reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Dziewczyny, nie przejmujcie się tym, że ktoś nie odpisuje ;) ja zazwyczaj piszę z tel i odpisuję odnośnie jakiegoś problemu/sprawy, do którego w ogóle umiem się odnieść :D jak mi nikt nie odpisuje to raczej uznaje to za normalne :) a Wy np. jesteście w gronie tych, o które reszta się zamartwia jak Was nie ma dłużej niż dzień ;)) bo nie o każdą grupa się martwi :D działają jakieś mechanizmy społeczno-psychologiczne ;)

K. ma dodatkową pracę. .to jest praca w ochronie, tylko to jest ochrona imprez, od festynów dla dzieci, przez imprezy zamknięte po imprezy zwane masowymi. Są takie miejsca i imprezy, gdzie zawsze jest gorąco :/ wtedy często z policją współpracują, tzn. oni załatwiają brudną robotę, a policja zgarnia. No i K. często jest wysyłany jako osoba koordynująca wszystkich, często w takie problematyczne miejsca. Pewnie dlatego, że jest ogarnięty, myśli o przepisach, jest skuteczny. Nawet kurs pierwszej pomocy ma zrobiony, który niestety też się przydaje. A wczoraj była to jakaś impreza na jednej z wiosek z okazji nocy kupały, na terenie bywało gorąco ale z tego co mówił najgorsze pod bramą, bo przyjechały dwie grupy - kibice klubu piłkarskiego z dzielnicy w której mieszkamy i kibice włókniarza Częstochowa. Założyli kominiarki i jazda... generalnie mogliby to olać bo to było już pod bramą, no ale jak przybiega kobieta do nich i prosi o pomoc bo jej męża czy chłopaka tłuką to przecież nie zostawią go żeby go ktoś zatłukł tam :/ a nasze służby przeszły wczoraj samych siebie wg mnie. K. powiedział, że jak organizatorzy nie zgłosoli imprezy jako masowej to policja nie ma obowiązku tam być, ALE...byli przez nich wzywani, przyjechali ze 3 razy i widzieli co tam się dzieje, i jechali do siebie stwierdzając, że mają kwity do wypisania.. a uważam, że powinni tam wysłać grupę policji w takiej sytuacji :/ a tam matki z dziećmi bały się iść do domu :|

A jeszcze apropo kursu pierwszej pomocy. Dwa lata temu stał na takich targach, niby w ciągu dnia, normalna impreza. Ale nagle zbiegowisko, okazało się, że jakiś Pan leży na ziemi. A tylko K. był na tyle ogarnięty i miał umiejętności żeby udzielać mu pierwszej pomocy. I mimo pomocy facet umarł mu na rękach..to potem kilka dni chodził taki struty, że nie wiedziałam jak mu pomóc ;/

Ostatnia edycja:
reklama
IZIS to rzeczywiscie malo ciekawa praca a dla Ciebie na pewno stresujaca.. a policja ładnie sie wypiera :sorry2: po co maja sie ruszac jak są ochroniarze eh

LILITH za duzo sobie na głowe wzielas :-p oby we wtorek rowniez Twoja wizyta byla udana :tak:

Ja jutro jade 70km po holter do kardiologa i mój G. chce zabrac torbe szpitalna bo boi sie, że zaczne rodzic :szok::-D

Niech bierze, w końcu nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać :) ja muszę zająć się szykowaniem swojej, bo czas się skraca i nigdy nic nie wiadomo, a ja nawet nie mam wyprasowanych rzeczy i nie wszystko wyprane.

Natkusia ja odliczać dni do wstania razem z Tobą, bo bardzo Ci zazdroszczę. Nie tego, ze wstaniesz, bo ja cały czas na chodzie, ale tego, ze prawdopodobnie już za niedługo poznasz swego synka. Ja sie już nie moge doczekać!!!

Madison mam nadzieje, ze wartości bedą stały w miejscu. Ja wyniki mam w normie na szczęście. Trzymam kciuki byś wytrwała do założonego terminu.

Izis bardzo podziwiam kobiety, których faceci maja tak niebezpieczna prace. A policjanci heh niejednokrotnie boja sie o własna doope i dlatego nic nie robią. Ja bardzo sie cieszę, ze mój P. To po prostu szpec majaterkowicz jest, choć w moim mieście zeby zarabiać jakieś przyzwoite pieniądze to wszyscy albo w policji albo w zakładach karnych robią. Na szczęście mój P. Uważa, ze zdrowie pschiczne ważniejsze niż praca z ludźmi bez kręgosłupa moralnego, którzy niby maja nam pomagać. Tylko dlaczego większość ludzi na widok policji sie wzdryga, a nie czuje sie bezpieczniej?

Mam pytanko dotyczące herbaty z liści malin. Czy orientuje sie któraś z Was od kiedy należy ja pić, jakie ilości i jak przygotować napar?

Też jestem ciekawa co do tej herbaty. Gdzie to można kupić w ogóle?

A K. na tą chwilę już chyba nie chce tam pracować, ale zarobki z jego normalnej pracy w zasadzie go do tego zmuszają. Przykre, i niestety prawdziwe.

KARAIWINA ciesze sie ale jak pomysle, że za niedługo Wojtuś moze byc z nami to łapie stresa :-D ale jak? Przeciez wczoraj dopiero zobaczylam II kreski na tescie ;-)
Co do lisxi malin to chyba mozna je pic od 36tc ale jak je sie zaparza to nie mam pojecia. Podobno działa :tak:

IZIS niestety nasze realia w PL sa okrutne.. czlowiek charuje a i tak psinco.. moj pracuje na kopalni i teraz jest krzyzs, zabieraja 30% zarobkow - masakra ..

Ja pilam te herbatę tydzien po terminie i tej samej nocy jeszcze skurczy dostalam. Jeszcze surowego ananasa jadlam. Rano maly sie urodzil. Nie pamietam jak ja zaparzalam qrcze. Ale kupilam w takim sklepie ze zdrowa zywnoscia. Nie wiem czy to zadzialalo bo i seksik byl i dlugie spacery...

Madison dobrze ze sa szanse na leczenie bez szpitala. Obh sie udalo!

Natkusia! Ja rozumiem ze ty oczekujesz odnoszenia sie do swoich postow bo sama do wszystkich prawie zawsze cos skrobniesz. Ja tego tak nie potrafie ogarnąć wiec nie oczekuje ze zawsze mi ktos odpowie...Niesamowite jest to ze zostalo ci tak malo czasu ale z drugiej strony mozesz jeszcze przenosic heh! Ciekawe co sie bedzie dzialo jak wstaniesz?

Izis wspolczuje pracy meza i tych stresow! Moj nie ma takiej roboty ale jest tez ogarniety i odwazny i juz zdazalo mu sie ratować kobiety ktorej reke urwala bomba w paczce z mafii do jej męża. Dawno to bylo. Nawet w tvn pokazywali to kiedys. A 5 lat temu uratowal zycie bratu swojego przyjaciela. Robil mu sztuczne oddychanie az przyszła pomoc z defibratorem czy jak to tam sie nazywa. Z ledwoscia udawalo mu sie go utrzymywac bo tracil tetno. Dostawal zapasci ale sie udalo! Byl potem zestresowany ale szczesliwy i wszyscy byli z niego dumni wiec tym bardziej rozumiem co mogl czuc twoj mąż ze sie nie udalo. Nakwazniejsze to probowac a ja bym chyba nie potrafila...nie wiem?
Dzis do 4rano oglądałam tv a od 9 nie spie! Ciekawe jak wytrzymam caly dzien bo w ciagu dnia spac nie umiem tym bardziej! Moj m wrocil po 5tej rano z pracy to jeszcze sie przebudzilam i pogadalam chwilę. No poprostu jak mnie zmorzy to padne wczesnie tej nocy aby w dzien nie byc zombie:baffled:

izis bardzo dobrze cię rozumiem ,że mozesz mieć takie zdanie o policji...tak to wygląda na pierwszy rzut oka....niestety duzo rzeczy zalezy niestety od przelozonych...nie bede się wdawac w szczegoly bo wiadomo to nie miejsce żeby o tym pisac..
a co do zamknietej imprezy to fakt ,że organizatorzy powinni zapewnic ochrone i wtedy tak naprawde to oni musza sobie radzic.... no chyba ze wczesniej zgłoszą to wsparcie dostaja..bo niestety tak jest ,że na zmiane jest jeden patrol który musi obskoczyc całą gminę.bo nie ma na tyle ludzi ,żeby więcej patroli zrobili....a wszedzie byc nie mogą niestety...nie żebym broniła..bo rozni są ludzie ale wiem niestety jak to wygląda z tej drugiej strony....:)

reklama
Ja też zdaję sobie sprawę, że to niekoniecznie jest wina tych co przyjeżdżają, tylko problem leży dalej. Jednak to co dzieje się poza terenem imprezy chyna nie jest sprawą jej ochrony, a policji :/ bo to chyba powinno być jako interwencja jakaś jak ścierają się dwie grupy kiboli w kominiarkach :( Generalnie nie twierdzę, że policja jest do niczego bo jestem pewna, że jak w każdym zawodzie-różni ludzie się trafiają. Tylko system wg mnie jest jakiś nieudolny.

Do góry