reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

ja sie obudzilam z drzemki wlasnie mokra jakby ktos mnie woda oblal mimo ze wiatrak na mnie wial, wstalam i wyszlam przed dom jezu jaki zaduch nie ma czym oddychac dawac te burze szybko!! chyba nie pozostaje nic innego jak schowac sie do wanny z chlodna woda.. mial byc grill ale przesune go na kolacje chyba bo ja to nawet glodna nie jestem w taka pogode jak pomysle, ze mam byc na dworzu i jeszcze do tego cieplo i dym od grilla to juz mi slabo :D

reklama
dziewczyny wzięłam drugą nospe na ten ból, nadal nie minął. Myślicie że po jakim czasie zgłosić się na IP?

Mika, jeśli Cie niepokoi ten ból to jedź. Każda z nas ma inny próg bólu, jeśli czujesz, że to coś złego to jedź. Ja zawsze leżałam i jeśli mały sie normalnie ruszał i nie były to skurcze to przeczekiwałam, ale raz jak czułam niepokój i takie bóle skurczowe to w 5 minut torbę spakowałam , wzięłam prysznic i przeszło :-). Zaufaj swojej intuicji, jeśli czujesz, że coś jest nie tak to jedź.

Ja mam bardzo wysoki próg bólu i to jest takie do zniesienia ale nieprzyjemne. Nospa działa rozkurczowo jeśli po podwójnej dawce nie przechodzi to może maly mi coś uciska? Bo ten ból przeniósł się na prawą stronę i okolice prawej pachwiny. Maly na szczęście jest aktywny jak zwykle.

Mika, weź ciepły prysznic. Jeśli nie mimie, możesz jechać na ip. Możesz też zadzwonić i zapytać.

Tamtusia, ja kiedyś pisałam. Ta lepsza szczepionka jest ns receptę i trzeba ją przywieźć ze sobą na ip w specjalnej torebce. Mi ginekolog wypisał receptę poprzednio. Teraz też będę prosić. Nazwy teraz nie pamiętam, ale jeśli chcesz, mogę sprawdzić. To jest z tych podstawowych szczepień, potem się kontynuuje 5 w 1. Dodatkowych też nie szczepiliśmy żadnych.

asz jeśli mogłabym Cię prosić to sprawdź proszę tą nazwę, będę Ci wdzięczna. Wolę wiedzieć wcześniej, tym bardziej, że mam już rozwarcie i muszę leżeć, więc w razie w chce aby mąż to załatwił. Sprawdziłam i synek był szczepiony hepavax geme i BCG, nie wiem czy jest jakaś lepsza ?

Happymum gratulacje!!!!! To jednak jesteś przedemna :-)
Zazdroszczę córki ja jednak czuję że syn będzie więc się już nastawilam psychicznie

Mika pachwina to też tam lubi ciągnąć od zastoju nerki więc jak ból się nasili to jedz na usg aby sprawdzili

Uffff gorąco czas na basen....

reklama
Happymum gratulacje slicznej ksiezniczki:)

Czytalam wlasnie gdzies o tych masazach z olejkiem...
mnie strasznie boli kosc lonowa, w nocy ciezko mi sie przekrecic z boku na bok, albo jak chodze, Nie wiem skad ten bol, bo ostatnio tak nie mialam.

Mika odpoczywaj, jak nie przejdzie to smigaj na ip, tylko nie na porodowke ;)

Do góry