reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej :-)

No dzisiaj ochłodzenia uff i wracam do zywych bo wczoraj miałam kiepski dzien przez upał i myslalam, że nie przezyje mimo lodow, zimnej wody i wiatraka :sorry2:

KATRINA 100 lat :-) :*

GORGUSIA super, ze wyniki są idealne :tak:

JUSTYNA cukier masz chyba w normie. Tez mialam ten profil robiony 2 razy w szpitalu bleh

EWAELINKA to odpocznij dzisiaj :*

MARLENKUS oby wiele miłych dni :-)

CALTHA to miałas noc :szok:

FIUFIU smacznego :-D

EWCOL a co tam u Ciebie? Mam nadzieje że zła passa Cie omija i jest lepiej :tak:

STOKROTKA powodzenia u lekarza!

MAGDA lepiej ubranek miec za dużo jak za mało ;-)

MADISON to moze nastana dla Ciebie lepsze nocki z tym spaniem :tak:

JUTKA ojj a jak ja bym sie coli napiła eh

Milego!

reklama
Doczytalam dalej.

Ewaelinka - trzymaj sie tam i spij ile tylko sie da. Jestes sama w pokoju? I czy daleko maja Twoi mężczyźni do tego specjalistycznego szpitala?

Anna - tez mam nadzieje, ze nic sie nie dzieje i ze to brak czasu, albo poprostu zmęczenie forum, raz na jakis czas każdej detox potrzebny.
Jakby co to wiesz gdzie nas znaleźć :)

Kahaka - tak na suszarce jadę, idealnie zgralam sobie czasy programów i moge linie produkcyjna założyć ;)
Suszarka to mocno wciskany prezent od teściów, bardzo tego nie chciałam. Dzis nie wiem czemu, ani jak ja bez tego zylam ;)

Dziewczyny jak czytam jak na jakim etapie zaawansowania jesteście z przygotowaniami to aż dostaje palpitacji serca.

Ja mam taki zamęt przy składaniu pracy doktorskiej, plus opieka nad małym (który z wielkiego buntu teraz ma etap przesiadywania na kolanach 24h na dobę, przytulania no i oczywiście musze karmić bo sam nic nie zje, słodki nawet się zrobił po tych wrzaskach i fochach :-)). A dla córki nic, absolutnie nic nie mam przygotowanego. Plus jest taki że teraz mąż już wie co to jest "pajac" "bodziak", "rożek" etc.... :-). I że dziecku trzeba kupić mleko, pieluchy etc. W razie czego może da rade wszystko na szybko przygotować. A w szpitalu na szczęście w razie nagłego wypadku mają ubranka. Ale i tak musze się za wszystko za tydzień, dwa zabrać. zazdroszczę.

Idę się szykować na wizytkę myśląc o wadze małej i żeby szpital mnie ominął tym razem .

Cześć!
Ja tez tych co te chłodniejsze dni witają z radością! Tym bardziej, ze dzis mam wychodne i nie wiem czy bym sie zdecydowała na spotkanie babskie w ten skwar co już na szczęście sobie polazł:)

Katrina sto lat! Mam nadzieje, ze goście dopisali:)

GorgusiA brawa, Wielkie brawa dla Kacpra:)

Caltha ja tez szukałam swoich kostek wieczorem. A paluszki jak małe paróweczki, aż się boje dziś zerknąć.

Magda Świetne te zestawy:) ja mam dla Lilki ten Mum+Dad=Me. Jedyne ubranko, które tatuś wybierał.

EwcoL super, ze mieszkanko udane. Mam nadzieje, ze teraz tylko dobre wieści Cie czekają:)

Ewaelinka niewygodnie teraz, ale nie długo śliczna nagroda czeka za wszystkie, trudy, męki i strachy:) Wytrzymaj jeszcze troche!

Nikitkaz niecierpliwością czekam na wieści o wadze przede wszystkim. &&&&&&&&&&&&&&&&

Udanego dnia kobitki!

Ostatnia edycja:
I ja się witam. Wreszcie trochę chłodniej,jest czym oddychać. No i obyło się bez burzy-przyjemnie wieczorem popadało a dziś świeci słonko, ale temperatura jakieś 10 stopni niższa.
Tyle chciałam odpisać, ale teraz już nie pamiętam co komu
.
katrina 100lat

Gorgusia gratulacje dla synka

Magda przepiękne komplety

Stokrotka kciuki zaciśnięte

Madison zazdroszczę suszarki. Jak mi pralka siądzie, kupię pralko-suszarkę, bo póki co, suszarki nie mam gdzie postawić.

Nikitka ja z przygotowaniami też jestem daleko w tyle. Jakoś boję się zacząć szykować.

No i tradycyjnie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Cześć.

A u mnie nie ma prawie ochłodzenia...

Zrobiłam sobie kolor, bo już odrosty straszyły mnie w lustrze. Mam nadzieję, że trafiłam w punkt z mieszaniem.

Po południu idziemy do nowego przedszkola przy szkole, gdzie Julian będzie chodził od września. Właściwie idziemy oglądać coś czego jeszcze nie ma, bo jest jeszcze w budowie...

Nikitka pocieszę Cię pisząc , zenie zaczęłam jeszcze dosłownie nic przygotowywać? ;-) Najwcześniej poczynię przygotowania w lipcu chyba , ze na jutrzejszej wizycie dowiem się , ze mały zamiast urodzić się pod koniec sierpnia przyjdzie na świat pod koniec lipca heheh fajnie by było bo akurat w dniu planowanego porodu mam dzien adaptacji w zerówce mojego młodszego , potem wrzesień i chciałabym z nim pójść na rozpoczęcie roku szkolnego. Zobaczymy jutro . Powinnam poznać już więcej szczegółów w tym wagę malucha:-)

Witam się z rana:)

Niestety u mnie dzień zaczął się znowu złym nastrojem. Młody nie chciał wstać do przedszkola,że on chce watę cukrowa,że na basen,że chce zostać w domu. Już bym prawie uległa ale mam dzisiaj dentystę. On idzie zaparte w swoje,mnie już nerwy puszczają, on płacze,ja płacze...
W końcu mówię "chodź się przytul,nie kłócimy się już" przyszedł,ubraliśmy się i jakoś poszło.
Moja cierpliwość w ciąży zdecydowanie poniżej normy.
A po fakcie jest mi z tym źle.

No i ubrałam go "w trendzie" ostatnich dni i poszedł do przedszkola w krótkich spodenkach i krótkim rękawku a teraz co ja widzę? Deszcz!

Odkurzyłam cały dom,łazienki wysprzątane, mycie podłog zostawiam dla M,bo już nie dam rady.Jutro przyjeżdza do nas rodzina M na weekend. Krzyże tak mnie bolą że w każdej pozycji jest mi źleeee.:( I nadal nie wiem jak to moje dziecie jest ułożone w brzuchu bo momentami mam wrażenie że mi brzuch rozsadzi na boki,jakby pupę miała po jednej stronie,głowę po drugiej i plecy na przodzie brzucha,którymi się wypycha.

Nikitka powodzenia na wizycie. A na jakiej uczelni piszesz tą pracę dr?
Madison oj mi też czasami przydałaby mi się suszarka,choć przyznam,że ostatnio wieszanie na tarasie tych maciupkich ubranek to była dla mnie czysta przyjemność:)
Magda ale słodkie! ile takie cudo kosztuje?
jutka ja wczoraj miałam chęć na colę. I na szczęście M też miał (bo ja ostatnio uzależniłam sie od wody:p )
stokrotka duże masz to cisnienie. Ja na każdej wizycie mam niskie, średnio 100/60. Raz sie mnie położna zapytała czy jeszcze nie śpię:)
justyna ja też mam straszną zgagę,szczególnie wieczorem. Wspomagam się Manti.
Katrina 100 lat:)
gorgusia gratulacje dla synusia!!! Pamietam jak ja byłam dumna jak mój zaczął wołać:):) co do komarów to brrrrr ostatnio wyszłam pod wieczór na hustawkę z małym i po 5 minutach byłam z powrotem z domu. Jakby wszystkie się naraz na mnie rzuciły...komarzyce!
Ewaelinka współczuję,ja nawet jak jadę do kogoś i mam tam spać to jest dramat. Najlepiej we własnym łóżeczku:)

Ostatnia edycja:
reklama
Pociesza mnie ze nie tylko ja jestem tak opozniona z prygotowaniami :)))

Ojaka prace pusze w instytucie zootechniki ale co bedzie pozniej zobaczymy. Narazie w pazdzierniku obrona a potem minimum do 8,10 miesiaca z małą chce zostac, bo syn od 5 miesiaca byl na pol etatu z opiekunka a teraz chce chwile pozyc bez pospiechu :). Chociaz nie wiem czy sie uda :)

Do góry