reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Papercut do Ciebie mam jeszcze pytanko, Ty chyba kupowałaś córeczce jakąś sukieneczki, tak mi się wydaje, ze pisałaś o tym, mamy zbliżony termin porodu, w jakim rozmiarze kupowałaś?

reklama
sukieneczki 62 bralam zeby na dluzej starczyly, uznalam ze w przypadku sukienki za duza=dluzsza wiec najwyzej na poczatek same stopki beda wystawac ;p

Ja wyparze przed użyciem, to raczej chwila. A zastanawiam sie czy brać butelkę do szpitala np do podania glukozy dziecku, co radzicie? Sesje najlepiej zrobic miedzy 32-35 tyd tak moja fotograf powiedziała. Jak u nie było to sa około 2 godziny "pozowania" i trochę to meczy;)

Basia rozumiem Cię, ja też mam gorsze dni czasem.

Dziewczyny napisałam w wątku wizytowym o mojej wizycie. Nieciekawie :-(

Anzamewspółczuję je sytuacji z tesciowa. ja rodzilam synka wieczorem i mąż jakiś czas był ze mną , ale po 22 go wygonily. Przyszły położne raz czy dwa w nocy, pytaly czy dać glukoze, przebrały, ale żeby wzięły małego to chyba nie było takiej opcji. Ale ja Ci powiem, że z emocji i szczęścia to ja nie mogłam spać, dopiero rano mi się udało usnąć.

Miłego dnia :-)

Hej dziewczyny!
U mnie też jakoś depresyjnie, czuje taką bezradność, bo tyle chciałoby zrobić , a tu kondycji brakuje ;) No i przede wszystkim ta waga :(, +13 kg, 73 kg przy wzroście 160 cm. Nogi, ramiona to u mnie też jakiś koszmar. W te upały jak wskoczyłam w sukienkę , okazało się że przy chodzeniu obcierają mi się uda :-/ Kombinuje jak temu zaradzić, bo 9 lipca wybieramy się na wesele. Sukienka już kupiona :) Szaleć na parkiecie na pewno nie będę, ale jednak chciałabym się czuć komfortowo. Mam tylko nadzieje, że monstrualnie nie spuchne ;-) bo mnie rodzina nie pozna.

Zrobiłam sobie zamówienie w aptece internetowej, część ubranek wyprana - czeka na prasowanie, wózek
i fotelik po starszym wymyte- odświeżone , pokoik przygotowany, trochę rzeczy zostało mi do kupienia - ale to też załatwię przez allegro ( przewijak, laktator, niania elektroniczna, pieluchy tetrowe, ręczniki, przecieradła, itp)

Ja torbe akurat mam :-) ale pokój nie gotowy, ciuszki też nie wszystkie ogarnięte, dobrze, że chociaż część poprałam już.

Sesji ciążowej nie chcę, ale taką noworodkową - rodzinną to na pewno zrobimy :-)

Hejka! Ja dziś wizytuje u mamy, przy okazji spędzę z moją bratanicą bo ostatnio mało czasu jej poświęcam.
O pojemniku na smoczek nie pomyślałam nawet! Ja też wyparze wszystko przed użyciem. Butelki mam dwie małe ale chcę jeszcze jedną dr Brown's

Ja może sesyjke amatorska w tym tygodniu sobie zrobię, mąż ma mieć wolne to można się bawić :p
MammyBlue też mam ten sam problem z udami, dlatego rzadko noszę sukienki...preferuję tuniki i leginsy, ale wiadomo na wesele to kiepski zestaw.

Azamamew też by mi się ciśnienie podniosło w takiej sytuacji. Eh i jak tu się nie denerwować w ciąży :p

reklama
Ja już chciałam zacząć pakować torbę do szpitala ale nie dotarły moje koszule do karmienia....babeczka co sprzedaje na allegro miała ,,urlop" do 21, zamówiłam 9 i byłam przekonana że może późno wysłać ale wczoraj już napisałam do niej e maila z zapytaniem czy wysłała a ona że tak i że paczka ma już status doręczonej....Ja w szoku bo nawet awizo nie dostałam (polecony priorytet) podała mi numer przesyłki, faktycznie doręczony ale do miejscowości Lewin Brzeski gdziekolwiek to jest, z Ełkiem nic wspólnego nie ma. Albo pomyliła numer przesyłek albo adresy. Nie wiem jakim cudem bo na allegro mam dobry podany :( Napisałam jej by mi wyjaśniła o co chodzi i jak na razie brak odpowiedzi od wczoraj, jestem taka wściekła, wczoraj myślałam że zaczne już ryczeć...

Do góry