reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja 36 i 0 mam dopiero za tydzien[emoji14]a wieczorami juz tak ciezko. Chcialabym urodzic 38 i 0 czyli za równo 3tygodnie mogloby sie juz cos tam dziać[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

A u mnie i w szpitalu pielęgniarki i lekarze też mówili że 37 to donoszona zresztą wszyscy tak mówią. Nawet wykres wcześniej nie pokazywał donoszonej dopiero od 37 tc więc wydaje mi się że 37 t

Zgadzam się z Basią, ciąża donoszona to 37+0, poród przed tym tygodniem uznaje się za przedwczesny i niektóre szpitale bez specjalistycznego sprzętu mogą po prostu odesłać rodzące do innego z takowym oddziałem. W necie też piszą, że donoszona to 37+0 czyli rozpoczęty 38 tydzień.
AniaB co do Tsh faktycznie za wysokie, nie wiem jaka będzie procedura na tym etapie ciąży ale normalnie musisz brać leki na zbicie, bo tak jak Polcia pisze u ciężarnych max to 2,5, Ft4 też wysokie u mnie jest około 1 a Tsh przy lekach oscyluje w granicach 2.

Ja od początku ciąży biorę leki na tarczyce bo okazało się że TSH też nie takie. Teraz już od dawna ok ale leki nadal biorę. po porodzie mam zapisaną mniejszą dawkę. Też panikowałam strasznie jak wynik TSH odebrałam.

Mi ostatnie ból głowy dokucza :-/

reklama
mi też się trzyma wysoko.

wczoraj było niskie ciśnienie I dziś chyba też bo znów drzemkę zaliczyłam, a potem w nocy spać nie mogę

Do góry