reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Wszyskiego najlepszego z okazji dnia dziecka maluszki kochane !!! :) i wy dsiewczyny tez, w koncu dla swoich mam zawsze bedziecie dziecmi :) ja do tej pory dostaje prezent na dzien dziecka.
My dzisiaj zaczynamy 31 tydzien, wczoraj bylismy w nowym mieszkaniu a tam wszystko takie nie gotowe... nie ma zadnych mebli, sciany biale, prad jeszcze nie podlaczony, nie ma oswietlenia.
Dzisiaj jedziemy na usg 3d czy 4d nie wiem sama :) myslalam ze pojade sama z mama ale na szczescie moj na poligon jedzie 03.06 wiec zobaczy nasze szczescie na zywo i to w dzien dziecka, fajnie :)
Co do przebarwien to ja mam duzo ciemniejsze i wieksze sutki i linie na brzuchu od okolo 20tc, teraz jest juz mega dluga i ciemna. Mam ciemne wlosy i oczy i do tego raczej jasna cere, ktora latwo sie opala, widac na niej kazde przebarwienie, krostke. Moze dlatego te zmiany mam takie ciemne.
Ja tez chce namiary na tego maila !!!
Pozdrawiam Was cieplo :*

reklama
Hej Dziewczyny! Z tym mejlem to nie głupi pomysł, wiem, że można tu zrobić zamkniętą galerię, no ale w sumie tak wygląda jakby nawet moderator nas zostawił :-( no chyba, że coś sie stalo, albo w pracy walczy jeszcze, więc chyba musimy radzić sobie same. Myślałam, że z czasem będziemy zapraszane do zamkniętego, ale nie poznałyśmy zasad aby dołączyć, więc chyba to nierealne :-) szkoda, że dziewczyny już w ogóle się tu nie odzywają, bo jestem ciekawa co u ich maluszków, zawsze to była jakaś większa wymiana doświadczeń.

Niunia u mnie mąż praktycznie wszystko robi, wyzywa mnie jak ja coś porobię, pewnie pod koniec ciąży to już nie będę się oszczędzać, ale jeszcze dobry miesiąc - półtora pozwalam na rozmieszczenie. Samo zajmowanie się synkiem jest wyczerpujące :-) to taki żywy typ :-).

Ja sutki mam troszkę ciemniejsze i takie barziej 'rozlana' ta otoczka, lini ciemnej nie mam, z synkiem też nie miałam. Trochę piegów, ale to tak raczej normalnie.

Miłego dnia! U nas pada, jest cieplo, ale przynajmniej można poodychać.

Przebarwienia to chyba nie, ale masakra mi się zrobiła na twarzy i dekolcie, wszelkie odmiany pryszczy, zaskórników itp itd:(

Ja dzis bylam ale na wizycie na nfz sluchalam serduszka wszustko ok. Kazal mi liczyc ruchy 3razy dziennie po pol godziny i za dwa tygodnie znowu przyjsc. Masakra nienawidze chodzic do lekarza tak czesto..
A Wam dziewczyny moze lekarze juz kazali liczyc ruchy?

Ja tez mam sutki jak murzynka hehe az niemozliwe ze tak cialo sie zmienia. Przytylam 3kg.. czyli wsumie 8. Ale 3kg na miesiac to duuuzo:p

Mnie nie kazali liczyć ruchy . Generalnie nie sądzę żebym się doliczyla czegokolwiek bo mój maluch potrafi długo spać. Nie wiem czy będę liczyła. :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

W tej ciąży nie mam lini na brzuchu, a w pierwszej nie pamietam w którym tygodniu mi wyszła taka delikatna, wydaje mi sie ze jakoś pod koniec. Sutki normalne, moze tylko delikatnie ciemniejsze mimo ze dziewczynka, wiec Mamakulka to raczej mity :-).
Właśnie dzwoniła do mnie pani z luxmedu w sprawie wizyty na ktorej byłam 2-3 tyg. temu. Pisałam Wam ze byłam u lekarza bo miałam cały czas twardy brzuch, a on sie głupio zapytał czy chce aby mnie zbadał. Zawsze po wizytach dostaje maila aby ocenić lekarza, zawsze to kasowałem nigdy nic na nikogo nie pisałam, ale wtedy to sie wściekałam i napisałam co myśle o panu doktorze. Pani dyrektor wypytałam o wszystko i sama powiedziała ze tak nie powinno wyglądać badanie i traktowanie pacjentów. Nie chce nikomu robić na złość, ale lekarz powinien brać odpowiedzialność za swoje czyny, a jak mu sie nie chce pracować i wizyta ciężarnej z problemem trwa 2 min. to niech zmieni zawód! Zmanierowany palant ;-)

Co do liczenia ruchów, to podczas mojego pobytu w szpitalu dostałam taką tabelkę, na której miałam zaznaczać ruchy. Trzeba było od godziny 9 liczyć do dziesiątego ruchu. Czasem to mogło być już po kilku minutach, a czasem jak obudził się później to wiadomo, że później. Jednak położne mówiły, że jeśli do 13-14 nie poczuje żadnego ruchu to mam to zgłosić. I, że do końca dnia obserwować czy się rusza.
W pierwszej ciąży nie liczyłam, po prostu wiedziałam mniej więcej jaki tryb życia mój maluch prowadzi, teraz podobnie :-)

No ja codziennie coś czuje ale potrafi być cisza przez godzinę albo i 3 ale wiem ze spiocha :)

Angelika ja uważam , że słusznie. Jasna cholera za to im się płaci!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
polcia mi pani dr kazala liczyc ruchy i jak licze:-)
Angelika i dobrze zrobilas jak mu premie odbiora za negatywne komentarze moze sie ocknie i bedzie lekarzem dla ludzi a nie lekarzem dla kasy

Do góry