reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

tamtusia głowa do góry, mojemu mieszkaniu też daleko do stanu sprzed ciąży i też powoduje to u mnie dyskomfort psychiczny. Najważniejsze, że synek głodny nie chodzi i się wyszaleje z mamą :) Z dwójką na pewno będzie chwilami bardzo trudno, ale i podwójnie wspaniale :) Dziś tak piszę, bo mam lepszy dzień, a jutro sama mogę płakać z tego powodu, te hormony....

papercut, tylko nie przesadzaj z pracą za bardzo. ja też za tydzień biorę się powoli do roboty, bo wiem, że potem nie dam rady.

My łóżeczka jeszcze nie rozstawiamy, w sumie dużo z nim roboty nie ma. Mąż może nawet skręcić jak w szpitalu będę, wcześniej tylko pokrowiec na materac wypiorę i prześcieradło i tyle, innych bibelotów do łóżeczka nie wkładam. Przewijak nakładany na łóżeczko jeszcze będę miała i to wszystko. W pierwszej ciąży łóżeczko było skręcone miesiąc przed terminem, a ,,pościel" założyłam dwa tygodnie przed terminem (i 3 dni przed faktycznym porodem :) ) Ja się nie spieszę, bo tym razem łóżeczko będzie w salonie ustawione, bo córa nie będzie póki co w jednym pokoju z synkiem spała, a nie chcę jeszcze mieszkania zagracać i w ogóle nie mam koncepcji jak i gdzie kącik dla malucha urządzić.

A z tym spaniem na bokach, plecach, brzuchu to ja bym naturze zaufała, ona wie co robi. Na tym etapie chyba już żadna z nas na brzuchu nie śpi, co? A jeśli komuś nie przeszkadza spanie na plecach, to znaczy, że wszystko jest w porządku. Ja na plecach nie śpię, bo nie mogę oddychać i zgaga mnie zabija wtedy. Śpię na bokach chociaż też trudno, bo córa skacze po łóżku wtedy :p No, ale jakoś spać trzeba.

reklama
jak w salonie to faktycznie nie ma co przedwczesnie zagracac :)

wlasnie dlatego teraz zaczelam zeby nie przesadzic z praca, wszystko powolutku[emoji14]

Mika zgadzam sie z Tobą, teściowie to jednak teściowie i powinni znac umiar w ingerowanie w nasze życie. Chociaż wole zeby byli niż miało by ich zabraknąć. Ja zawsze jak mi cos nie pasuje najpierw rozmawiam z narzeczonym zeby z nimi porozmawiał, sama nie chce robić awantur. Dziewczyny kiedy zamierzacie uszykować łóżeczko? Moje cały czas w kartonie leży i korci mnie zeby było juz złożone. Od 4 dni
mam uczulenie dzisiaj dzwoniłam do gin kazała mi wyniki wątrobowe porobić i znowu stres do 16, mam nadzieje ze to nie cholestoza! 3majcie kciuki!
A ja łóżeczko wstępnie dzisiaj uszykowalam bo przyszła osciel i chciałam zobaczyć jak wygląda, któraś się wcześniej pytała na wątku zakupowym - jakość pościeli pierwsza klasa! [emoji3]
1465922368048.jpg
1465922378771.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mika zgadzam sie z Tobą, teściowie to jednak teściowie i powinni znac umiar w ingerowanie w nasze życie. Chociaż wole zeby byli niż miało by ich zabraknąć. Ja zawsze jak mi cos nie pasuje najpierw rozmawiam z narzeczonym zeby z nimi porozmawiał, sama nie chce robić awantur. Dziewczyny kiedy zamierzacie uszykować łóżeczko? Moje cały czas w kartonie leży i korci mnie zeby było juz złożone. Od 4 dni
mam uczulenie dzisiaj dzwoniłam do gin kazała mi wyniki wątrobowe porobić i znowu stres do 16, mam nadzieje ze to nie cholestoza! 3majcie kciuki!
Ja na wątrobę biorę ursofalk bo mam lekko podwyższony aspat i allat a ty jakie masz wyniki?

Załączniki

• 1465922368048.jpg
    1465922368048.jpg
    66,2 KB · Wyświetleń: 453
  • 1465922378771.jpg
    1465922378771.jpg
    64,6 KB · Wyświetleń: 459
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karolanka na szczęście wyniki wątroby mam dobre, uczulenie może mam od proszku albo jedzenia ale w sumie nic nie zmieniałam. Pije wapno i zobaczymy czy pomoże;) łóżeczko śliczne, ja chyba czerwiec jeszcze przeczekam i na początku lipca sie za to wezmiemy

Dlatego, że płód może uciskać żyłę główną i zmniejszać przepływ krwi. Dla dzidzi to podobno ryzykowne. A i mi podobno trudno złapać oddech jak zaobserwował.
Ja tam też się na plecach budzę w pierwszej ciąży też tak było i wszystko grało[emoji3]

karolanka - cudne to łóżeczko i pościel :) aż Ci zazdroszczę że już je masz rozłożone :D
Kupiłam już złożone więc już nie składalismy z powrotem [emoji4]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też histeryzowałam, że śpię szkodliwie dla dziecka. Jak powiedziałam o tym mojej gin to myślałam, że pęknie ze śmiechu. Powiedziała, że mam spać jak mi najwygodniej bo jak będę niewyspana, zmęczona i zestresowana to tym bardziej dziecku nie pomogę. A jak wyspana, to szczęśliwsza ;)

Dziewczyny wiem ze czesc z Was na etapie remontow przeprowadzek itd ale te pozostale to co robia? Bo mnie nuda i siedzenie w domu juz dobija..
Seriale mi sie pokonczyly na czytaniu ksiazek nie moge sie skupic. :(

reklama
Do góry