku przykro mi się zrobiło, bo myłam włosy i kurde z tyłu to normalnie masakra. A niedawno miałam jeszcze tak gęste włosy, jak tu na tym moim zdjęciu z podstawówki:(

Załączniki

• 2012-10-18 09;38;22.JPG
    2012-10-18 09;38;22.JPG
    232,2 KB · Wyświetleń: 100
Ja wszędzie gdzie wchodzę i piszę 34 czy 35 tydz znajduję że twardnienie brzucha i ból podbrzusza to normalne.
Ja pamiętam że z córką tak miałam ale przed porodem już mi brzuch stwardniał i nie puszczał co zaniepokoiło wtedy mnie i mojego lekarza. Sprawdzał czy dziecko ma miejsce i kazał mi iść na oddział. A le to dopiero jak brzuch był twardy cały czas a ja oddychać nie mogłam.
Ja też pogubiłam gdzieś koleżanki z moja najlepszą przyjaciółką z liceum oddaliłam się jak każda poszła na inne studia. Co prawda byłam na jej weselu ona na moim byłam ją odwiedzić jak córcie urodziła a ona u mnie jak ja urodziłam a teraz spotkałyśmy się u lekarza i co się okazuje obie jesteśmy w ciąży mamy podobny termin i obie będziemy mieć synków zbieg okoliczności rozmawiamy teraz częściej ale to już nie to.
Mam sporo znajomych ale zaufać potrafię tylko mężowi.

reklama
Papercut u mnie wymagają tylko ostatniego usg, ale ja biorę wszystkie, bo mam wszystkie badania i usg powpinane chronologicznie w teczkę.

polcia177 mój idzie na ojcowski od dnia mojego porodu. Teoretycznie jest tak, że wniosek trzeba złożyć nie krócej niż 7 dni przed rozpoczęciem urlopu, ale u mojego w pracy pozwalają z dnia na dzień pójść na ojcowski.

azamamew ja mam takie skurcze, że momentalnie twardnieje mi cały brzuch, a ból rozlewa się na cały brzuch i na kość krzyżową i lędźwie, ból jest silniejszy niż moje miesiączkowe bóle (a miesiączki miałam bardzo bolesne). Te skurcze zdarzały się od kilku razy w ciągu dnia do kilku w ciągu godziny bez względu na to czy akurat stałam czy leżałam i te skurcze lekarz kazał mi obserwować i póki co wyciszać. Teraz są sporadyczne. Przepowiadające nie powinny być aż tak bolesne, ale to już każda z nas musi wyczuć instynktownie.

Do góry