reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Im bliżej porodów, tym produkcja postów rośnie. Ledwo czytać nadążam. Ja już wszystko gotowe, jeszcze zakupy z apteki muszę zamówić tylko i wtedy torbę spakować, ale ja termin mam na koniec sierpnia i planuję nie rodzić wcześniej. Za tydzień wizyta, trochę się stresuje po tych skurczach w nocy ostatnio.

Ja poprzednio rodziłam w październiku i wtedy było takie lato, że się tak pociłam, że sprawdzałam, czy to wody mi nie odchodzą :D Teraz mi ciężej niż wtedy, no bo się córką zajmuje, wiadomo. Też się zastanawiam, jak dwó ogarnę, np. jak starszą na drzemkę położę w dzień. No zobaczymy.

Ale mi narobiłyście ochoty na lody ! A zaczęłam powoli robić zapasy do zamrażarki. My nikogo do pomocy nie mamy, to wolę coś mieć w zapasie. Zrobiłam gulasz, to będzie do ryżu czy kaszy. A Wy robicie? Macie jakieś pomysły? Jeszcze o pierogach myślę, jakieś klopsiki też. Moja starsza nie może nabiału, to nie jemy nic gotowego, wszystko sama robię.

reklama
Nie wiem sama czy jest regula kiedy lepiej w ciazy chodzic... Z jednej strony zima nie mozna narzekac na upaly, ale za to ubrac sie z tym duzym brzuchem to moze byc problem. Do tego slizgo i trzeba uwazac. Ja pierwsza ciaze zakonczylam na koniec wrzesnia, czyli cale lato brzuszkiem. A czulam sie dobrze. Teraz jest gorzej, ale to pewnie tez wiek robi swoje bo teraz 3 na poczatku sie pojawila;)

Też postaram się następna ciążę zaplanować tak, żeby rodzic w kwietniu o ile się uda [emoji1][emoji1]

[emoji173]

Dziewczyny mam okropne bóle jak przy okresie.. Aż mnie skręca,cały dzień czułam ale teraz masakra. Mogę lyknac no spa?

[emoji173]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No najlepiej jakbys wziela. Takie mocne bole to nic naturalnego mysle. Ja bym sie nie zaatanawiała a nawet dwie wziela.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mi w szpitalu na nerke kazali brac. I na bole brzucha tez rozkurczowo jak najbardziej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale mi narobiłyście ochoty na lody ! A zaczęłam powoli robić zapasy do zamrażarki. My nikogo do pomocy nie mamy, to wolę coś mieć w zapasie. Zrobiłam gulasz, to będzie do ryżu czy kaszy. A Wy robicie? Macie jakieś pomysły? Jeszcze o pierogach myślę, jakieś klopsiki też.
Oh, chiałabym mieć taki zapał , wogóle taką umiejętnoć planowania :) Miałam kiedyś ambitne plany , żeby robić sobie menu na cały tydzień, potem porządną listę i wielkie zakupy. No ale niestety tylko na planach się skończyło. Prawie codziennie muszę lecieć po coś do sklepu, a obiad planuje góra na następny dzień ;) Kiepsko u mnie z organizacją.2

Ja w ogole nie planuje obiadu. Jak juz to bardzo rzadko. I srednio godzine dwie przed pora obiadowa wymyslam co zrobic. Co bym chciala zjesc. Przy dziecku bede musiala bardziej sie spiac. Ale w zamrazalniku zawsze staram sie miec jakies miesa. Pierogi. Warzywa na patelnie. A w szafkach makarony,ryz i ziemiaki.
W taki sposób zawsze cos wykombinuje:)

Hehe a ja zmieniam szpital właśnie po to aby dostać znieczulenie ;-)

U mnie dziś burzowo i w domu i na dworze hehe
Nerwy miałam dzisiaj straszne....najgorzej jak do tego coś mi spadnie i musze się schylac co chwile a to graniczy z cudem...
Do tego zostawiłam z drugiej strony domu balkon otwarty a dzisiaj wiało bardzo i mam pełno kurzu z węgla w domu bo akurat wrzucali do piwnicy... Porażka ani nie mówię jaki syf....
Na jutro wzięłam sprzataczke bo musi jeszcze to Wszytko ogarnąć aż niemożliwe że tak nawialo!

Jejku w środę już.bede mieć ciążę donoszona! Jupi!

mamakulka ale te nasionka w calosci tak?

ja jak wtedy miałam ten okropny kaszel to piłam właśnie len ale mielony, taki kisielek się robił ale zabij mnie nie pamiętam proporcji ;)

Mika, no mi tez przykro ze musialam ja sciagnac, ale paluchy popuchly i co zrobic. Tez bym wolala miec obraczke na palucu

właśnie kilka dni temu byłam zmuszona ściągnąć obrączkę :(

A ja sie milo zaskoczylam :-) bo zarejestrowalam sie na stronie i dostalam podarunek

ja tez dostałam ten "kocyk" i termofor z pestkami wiśni ;) właśnie będzie miał swój debiut bo mrożę go w zamrażalniku bo głowa mnie dziś napierdziela że szok, ale twardo Apapu nie brałam :)

AZS ja planuję zrobić pierogi z mięsem i kapustą, gołąbki, mielone, gołąbki siekane, pewnie jakieś ciasto upiekę i zamrożę bo potem z czasem będzie krucho :)
Ja jeszcze za torbę nie zabrałam się, powoli odkładam te rzeczy o których sobie przypomnę ale kiedy zbiorę je w całość to nie wiem :p Od jutra mam zamiar myć okna :)

reklama
Ja wczoraj zrobiłam 2 prania z myślą ze rano sobie wywiesze, a tu od rana pada deszcz. No i lipa trzeba będzie to w domu kisic.

Ale bylo duszno w nocy, spac nie szlo. Okno miałam na całego otwarte, drzwi tez zeby przewiew był a i tak jakoś te powietrze stalo w miejscu.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry