reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Im bliżej porodów, tym produkcja postów rośnie. Ledwo czytać nadążam. Ja już wszystko gotowe, jeszcze zakupy z apteki muszę zamówić tylko i wtedy torbę spakować, ale ja termin mam na koniec sierpnia i planuję nie rodzić wcześniej. Za tydzień wizyta, trochę się stresuje po tych skurczach w nocy ostatnio.

Ja poprzednio rodziłam w październiku i wtedy było takie lato, że się tak pociłam, że sprawdzałam, czy to wody mi nie odchodzą :D Teraz mi ciężej niż wtedy, no bo się córką zajmuje, wiadomo. Też się zastanawiam, jak dwó ogarnę, np. jak starszą na drzemkę położę w dzień. No zobaczymy.

Ale mi narobiłyście ochoty na lody ! A zaczęłam powoli robić zapasy do zamrażarki. My nikogo do pomocy nie mamy, to wolę coś mieć w zapasie. Zrobiłam gulasz, to będzie do ryżu czy kaszy. A Wy robicie? Macie jakieś pomysły? Jeszcze o pierogach myślę, jakieś klopsiki też. Moja starsza nie może nabiału, to nie jemy nic gotowego, wszystko sama robię.

reklama
Nie wiem sama czy jest regula kiedy lepiej w ciazy chodzic... Z jednej strony zima nie mozna narzekac na upaly, ale za to ubrac sie z tym duzym brzuchem to moze byc problem. Do tego slizgo i trzeba uwazac. Ja pierwsza ciaze zakonczylam na koniec wrzesnia, czyli cale lato brzuszkiem. A czulam sie dobrze. Teraz jest gorzej, ale to pewnie tez wiek robi swoje bo teraz 3 na poczatku sie pojawila;)

Też postaram się następna ciążę zaplanować tak, żeby rodzic w kwietniu o ile się uda [emoji1][emoji1]

[emoji173]

Dziewczyny mam okropne bóle jak przy okresie.. Aż mnie skręca,cały dzień czułam ale teraz masakra. Mogę lyknac no spa?

[emoji173]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No najlepiej jakbys wziela. Takie mocne bole to nic naturalnego mysle. Ja bym sie nie zaatanawiała a nawet dwie wziela.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mi w szpitalu na nerke kazali brac. I na bole brzucha tez rozkurczowo jak najbardziej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale mi narobiłyście ochoty na lody ! A zaczęłam powoli robić zapasy do zamrażarki. My nikogo do pomocy nie mamy, to wolę coś mieć w zapasie. Zrobiłam gulasz, to będzie do ryżu czy kaszy. A Wy robicie? Macie jakieś pomysły? Jeszcze o pierogach myślę, jakieś klopsiki też.
Oh, chiałabym mieć taki zapał , wogóle taką umiejętnoć planowania :) Miałam kiedyś ambitne plany , żeby robić sobie menu na cały tydzień, potem porządną listę i wielkie zakupy. No ale niestety tylko na planach się skończyło. Prawie codziennie muszę lecieć po coś do sklepu, a obiad planuje góra na następny dzień ;) Kiepsko u mnie z organizacją.2

Ja w ogole nie planuje obiadu. Jak juz to bardzo rzadko. I srednio godzine dwie przed pora obiadowa wymyslam co zrobic. Co bym chciala zjesc. Przy dziecku bede musiala bardziej sie spiac. Ale w zamrazalniku zawsze staram sie miec jakies miesa. Pierogi. Warzywa na patelnie. A w szafkach makarony,ryz i ziemiaki.
W taki sposób zawsze cos wykombinuje:)

Hehe a ja zmieniam szpital właśnie po to aby dostać znieczulenie ;-)

U mnie dziś burzowo i w domu i na dworze hehe
Nerwy miałam dzisiaj straszne....najgorzej jak do tego coś mi spadnie i musze się schylac co chwile a to graniczy z cudem...
Do tego zostawiłam z drugiej strony domu balkon otwarty a dzisiaj wiało bardzo i mam pełno kurzu z węgla w domu bo akurat wrzucali do piwnicy... Porażka ani nie mówię jaki syf....
Na jutro wzięłam sprzataczke bo musi jeszcze to Wszytko ogarnąć aż niemożliwe że tak nawialo!

Jejku w środę już.bede mieć ciążę donoszona! Jupi!

mamakulka ale te nasionka w calosci tak?

ja jak wtedy miałam ten okropny kaszel to piłam właśnie len ale mielony, taki kisielek się robił ale zabij mnie nie pamiętam proporcji ;)

Mika, no mi tez przykro ze musialam ja sciagnac, ale paluchy popuchly i co zrobic. Tez bym wolala miec obraczke na palucu

właśnie kilka dni temu byłam zmuszona ściągnąć obrączkę :(

A ja sie milo zaskoczylam :-) bo zarejestrowalam sie na stronie i dostalam podarunek

ja tez dostałam ten "kocyk" i termofor z pestkami wiśni ;) właśnie będzie miał swój debiut bo mrożę go w zamrażalniku bo głowa mnie dziś napierdziela że szok, ale twardo Apapu nie brałam :)

AZS ja planuję zrobić pierogi z mięsem i kapustą, gołąbki, mielone, gołąbki siekane, pewnie jakieś ciasto upiekę i zamrożę bo potem z czasem będzie krucho :)
Ja jeszcze za torbę nie zabrałam się, powoli odkładam te rzeczy o których sobie przypomnę ale kiedy zbiorę je w całość to nie wiem :p Od jutra mam zamiar myć okna :)

reklama
Ja wczoraj zrobiłam 2 prania z myślą ze rano sobie wywiesze, a tu od rana pada deszcz. No i lipa trzeba będzie to w domu kisic.

Ale bylo duszno w nocy, spac nie szlo. Okno miałam na całego otwarte, drzwi tez zeby przewiew był a i tak jakoś te powietrze stalo w miejscu.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry