reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Babina oby Cie nie czyściło! Dopiero by było było jakby nam sie więcej lipcowek zrobiło niż sierpniowek;) ja łóżeczko chce miec przy łożku zeby cały czas maleństwo miec na oku a niestety tez nie mam miejsca na komodę. Wiec komoda w pokoju obok niestety, przewijak w łazience stoi i jedynie jego przytargam do sypialni blchoc pewnie nie bedzie to jakoś pieknie wyglądało:-(

reklama
Ja przemeblowałam specjalnie dopiero co "nowy" pokój żeby mały miał kącik i komode obok. Co prawda musiałam postawić regał tam gdzie mnie razi i pozbyć się kilku półek z książkami ale cóż teraz mam do małego wszystko pod ręką. Ale fakt nie zawsze da się coś wymyślić i trzeba się dostosować do metrażu i okoliczności.

A co do okna... To ja już szału dostaje na myśl o przeciągach. Nie lubię przeciągu i ciągle walczę z nimi a co dopiero później :p

Babina od rana mam to samo i też dziwne myśli do głowy przychodzą, ale uważam, że to jeszcze troszkę za wcześnie, żadnych problemów nie miałam więc pewnie coś mi zaszkodziło...

Hallevoet-w uk podobnie pogodowa wygląda. Tyle że lodówki niema
Mi dzisiaj dzieci dały w kość w nocy. Młody wstał i nie chciał spać i nie wiem.dlaczego a mała marudzić...w efekcie jestem na nogach od 3, i ledwo patrzę na oczy a mam dziś full roboty. Muszę iść do szkoły chociaż na 30min bo za tydzień mam egzamin. Ogarnąć dom,pozmieniać pościele itp bo babcia i kuzynki mojego S. Przylatuje ma 1,5miesiaca z pl i o 20:00 będa. Do tego młody do przedszkola,sprzątanie itp. Dobrze ze mam kawę

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Babina mnie czyścilo jakieś 2 tyg temu i jeszcze nie urodziłam wiec bądź dobrej myśli ;) ja też kupę książek musiałam pochować , mam stół zrobiony ze skrzynek to tam stoją ale ledwo jeździ taki ciężki.

W sypialni nie mam już miejsca. Łóżeczko no way nie zmiesciloby się obok łóżka bo i tak ledwo się przechodzi między łóżkiem a ściana. Jak zrobię pompony (przyszedl tiul!) To Wam wstawię fotkę tego jak u mnie duuuuzo miejsca w sypialni :) mam jeszcze drugi pokój ale to salon z kuchnią wiec nie ma szans na ulokowanie czegokolwiek gdziekolwiek.

Ignaś 35 tc [emoji173]

wow happymum przesyłam Ci troszkę energii oby sprawnie Ci poszło.
Jaspis jak przypomnę sobie ciąże z córą ciągle mi brzuch twardniał na koniec to ciągle miałam twardy nie mogłam oddychać powiedziałam lekarzowi o tym i dał mi skierowanie do szpitala. Mała ciągle się ruszała jakby niby nic a brzuch twardy. Ktg pokazywało skurcze a ja nic nie czułam. I nie wiadomo kiedy miałam nagle 8cm rozwarcia. Musisz się oszczędzać. Mówiłaś o swoich dolegliwościach lekarzowi?

My łóżeczko rozkładamy dopiero jak się dzidziuś urodzi. Maz zaprosi kolegów na pepkowke i pewnie bedą razem składać ;-). Na początku łóżeczko bedzie u nas w sypialni koło łóżka a później jak Mała zacznie przesypiać noce to przeniesiemy ja do pokoju córki. Wczoraj jak opowiadałam mojej dwulatce ze Lenka bedzie z nami w sypialni to stwierdziła ze ona też i sama ja będzie karmić[emoji57]. Na wieść ze później będzie z nią w pokoju to się nawet ucieszyła ... zobaczymy jak to będzie ;-).
Wczoraj pojechałam z mężem do ikei i do galerii na ostatnie zakupy. Chodziłam od ławeczki do ławeczki. Bardzo mi juz twardnieje brzuch i tez juz nie wiedziałam czy to czasem nie sa skurcze porodowe :-). Dzidziuś sie mega wierci, a mój brzuch przyjmuje najróżniejsze kształty. Ogólnie czuje sie jak słoń. Za to wczoraj w jednym ze sklepów podeszła do mnie pani z obsługi i powiedziała ze bardzo ładnie wyglądam. Trochę dziwnie słuchać takich komplementów od kobiet ;-). Ale mój maz który jest raczej oszczędny w chwaleniu mnie, cały czas tez dawał mi buziaki u mówił ze swietnie wyglądam i podoba mu się moja nowa fryzura. Czuje sie do kitu, jestem jedna noga juz prawie na porodówce a tu takie komplementy ;-).
Kurczę, zazdroszczę tamtusi ze juz po :-)

Jeszcze się na podorowke nie wybieram, przecież mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia więc nie ma innej opcji,maly niech tam jeszcze siedzi i tyle.
Chociaż nie powiem czuje się coraz gorzej, brzuch cały czas się stawia, nogi puchna
wieczorem już bardzo chodzić się nie da bo wszystko boli, ach ciezka ta końcówka ciąży.
A jeszcze w przyszłym tyg maja wrócić upały, lepiej być nie może

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Anezram - mm, zazdroszczę takiego porodu, żeby nic nie czuć do 8 cm :wink:

happymum - trzymaj się dzielnie. oby Ci się udało wszystko załatwić.

Mamakulka - to gdzie będzie łóżeczko?

Angelikaa - my też łóżeczko będziemy później rozkładać. albo jeszcze przed porodem albo już po.
musze tylko ściągnąć ze strychu taki stary wózek z gondola na pasach, który służył mi tylko w domu.
na początku w dzien nawet dzieci w nim spały.
młodszy w nocy przez pierwsze pół roku spał z nami, a w dzień najpierw w wózku gdzies ze 2 m-ce a potem w łóżeczku, więc w sumie łóżeczko było mało używane. zobaczymy jak będize teraz

reklama
Happymum no to mas dzien na pelnych obrotach ale jak przyjedzie mama troche cie odciazy:-) przesylam troche mojej energii :-)
My jeszcze nie mamy luzeczka założonego bo odświeżamy sciany w tym tygodniu porzadki u córki w pokoju a w przyszłym u nas a potem można rozkładać łóżeczko:-)

Do góry