reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Dzięki dziewczyny za rady
Udało mi się w Agatkę wlać kubek Orsalitu. Potem zrobiłam jej kleik ryżowy, ale po 2 łyżeczkach zwymiotowała. Potem jeszcze kawałek suchej bułki zjadła i jakoś się przyjął.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Madison, oby dało się to jeszcze wyprostować dietą!

reklama
Madison :( ja też myślałam, że jak stosujesz dietę i przestało swędzieć to wszystko w dobrym kierunku idzie :( daj znać co lekarka na to... kompletnie nie znam się na tym ... ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!! Musi być !!!

Całe życie byłam uczciwym człowiekiem... dlatego tak mnie boli kiedy ktoś jest oszustem... nie mam kompletnie zrozumienia dla takich ludzi.

Asekuracyjnie zapoznałam się z właścicielka ośrodka wypoczynkowego, od którego firma krzak wynajmuje bazę noclegową itd. mam do niej kontakt... W razie czego w ciągu 1,5 godziny jesteśmy na miejscu, na te kolonie jedzie też mojej koleżanki córka, która jest starsza od Mai o 4 lata... Moje dziecko jedzie z telefonem komórkowym, zasady bezpieczeństwa zna i zna również zasady panujące w relacji wychowawca dziecko.... gdyby coś się działo w 3 minuty się dowiem! ALe to nie zmienia faktu, że najchętniej chciałabym aby zwrócili mi pieniądze... i posłałabym Maję w inne miejsce.

Kahaka dobrze, że Mała cokolwiek wypiła... u nas wszyscy ratujemy się w trakcie rota suchymi bułkami, krupnikiem, odgazowaną colą ;) i tylko ciepłą wodą lub herbatą...

Lekarka napisała, ze to poczatek cholestazy.
Mam brac zwykły Essentiale Forte na wątrobę i za tydzien znowu powtórka badań.
Jak sie pogorszy (co sie nie moze wydarzyć!!!!) to jakis kolejny lek.

Takze sa jakies opcje poza natychmiastowym check in'em w szpitalu. To dobrze, juz tak niedługo zostało, przy bliznietach lekarze mówią, ze donoszone sa od 36tc.
A to tylko 3,5 tygodnia.

Humor to mi sie juz totalnie zje..

Madison ...skoro dieta nie pomogła to znaczy, że nie masz na to wpływu i szkoda teraz się na to złościć. Jesteś pod opieką lekarza i ona zrobi pewnie wszystko, żeby dzieciaczki urodziły się zdrowe, nawet jeśli będzie to wcześniej niż zakładałaś. Trzymam kciuki za wszelką pomyślność w tym temacie.

Doczytałam... Niestety jestem totalnie padnięta, bo z tatą wzięliśmy się za szykowanie pokoju młodszego.

Może jutro skrobnę coś więcej.

Spokojnej nocki.

Madison trzymaj się ... niewiele już zostało do wytrzymania... może akurat ten lek da pożądane efekty. Najważniejsze, że lekarka wyniki widziała, nie ma potrzeby pędzić do szpitala na cito, wiesz jak masz postępować, więc do końca przyszłego tygodnia wszystko się polepszy czego Ci bardzo życzę!

Oj Madison ...sie przypaletalo. Ja też myślałam,że przy cholestazie,to sie od razu szpitalem kończy ale jak widać nie. Być może leki na watrobe nieco przyhamuja rozwój choroby. Będzie dobrze,to jeszcze tylko 3,5 tygodnia.
Asilek,a może nie odbierają,bi jest długi weeke d czy to juz wcześniej sie zdarzało? A co inni rodzice na ten brak ko taktu z ta firmą?
Resztę ściskał,bo za szybko wpadlam. Jasio do nas dojechał i spędzimy razem niedzielę. W pn rano wracamy do sz-na. Chce mi się beczec juz.
Wczorajszy polter udany. Choć ja po 3h czułam sie jakby mnie czołg przejechał,tak mnie to zmeczylo (siedzenie,jedzenie,gadanie),że spalam dzisiaj 11h ciurkiem.także imprezy jak wesele to juz nie dla mnie w tym stanie...

Madison kurcze szkoda że Ciebie to spotkało. Jeszcze tylko te 3,5 tygodnia na pewno wszystko będzie dobrze.
Asiolek z tą organizacją Koloni to niestety nie zawsze jest super i tak jakbyśmy chcieli. Ale widzę że córka przygotowana. Pełen profesjonalizm.

Madison- przykro mi,że wyniki marne. Trzymam za Was kciuki. Będzie dobrze.
Kahaka- oby Agatka szybko poczuła się lepiej.

My wróciliśmy. 5h w samochodzie i czuję się jakby mnie coś rozjechało ... Kac zadowolony :-)
Mam pytanie do mam które już przeszły ze starszakami odpieluchowanie . Kac ma blokadę przed kupka...na wyjezdzie robił raz. Dziś jak tylko wróciliśmy zrobił troszkę w majty,ale kazał posadzić się na nocniku i robił dalej. Misialam go tulic i wspierać ale się udało. Długo taki stan rzeczy może się utrzymywac ?

reklama
Madison, też mi przykro. ..pocieszające chyba jest to, że choroba przyplątała się dopiero teraz i już tak mało czasu potrzeba, a do tego można walczyć lekami - też byłam pewna, że z miejsca do szpitala. Jak robiłam badania w tym kierunku to lekarz mi mówił że jak coś wyjdzie to szpital i dalsze badania już tam.

Asiołek też bym chyba chciała już tylko zwrotu pieniędzy. Jak madison wspomniała, nie miałabym za grosz zaufania do nich. Ja jeździłam kiedyś - już trochę starsza - na obozy ze zmw (związku młodzieży wiejskiej ;) ) i było fajnie. Na koloniach byłam np. z ohp i wtedy też było ok. Ale czasy się zmieniły a z tym otaczająca rzeczywistość..

Ewcol Tobie też współczuję tego cukru...ale też jeszcze trochę!

Mężczyźni nie czują często takiej potrzeby zmian jak kobiety ;) gdzieś o tym czytałam kiedyś. Coś takiego "po co coß zmieniać jak jest dobrze" :)

Ja przy wymiotach sucharki, biszkopty, przy dobrych wiatrach ryż z jabłkiem np. Ale przyznam szczerze, że dawno nie chorowalam tak.

Fiuufiuu jeszcze koncert Cię czeka! ;)

Do góry