reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny wyczytałam nowy patent na łagodniejszy poród a nawet uniknięcie nacięcia
(choć jakoś ciężko w to uwierzyć)
otóż 4tyg przed porodem zaczynamy intensywnie smarować pochwę olejkiem z wiesiołka ;)
2x dziennie a potem 2tyg przed to nawet 3x dziennie, może któraś też słyszała o tym ??
znalazłam w mojej aptece w mieście ten olejek w sprayu,
bo tam dziewczyny pisały że kapsułki otwierają itd a wydaje mi się że spray o niebo wygodniejszy :)
Link do: Olej z wiesiołka, 50 ml (atomizer) (Kej) - Portal Dbam o Zdrowie
Co o tym myślicie ?? hihi
Za niedługo zaczynam smarowanie, nie zaszkodzi a jak ma pomóc to czemu nie ;)

reklama
Znowu zniknęłam wiem...tyle że tym razem powód był ważny...ponad tydzień temu po czwartkowych badaniach zostawili mnie w szpitalu i wywoływały poród. W efekcie mała urodziła się 25.06.2016 o 23:30 z wagą 2280g w 35+1tc całkiem zdrowa i samodzielna. Wszystko jak u donoszonego dzidziusia. Oddech,odruch ssania itp.
1467447090-1d1mld.jpeg

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje :))) piękna ta Twoja księżniczka:) cieszę sie ze wszystko dobrze się skończyło i malutka jest zdrowa :)

cyt :
"olej z wiesiołka usprawnia akcję porodową, wpływa na szybsze wyjście dziecka bo uelastycznia ścianki pochwy. Szybciej dochodzi do rozwarcia i mniejsze jest ryzyko pęknięcia czy nacinania właśnie. "

Happymum gratuluje ślicznej laleczki :-), super ze wszystko dobrze. Czyli mamy juz na forum naszego drugiego dzidziusia :-))).
My z mężem uwielbiamy sie do siebie przytulać w nocy, czasem mamy problem jak się pokłócimy bo później oboje dumni leżymy od siebie z daleka i tylko sie kręcimy i nie możemy zasnąć. A nad ranem i tak sie budzimy blisko siebie ;-). Normalnie mi jest zawsze zimno wiec mąż działa jak grzejniczek. Teraz jest gorzej bo mi ciagle gorąco i te upały... ale i tak muszę się położyć chociaż na ręce męża.
Z tym olejkiem trzeba spróbować.
Dominika, ja tez porodu nie wspominam jako czegoś cudownego, choć nie miałam złego porodu. Ale jestem przerażona tym bólem, no i wiadomo każdy poród jest inny wiec tylko sie modlę aby nie było komplikacji. Za to najcudowniejsza chwila jest jak juz sie urodzi dzidziuś i można przytulić maleństwo. Ja ryczałam i śmiałam sie na przemian ze szczęścia, pozniej juz mnie nic nie bolało jak wyciągali łożysko czy mnie szyli to juz mi było wszystko jedno :-)

happymum20 - GRATULACJE! Cudna jest Twoja córcia :) super że wszystko z nią ok i że Ty czujesz się dobrze :)

co do spania to też mamy z mężem dwie kołdry :p in mnie pyta czemu nie możemy spać pod jedną, rzecz w tym że on w nocy zabiera całą kołdrę i ja muszę o nią walczyć. Poza tym mi lepiej sie śpi gdy kawał kołdry wsadzę miedzy nogi :p

mnie dziś od rana boli podbrzusze :( tak jakby mnie ktoś skopał, miała tak któraś z was? Może troche się przeforsowałam wczoraj...wzięłam nospe i czekam...

Happy - gratulacje, tak myślałam, że maleńka jest już na świecie. Niech zdrowo rośnie i będzie dla was ogromną pociechą :)
Pamiętam jak przed pierwszym porodem Anna Mucha, miała nadzieję, że przeżyje orgazm :) Hehe na takie cuda nie liczę ale wydaje mi się, że jednak sn mimo bólu i cierpienia kobiet jest magicznym przeżyciem w życiu każdej mamy :) Potem można być z siebie dumnym, że się dało rady:) Idę zdrzemnąć sie bo upał niesamowity...

Happymum20 ogromne gratulacje :-)! Super, że z malutką wszystko dobrze! Jest przesłodka :-)!!! Cieszę się, że poród bez złych doświadczeń :-)

Ja piore w płynie lovela i robię na intensywne płukanie.

Z kołdrą to mamy dużą 220 :-) i to raczej ja ją przejmuje cały czas :-) przed ciążą to jeszcze się lubiłam przytulać, a teraz nas poduszka rogal odgradza od siebie, mąż wydaje się być zadowolony z tego faktu :-)

Ale dziś duszno- masakra :-( ja leżę cały czas od poniedziałku, wiec się cieszę, bo już prawie tydzień dalej jestem ...

Miłego weekendu :-)

Ciekawe z tym olejem :-) trzeba wypróbować :-)

Mam do Was pytanie, czy wy się orientowałyście na temat tego jakimi szczepionkami szczepia w waszym szpitalu? Bo słyszałam o tym, że podobno można wykupić swoją - "czystszą" , ale to pewnie trzeba mieć wcześniej już receptę i wykupioną. Ja synka szczepiłam, bez żadnych rota, pneumo, ale wszystkie szczepienia mu odwlekalam po kilka miesięcy, na szczęście nie miał żadnych skutków ubocznych. W szpitalu wolę zaszczepić, ale właśnie czym lepiej??? Pamiętam, ze dziewczyny, które odeszły na zamknięty kiedyś zaczęły o tym rozmawiać. Chciałabym coś więcej wiedzieć na ten temat, jakie macie doświadczenia w tym temacie...

Ostatnia edycja:
reklama
Happymum gratulacje! Prześliczna ta Twoja kruszynka;) dużo zdrowka dla niej i dla Ciebie;) wywoływali z jakiego powodu? My śpimy pod jedna kołdra i tu Was zaskocze 140cm i o dziwo nam to wystarcza nawet teraz jak z kura śpię miedzy nogami Ale o przytulaniu nie ma co myślec za gorąco zeby jeszcze dodatkowo sie grzać! Miłego weekendu;)) my dzisiaj jedziemy termin ślubu ustalić na sali (robi sie poważnie) i będziemy grillować:)

Do góry