reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Natkusia będzie dobrze, tylko wypoczywaj jak najwięcej. A swoje kąty zawsze milsze niż bezosobowe sale szpitalne.

Dzieki dziewczyny :*
Nie mam innego wyjścia jak chce zdrowego, donoszonego Maluszka :tak:

EWCIA czekamy na wieści..! Pozytywne wieści..

Martyna93 idź do apteki i ci coś dadzą, ja pamiętam że przed ciążą smarowałam dziąsła i ósemki Dentosept A i takim żelem, chyba Dentinox N. Oczywiście zapytaj, czy nie szkodzą dziecku. Moje trzy ósemki wychodzą od kilku lat i porządnie wyjść nie mogą :wściekła/y: raz to tak napuchłam, że musiałam brać antybiotyk i jeść przez słomkę jakieś papki, bo nie mogłam buzi otwierać :-( teraz dokuczają mi co jakiś czas, ale nie aż tak bardzo, nawet w tamtym tygodniu mnie jedna bolała.
Mój M w tym roku jedną wyrwał, i teraz szykuje się na kolejne wyrwanie, ja po ciąży chyba też o tym zacznę myśleć, bo ile można się z nimi męczyć.

natkusia oszczędzaj się, pewnie to nie będzie łatwe bo ja sobie nie wyobrażam leżeć kilka tygodni i nic nie robić... Ale jak trzeba to trzeba.

U mnie też zaczęły się kiepskie noce, kręcę się, do łazienki częściej biegam i usnąć nie mogę. Choroba mi chyba powoli przechodzi, katar mniejszy i już gardło aż tak nie boli. Ale jeszcze gardło brzydkie i jak zadrapie, to mam atak kaszlu:-( może w końcu przejdzie całkowicie, bo już ponad 2 tygodnie to trwa.

Witam sie i ja :)

Natkusia - gratuluje powrotu do domu. Pewnie odpoczniesz troche psychicznie, bo co własne łóżko to własne :)

Ewaelinka - mam nadzieje, ze zaraz napiszesz, ze wszystko jest dobrze.

Martyna93- płucz te dziaslo szałwia. Szału moze to nie robi, ale troche ulgi powinno przynieść. ( chociaż nie wiem jak to jest ze stosowaniem szałwia podczas ciazy, moze faktycznie najlepiej w aptece zapytać)

Martyna wspolczuje bolu, na pogotowie z tym jechac nie mozna?
Natkusia super, ze mozesz wyjsc. Tylko wiesz, w domku to plackiem lez. W koncu sobie pojesz a I duzo Ci nie zostalo, coraz mniej, gratki.
Kahaka, jak mlody lezy poprzecznie tez rece laduje w lewa pachwine, jakby pod kosci miednicy, to tez nieprzyjemne. Nie sadzilam, ze mozna na to marudzic skoro tyle sie czeka :-)
Ewaelinka Co tam za nowinki u Ciebie? Czekamy cierpliwie :-)

reklama
Natkusia, super wieści! Swoje kąty zawsze milsze i synuś blisko :-) Masz kogoś do pomocy?
Martyna, też myślę, żebyś jechała na Kopernika. Tam mają stomatologię i pomogą (mojej koleżance w 8 miesiącu wyrywali ząb, wcześniej skonsultowali to z ginem oddziałowym).

Dziewczyny, dzisiaj wyjścia nie miałam i pojechałam w końcu zrobić morfo i mocz przed jutrzejszą wizytą. Zwlokłam dziecko z łoża, samą siebie też ledwo (i z bólem brzucha oczywiście) i rura.... Ale pod laboratorium uświadomiłam sobie, że siuśki zostawiłam koło umywalki :no: Znowu rura do domu i z powrotem. Zaparkowałam w "niedozwolonym" miejscu i zablokowała mnie śmieciarka!!!!!! 15 min czekałam w nagrzanym aucie i bałam się zwrócić uwagę, żeby mi straży miejskiej nie wezwali:shocked2:

Wróciłam i leżę (i nic dziś nie zrobię, poza jedną partią prania i ugotowaniem pierogów z serem).

Trzymam kciuki za wizytujące!!!

Do góry