reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

To fajnie macie z tym usg. Ja mam jutro trzecie i dopiero sie dowiem konkretna wage i wymiary malego. Moj lekarz jest ogolnie przeciwny czestym usg, powiedzial mi ostatnio, ze to jednak sa fale i to tak jakby mieso podgrzewac w piekarniku:/ ze niby dzieciom od razu skacze tetno po badaniu usg. Mialam ochote pojsc w miedzyczasie prywatnie ale pojde chyba blizej porodu zeby okreslic wage i wiedziec co mnie ewentualnie czeka:)

reklama
Azamamew na 5 sierpnia:-)
Co do filmów to jestem do tyłu. Teraz to książki i mecze.

Kobitki Wam też tak ciężko już wstawać np z łóżka? Mam wrażenie jakby od razu urósł mój dzieć i zaraz mi miejsca zabraknie.

Mnie nawet ciężko jest jeść na siedząco przy stole... masakra.

Diana ja jestem innego zdania. W tej chwili jak jest możliwość to warto kontrolować. O pewnych rzeczach nie dowiedzialybysmy się tak szybko bez usg prawda? Np ja o krwiaku... także lepiej zaglądać co tam w środku jest. :)

Igi 34 tc [emoji173]

Ja mam wizytę w piatek mam nadzieje ze teraz juz co 2 tygodnie co do ktg to nie pamietam kiedy ale powoli zaczyna sie czas na ktg ja chodze prywatnie i mam usg na kazdej wizycie bardzo sie ciesze bo jestem spokojna za kszdym razem p. dr sprawdza narzady i inne rzeczy oraz mierzy malego ja jestem zdania ze to nam pomaga w ocenie stanu dziecka i moze pomuc w uratowaniu mu zycia juz 7 lat temu jak chodzilam na NFZ z córką w ciazy mialam co wizyte usg

Co do filmow nie pomogę:-( jestem do tylu :-(

@dian_a ja na Twoim miejscu zmienilabym lekarza, bo ile my przyszle mamy mimo najszczerszych checi nie zawsze mamy racje w tematach medycznych-naukowych o tyle od lekarzy (przynajmniej ja) tego wymagam. Kiedy wpisze sie w google zapytanie o bezpieczenstwie USG w ciazy, latwo sie domyslec co mozemy znalesc, jesli natomiast poszukac (w jezyku ang, niestety) w wyszukiwarce np pubmed (zrodlo wiedzy NAUKOWEJ) nie ma ani jednego artykulu, czy badan naukowych ktore chocby poddawaly pod watpliwosc bezpieczenstwo USG. W USG uzywane sa fale dzwiekowe a nie promieniowanie- rownie dobrze mozecie malenstwu puscic radio- na jedno wyjdzie.

Dziewczyny ja juz 80 przekroczyłam:-( miejmy nadzieje ze po porodzie szybko zejdzie i wrócimy do dawnej figury Taka ochotę mi na napoleonke zrobilyscie ze napisałam bratu zeby mi kupił, oby mnie nie zawiódł! Tez bym chciała miec stres ze z czymś nie zdążę a tym czasem jak pomyśle ile zostało to teraz strasznie mi sie dłuży czas.. Co do brzucha to ja wszystko bym na wpół leżąco robiła, na siedząca wszystko mnie boli i kłuje. Juz nawet autem cieżko mi sie jeździ. Jestem ciekawa ile mała wazy. Co do wizyt tez chce miec teraz co 2tyd zawsze człowiek spokojniejszy. Co do ktg uważacie ze co ile powinno sie chodzić po 34 tyd, bo ja chodzę prywatnie i to chyba bedzie zależało odemnie?

Bylam u dentysty. Okazało się że zab martwy więc mi go zatrula. Ale nadal boli wszystko. Najprawdopodobniej stan zapalny zatok przyszczękowych. Ja już chce urodzić i niech już nic mi się nie przyplatuje

usg nie szkodzi nie popadajmy w paranoje..

dzieki dziewczyny juz mi pierwsza panika troche minela :)

ja jak zjem siedziec nie moge tak mi sciska zoladek :D

reklama
Wiecie moj lekarz jest dosc specyficzny, ale jest dobrym lekarzem. Ma duze doswiadczenie i duzo pacjentek, ale co do usg to wiem, ze troche przesadza z takim podejsciem. Sama sporo o tym czytalam wiec tego co powiedzial, nie wzielam tak bardzo do siebie. Dlatego mysle zeby sobie zrobic dodatkowe usg blizej porodu. Ja ciaze przechodze bardzo lagodnie, praktycznie bezobjawowo i wyniki mialam wszystkie dobre wiec spokojnie sobie czekam na kazda wizyte i kazde usg ale na pewno gdyby cos mnie niepokoilo to bym czesciej chodzila prywatnie.

Do góry