reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Cześć.

Dziewczynom w dwupaku – żebyście się rozpakowały w dogodnym dla Was terminie!

Mamom rozpakowanym – gładkiego ogarnięcie nowej rzeczywistości.

U nas nocka gorsza, pobudki co 1,5-2 godziny... Nie wiem czy znów jakiś skok rozwojowy czy zwyczajnie przerywnik w sielance nockowej, bo do tej pory to było jedno karmienie w nocy. Mam nadzieję, że to jednak sprawa jednorazowa.

Florian ostatnio coraz bardziej aktywny: rozgląda się dookoła, zaczyna wydawać dzwięki podobne do gaworzenia, główkę podnosi wysoko, no i najlepiej oglądać świat z perspektywy maminych rączek. I mały żarłoczek jest z niego, w dzień co dwie godziny woła jeść.

Niestety męczą go też bąki, ile się napręży i nastęka to jego, bidulek... Masuję mu brzuszek specjalną maścią, dostaje Lefax i herbatkę koperkową, trochę pomagają...

reklama
To wyczekiwanie jest beznadziejne,ale dziewczyny- możecie być pewne że to już niedługo ;-) Trzymam za Was kciuki.

Fiuu- niesamowity jest Twój Lulu :-D

Monya- fajna pamiątka :-)

U nas noc całkiem fajna. Antos budził się o 1 i 6. Tylko ja chyba popłynęłam z jedzeniem i troszkę mu brzuś dokuczał :-(

Kaci pojechał z tatą załatwiać sprawy a my z Antkiem się karmimy. Zaraz go odloze i biorę się za jakaś robotę.

Brzuchatki powiem tylo ze u mnie zadzialal dluugi spacer i przesadzanie na kolanach storczykow. Potem wchodzenie na 4 pietro i obfity obiad. Jak sie kladlam o 23 to brzuch pobolewal i mysle sobie albo mnie przeczysci albo sie zacznie. O 1 skurcze i krwawienie. Takze myc pidlogi na kolanach;)

Witam poniedziałkowo

U mnie nieco mniej słonka dziś ale to i tak nie przeszkadza by wybryknąć na spacerek. Uwielbiamy łazikować tj. Brysiek przesypia zwykle cały spacer a dreptam ja ale to w końcu drobiazg. Czekamy na położną na cotygodniowe ważenie ciekawa jestem ile mały przybrał tydzień.;-)

Trzymam kciuki za nierozpakowane jeszcze brzuchatki oby wszystko poszło po waszej myśli.
Rozpakowanym mamusiom życzę wytrwałości, po pierwsze miesiące to nie lada wyzwanie. :-):-)

reklama
My nie wychodzimy. Mloda dostala paskudna wysypke i musza to sprawdzic, zbadac crp i morfologie. Jakies specjalne kapiele beda jej robic. Do jutra obserwacja a jak crp bedzie duze to antybiotyk. Normalnie leze i rycze :(

Do góry