reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Mika ja za dwie szklanki jagód zapłaciłam 5 zł (pół kilograma kosztowało 8 zł a kilogram chyba 12 o ile dobrze pamiętam), starczyło na około 30 pierożków, z czego zjadłam tylko 5 bo nie mogłam więcej :p Ale chyba kupię jeszcze i zamrożę albo dodam do jakiegoś dżemu.
Czkawkę mamy kilka razy dziennie, z córka sprawdziło się jak czkała w brzuchu tak i po porodzie. Mąż bezbłędnie potrafi ją rozpoznać :)
Ruchy mojego synka staja się już tak bolesne, że momentami nie wyrabiam. Na dodatek jak siedzę tak mi się wbija w żebra że nie dam rady być w tej pozycji, kopać nie kopie ale strasznie napiera....
Mam kupione takie dwie zawieszki które właśnie rozciąga się i grają, prałam wszystko ok :)
Jeśli chodzi o zachcianki ciążowe i pociązowe to wiem, że jeśli znowu będę musiała być na diecie bez mlecznej to strasznie będzie mi brakowało, jogurtów, serków, zup mlecznych itp bo bardzo lubię i zjadam coś z mleka krowiego codziennie...

reklama
Mnie w trakcie porodu położna nacięła, nie zapytała, nawet o tym nie poinformowała :/ Mimo to i tak popękałam i to bardzo mocno. Nacięcia nie czułam, za to jak pękałam to miałam wrażenie jakby ktoś mi tam granat włożył i odpalił :O
Ja w trakcie II fazy porodu (jak parłam już prawie dwie godziny) też chciałam iść do domu :(

polcia177 ja prasuję tylko po lewej stronie i tylko pierwsze pranie, albo przez pierwszy miesiąc (jak mąż będzie chciał przejąć prasowanie) :) Potem już tylko to co potrzeba :)

Tamtusia odpoczywaj i leż ile wlezie.

U mnie wreszcie skończyli robić kuchnię, jeszcze tylko ten bajzel ogarnąć i muszę się brać za rzeczy dla maluszka i torbę spakować.... Skąd ja siły na to wezmę?

ja tez mam jakis spadek sil, dalej tych pajacy nie przeprasowalam [emoji23] a tu jeszcze rozm 62 uprac i uprasowac i ta nieszczesna torba

Dziewczyny, takie pytanie mi się nasunęło odnośnie nacinania. Czy jeśli wcześniej było się naciętym to przy kolejnym porodzie nacinają znów rutynowo ze względu na ryzyko pęknięcia w tym miejscu???

jaspis - co do Twojego ostatniego pytania to nie wiem.
ale co do nacięcia bez pytania Cię o zdanie - to chyba przy przyjęciu na oddział przy podpisywaniu tych wszystkich dokumentów (przynajmniej u mnie tak było) trzeba było podpisać zgodę na nacięcie, cc, kleszcze itd.... tych papierów było mnóstwo. ja nie podpisałam na kleszcze, choc próbowali mnie zmusić, ale na ewentualne cc, nacięcie tak. I wtedy już nie pytają tylko robią jak uważają ze trzeba

Co do nacinania nie wypowiem sie bo przy porodzie sn mialam asekuracje krocza

Troche dzisiaj ogarnelam z pomocą córeczki w pokoju :-) i sie lepiej czyje bo mie mam tyle kurzu :-)

Z fajniejszych rzeczy przyszla paczuszka z C&A jakie te rzeczy malutkie :-) jak sie ogarne to wrzucę fotke:-) i jurto mozna zabrac sie za pranie :-)

Z racji, że jestem w trakcie prania kolejne pytanko:p W jakiej temperaturze prać ciuszki z lumpeksu i odkupione od kogoś? W takiej jak na metce czy wyższej?

No bo z jednej strony przecież to są dla maluszka, nie chce ich uszkodzić, a z drugiej po to piorę, żeby były świeże i czyste.

reklama
ASsiunia mi jakby zabrali przetwory mleczne i mleko tez bym bardzo cierpiala bo uwielbiam od malego:)

Ja na szczescie dzis znalazlam sily na prasowanie kurze i odkurzanie :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry