reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny wyczytałam nowy patent na łagodniejszy poród a nawet uniknięcie nacięcia
(choć jakoś ciężko w to uwierzyć)
otóż 4tyg przed porodem zaczynamy intensywnie smarować pochwę olejkiem z wiesiołka ;)
2x dziennie a potem 2tyg przed to nawet 3x dziennie, może któraś też słyszała o tym ??
znalazłam w mojej aptece w mieście ten olejek w sprayu,
bo tam dziewczyny pisały że kapsułki otwierają itd a wydaje mi się że spray o niebo wygodniejszy :)
Link do: Olej z wiesiołka, 50 ml (atomizer) (Kej) - Portal Dbam o Zdrowie
Co o tym myślicie ?? hihi
Za niedługo zaczynam smarowanie, nie zaszkodzi a jak ma pomóc to czemu nie ;)

reklama
Znowu zniknęłam wiem...tyle że tym razem powód był ważny...ponad tydzień temu po czwartkowych badaniach zostawili mnie w szpitalu i wywoływały poród. W efekcie mała urodziła się 25.06.2016 o 23:30 z wagą 2280g w 35+1tc całkiem zdrowa i samodzielna. Wszystko jak u donoszonego dzidziusia. Oddech,odruch ssania itp.
1467447090-1d1mld.jpeg

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje :))) piękna ta Twoja księżniczka:) cieszę sie ze wszystko dobrze się skończyło i malutka jest zdrowa :)

cyt :
"olej z wiesiołka usprawnia akcję porodową, wpływa na szybsze wyjście dziecka bo uelastycznia ścianki pochwy. Szybciej dochodzi do rozwarcia i mniejsze jest ryzyko pęknięcia czy nacinania właśnie. "

Happymum gratuluje ślicznej laleczki :-), super ze wszystko dobrze. Czyli mamy juz na forum naszego drugiego dzidziusia :-))).
My z mężem uwielbiamy sie do siebie przytulać w nocy, czasem mamy problem jak się pokłócimy bo później oboje dumni leżymy od siebie z daleka i tylko sie kręcimy i nie możemy zasnąć. A nad ranem i tak sie budzimy blisko siebie ;-). Normalnie mi jest zawsze zimno wiec mąż działa jak grzejniczek. Teraz jest gorzej bo mi ciagle gorąco i te upały... ale i tak muszę się położyć chociaż na ręce męża.
Z tym olejkiem trzeba spróbować.
Dominika, ja tez porodu nie wspominam jako czegoś cudownego, choć nie miałam złego porodu. Ale jestem przerażona tym bólem, no i wiadomo każdy poród jest inny wiec tylko sie modlę aby nie było komplikacji. Za to najcudowniejsza chwila jest jak juz sie urodzi dzidziuś i można przytulić maleństwo. Ja ryczałam i śmiałam sie na przemian ze szczęścia, pozniej juz mnie nic nie bolało jak wyciągali łożysko czy mnie szyli to juz mi było wszystko jedno :-)

happymum20 - GRATULACJE! Cudna jest Twoja córcia :) super że wszystko z nią ok i że Ty czujesz się dobrze :)

co do spania to też mamy z mężem dwie kołdry :p in mnie pyta czemu nie możemy spać pod jedną, rzecz w tym że on w nocy zabiera całą kołdrę i ja muszę o nią walczyć. Poza tym mi lepiej sie śpi gdy kawał kołdry wsadzę miedzy nogi :p

mnie dziś od rana boli podbrzusze :( tak jakby mnie ktoś skopał, miała tak któraś z was? Może troche się przeforsowałam wczoraj...wzięłam nospe i czekam...

Happy - gratulacje, tak myślałam, że maleńka jest już na świecie. Niech zdrowo rośnie i będzie dla was ogromną pociechą :)
Pamiętam jak przed pierwszym porodem Anna Mucha, miała nadzieję, że przeżyje orgazm :) Hehe na takie cuda nie liczę ale wydaje mi się, że jednak sn mimo bólu i cierpienia kobiet jest magicznym przeżyciem w życiu każdej mamy :) Potem można być z siebie dumnym, że się dało rady:) Idę zdrzemnąć sie bo upał niesamowity...

Happymum20 ogromne gratulacje :-)! Super, że z malutką wszystko dobrze! Jest przesłodka :-)!!! Cieszę się, że poród bez złych doświadczeń :-)

Ja piore w płynie lovela i robię na intensywne płukanie.

Z kołdrą to mamy dużą 220 :-) i to raczej ja ją przejmuje cały czas :-) przed ciążą to jeszcze się lubiłam przytulać, a teraz nas poduszka rogal odgradza od siebie, mąż wydaje się być zadowolony z tego faktu :-)

Ale dziś duszno- masakra :-( ja leżę cały czas od poniedziałku, wiec się cieszę, bo już prawie tydzień dalej jestem ...

Miłego weekendu :-)

Ciekawe z tym olejem :-) trzeba wypróbować :-)

Mam do Was pytanie, czy wy się orientowałyście na temat tego jakimi szczepionkami szczepia w waszym szpitalu? Bo słyszałam o tym, że podobno można wykupić swoją - "czystszą" , ale to pewnie trzeba mieć wcześniej już receptę i wykupioną. Ja synka szczepiłam, bez żadnych rota, pneumo, ale wszystkie szczepienia mu odwlekalam po kilka miesięcy, na szczęście nie miał żadnych skutków ubocznych. W szpitalu wolę zaszczepić, ale właśnie czym lepiej??? Pamiętam, ze dziewczyny, które odeszły na zamknięty kiedyś zaczęły o tym rozmawiać. Chciałabym coś więcej wiedzieć na ten temat, jakie macie doświadczenia w tym temacie...

Ostatnia edycja:
reklama
Happymum gratulacje! Prześliczna ta Twoja kruszynka;) dużo zdrowka dla niej i dla Ciebie;) wywoływali z jakiego powodu? My śpimy pod jedna kołdra i tu Was zaskocze 140cm i o dziwo nam to wystarcza nawet teraz jak z kura śpię miedzy nogami Ale o przytulaniu nie ma co myślec za gorąco zeby jeszcze dodatkowo sie grzać! Miłego weekendu;)) my dzisiaj jedziemy termin ślubu ustalić na sali (robi sie poważnie) i będziemy grillować:)

Do góry