reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Nadal 2w1.
Ja odczuwałam bóle jak na@ i stawianie sie macicy. Takie kilkusekundowe kilka razy dziennie. Teraz jak jestem podłączona do ktg to własne te stawiania się są zaznaczane jako skurcz.
Właśnie był obchód i nie będą dłużej powstrzymywać porodu jeśli się zacznie. Twierdzą że jeśli organizm się przygotuje do porodu to może to być jakaś infekcja w macicy której oni nie są w stanie sprawdzić i może to zagrażać życiu dziecka. Nadal będą podawać leki przeciw skurczom. Pozwolili mi coś zjeść także przez kilka godzin nie przewidują cc

reklama
i co wtedy synek od razu do inkubatora?

trzymam kciuki bardzo mocno, jezeli faktycznie jakas infekcja to nie ma co go w tym kisic.. bedzie dobrze!

No jestem ciekawa dobrze ze jesteś w dobrych rękach oni na pewno wiedzą co robić. W każdym razie mam nadzieję że dzidzia jeszcze trochę planuje w brzuchu zostać

Sterydy juz działają także poród jest bezpieczny o ile można mówić bezpieczny na tym etapie :-( inkubator jest przygotowany i krew do tranfuzji.
Mały idzie od razu pod lampę i do woreczka :-( żeby utrzymać temperaturę. Potem wkładają rureczke do oddychania +drugą w pepuszek di karmienia

Dziękuję wam bardzo za kciuki! Nie sądziłam ze mogę być pierwsza - miałam być ostatnia bo 31 sierpień :-) nie chcę wchodzić majówkom w drogę :-)

reklama
no fakt faktem nie poczekasz na swoja kolej, wepchnelas sie bezpardonowo ;) trzeba szukac plusow juz bedziesz miala synka ze soba :)

Do góry