reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Moniczka super ze wizyta udana :-) i maleńki ladnie rosnie
A ja dzis na deser koktail truskawkowy :-) taka zachcianka na dziś

Aniolkowa i jak tam sie czujesz mam nadzieję ze nadal w dwupaku :-) daj znać co u was bo sie tu wszystkie martwimy

Ostatnia edycja:
reklama
Aniołkowa trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Ja też myślałam, że jak wody chlusną to już nic się nie zatrzyma, no ale lekarze wiedzą co robią. Twój maluszek na pewno jest bezpieczny. Trzymam kciuki.

moniczka2609 super wieści z wizyty

Ja obciążenie glukozą miałam jeden raz po 24tc robione i więcej nie będę miała, 75g i badanie na czczo i po 2 godzinach.

Dzisiaj ja byłam u mamy, od razu wpadłam na ogródek po pyszne truskaweczki. Cały rok na nie czekałam :) Takie ze swojego ogródka to niebo w gębie, oczywiście jedna porcja już zamrożona, co by zimą można było nacieszyć się zapachem lata :)

caly czas nad tymi wodami sie zastanawiam, przeciez w zaawansowanej ciazy jak pojda to w ilestam h trzeba sie zjawic w szpitalu nawet jak nie ma skurczy i wywoluja zeby dzidzia na sucho nie siedziala.. chyba ze na wczesniejszym etapie faktycznie potrafi sie nadrobic, w uk to dziwne jakies wszystko

ja dzisiaj z truskawek co nie dalam rady zjesc zrobilam domowy jogurt truskawkowy na jutro, moglabym je jesc i jesc, odkrylam tez dzisiaj faze na borowki :D

ja dziś rano kupiłam truskawki I pod spodem były takie średnie, już troche rozpadające się, do zamrożenia się nie nadawały, zrobiłam galaretkę z truskawkami, a z reszty 4 słoiki dżemu mi wyszły :yes:

No wlasnie te wody tez mnie zastanawiają. Nie ogarniam tego w sumie :)

Ja właściwie zjadlam truskawki dwa dni pod rząd i mam dość. Za to ogórki malosolne to aż wstyd bo zjadam tonami. Wczoraj zrobiłam i mąż mówi kiedy Ty to zjesz jak niedługo się przeprowadzamy, będziesz wozić ? A ja prawie już zezarlam. Hehe a przenosimy się weekand albo przyszły tydz[emoji14]

31 tc Ignaś [emoji175]

Ja dzisiaj też ogorki zrobiłam;) już nie mogę się doczekać jak zacznę wsuwac.
Truskawki ciągle jakieś kwasne mi się trafiają dziś zrobiłam z nich koktajl. Niebo w gębie.

Hej dziewczyny. Mam pytanie, bolala was moze kosc lonowa? Dzisiaj pierwszy raz takie cos czuje, nie wiem czy kosci sie rozchodza czy cos innego sie dzieje.
Mialam tez dzisiaj wizyte kontrolna, wszystko jest ok ale lekarz powiedzial, zebym sie nie glaskala za duzo po brzuchu bo macica sie napina i twardnieje. Porownal to do meskiego narzadu i mowi ze lepiej meza poglaskac niz swoj brzuch hehe moj lekarz jest specyficzny, bardzo bezposredni :)

dian_a mnie boli spojenie łonowe jak cholera, w pierwszej ciąży nieco później mnie bolało, a teraz już od miesiąca, lepiej do porodu już nie będzie ;) Ja uważam, że nie ma się czym martwić, cała macica jest ogromnym obciążeniem, a do tego wszystko przygotowuje się do porodu. Rozmawiałaś o tym z lekarzem? Mój gin mówi, że to normalne, ale jak się martwisz to pogadaj ze swoim. Polecam ćwiczenia miednicy, piłkę, kołysanie na boki itp.

A co do głaskania brzucha, to nam na szkole rodzenia tez zabronili, ale ja jakoś nie mam ciągotek do głaskania się po brzuchu, czasem tylko pozaczepiam dzidzię ;) Za to położna przy moim porodzie chcąc mi pomóc zaczęła mnie szczypać pazurami po brzuchu, aż ślady miałam, głupia małpa. Nawet mnie nie uprzedziła.

Jaspis dzieki za info. Wlasnie pytalam tez kolezanek, ktore maja juz dzieci i tez potwierdzily, ze mialy takie bole. Ja dopiero dzisiaj pierwszy raz takie cos poczulam pod wieczor a rano bylam na wizycie. Ale w razie czego bede sie z lekarzem kontaktowac.
Ja w sumie tez nie dotykam brzucha bardzo czesto, ale lekarz o tym wspomnial po prostu jak powiedzialam, ze czasem mi sie brzuch napina. Powiedzial, ze do 15 skurczy dziennie to norma :)

reklama
super to porownanie z penisem faktycznie tak jest haha jak smaruje oliwka od razu brzucho mi staje ale nigdy o tym tak nie myslalam [emoji23] mnie spojenie lonowe jeszcze nie boli a boje sie tego bo pekniete mialam

Do góry