reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Kahaka - ja mam Slow-Mag, w aptece mi powiedzieli, że jest lepiej przyswajalny :-) Skurcze w łydkach mam ale sporadycznie, i to nie takie, że zrywa do pionu tylko takie, że wystarczy poruszać nogą.
U mnie wczorajsza pomidorówka i babcię na pierogi z truskawkami namówiłam, sprytna taka ja :-D

Madison - ja zawsze żyłam w przeświadczeniu, że właśnie w ciąży często występuje deficyt wapnia :-) ja to po sobie widzę, bo mi się paznokcie rozdwajają a nigdy tego nie robiły. Pazury miałam zawsze takie mocne, że nieraz się pytali kto mi tak naturalnie wyglądające tipsy założył :-) Ale póki co nie biorę żadnych preparatów witaminowych, tylko ten magnez, bo mam na niego pozwolenie, na wizycie się skonsultuję z ginem i zobaczę co powie o dołączeniu wapnia.

Koootek - ja już na dniach będę miała pasierbicę, między nią a Emilką będzie 19 lat różnicy :-D

Gwiazdeczka - gratuluję syneczka :-)

Poza tym trzymam kciuki za licencjaty, magisterki i doktoraty, i egoistycznie się cieszę, że ja to już mam za sobą :-)

Za wizytujące również trzymam kciuki :-)

Była poruszana kwestia histerii u dzieciaczków, z autopsji jeszcze nie mam doświadczenia ale z moja 6-letnią siostrzenicą od czasu do czasu są jazdy :-D Bo ona wierzy w to co jej się mówi, ufne dziecko. Jej tata jest kościółkowy i wziął ją kiedyś na mszę. Było kazanie, że jak się modli do bozi to się dostaje to co się bardzo chce, a ona chciała konika :-) I się przez kilka dni modliła, aż cierpliwość straciła i przyleciała z paszczą, że ona się modli i gdzie jest jej konik z nieba?! Ona go chce już, teraz, NATYCHMIAST i wrzask, odgłosy wydawała jak ta mała nawiedzona dziewczynka z Egzorcysty, z Martą dostałyśmy ataku śmiechu bo to tak śmiesznie wyglądało, oczywiście po kryjomu, bo za karę dostała ileś tam minut w kącie dopóki jej histeria nie minie :-)

reklama
Odnośnie diety to u mnie w weekendy ostatnio dieta... grillowa :-)
a od wczoraj mam parcie na słodycze, chyba jeszcze w ciąży nie miałam takiej ochoty na czekoladki - oby czym prędzej przeszło :tak:
Na razie 7 kg do przodu.

Ale zaraz spalę trochę kalorii bo mam mieć dwóch bratanków - 4-letniego i niespełna rocznego ;-)

Hej Kobitki ;*

No miał być lżejszy dzień i nici, mały się tak ułożył, jakby chciał wyjść zaraz i tylko mnie rączkami smyra po jajnikach :confused:

Do tego jakby było mało to o 4.40 miałam pobudkę - idę sobie do łazienki, a tu nagle wdepłam w wielką mokrą kałużę i tak się zastaniawiam czy ja nie wiem o czymś żebyśmy mieli psa ??? A tu z sufitu mi na głowę się leje. Budzę Męża, że dach chyba przcieka, ale zaraz myśl - nie no nie możliwe bo przecież my mieszkamy na 9/10 pieter więc kurde ktoś jeszcze nad nami mieszka...:-D I tak M 4.55 zrobił sąsiadom pobudkę, a im poszedł boiler heh... współczuję.. takie o atrakcje mi się przytrafily z ranka :dry:

Co do obiadku- to ja dziś serwuję kalafiorową i młode ziemniaczki z jajkiem chyba i z marchewką duszoną O !

reklama
Gwiazdeczka - do porodu :)))

Lekarze najczęściej liczą, ze do tego 3. usg 28-32tc. Jesli wtedy nie leży glowkowo oceniają, ze szanse sa ale coraz mniejsze i czesc lekarzy bedzie zaczynać planować cc.
Ale dzieci sie potrafią dosc późno obrócić, nawet blizniaki czego dowiedziałam sie z sąsiedniego forum :)

Do góry