reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Madison - po łacinie to bym nawet i chciała, lubię łacinę i jeszcze coś tam nawet rozumiem :-) Tylko obawiam się, że reszta rodziny mogłaby pyskować :-)

A z tą wstążeczką to może być tak jak w anegdocie o Nielsie Bohrze:
[FONT=Arial,Times New Roman,Courier New]
Nad drzwiami swojego wiejskiego domu Niels Bohr powiesił podkowę, która jakoby przynosi szczęście. Jeden z gości zapytał zdziwiony:
- Czyżby pan, taki wielki uczony, wierzył, że podkowa przynosi szczęście?
- Nie - odpowiedział Bohr - ale powiedziano mi, że podkowa przynosi szczęście także tym, którzy w to nie wierzą.[/FONT]
:-)

reklama
Z tą kokardką to ja słyszałam , że musi być coś czerwonego.
Ja w takie rzeczy nie wierzę, moja mam owszem, dlatego poszłam na kompromis i mam wstawki czerwonego koloru w wózku:)
ImageUploadedByForum BabyBoom1401289069.332136.jpg

Ale z jajkiem to nigdy nie słyszałam, ale rozbawiło mnie to okrutnie.
Trzeba dodać jaja do listy wyprawkowej ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1401289069.332136.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1401289069.332136.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 31
Jajka były często używane w obrzędach odczyniających, Słowianie uważali je za potężną broń walki z wszystkim złem i czarami, z tego co się orientuję to do dzisiaj wykorzystują je szeptuchy :-)

gorgusia ja tez jestem na zwolnieniu i to już od lutego w związku z zagrożoną ciążą. Jak byłam w ZUS założone mi konto na Strona główna - ZUS - Platforma Usług Elektronicznych i tam sprawdzam kwotę i termin przekazania zasiłku. Wcześniejsze zwolnienie miałam od 11.04 do 08.05 zaniosłam 12.04 a 14.04 miałam już terminy wypłat za dni kwietniowe 6 maja, za kilka dni majowych 9 maja.
Powiem szczerze, że nie wiem co oni od kwietnia mogą sprawdzać, czyżby większe miasto, więcej wypłacają zasiłkowy i dlatego wyłużają maksymalnie.
Chore to nasze państwo.:wściekła/y: Niech jeszcze więcej mówią o niżu demograficznym.

Ja o jajku nie słyszałam. U nas(Wielkopolska) praktykuje się kąpiele w " czarcim żebrze"( fachowej nazwy nie pamiętam, ale chyba ostrożeń). Nawet w aptece można kupić. Osobiście nie stosowałam,ale z opowiadań wiem, że jeśli osoba jest "oczarowana" to woda po takiej kąpieli ma same szumowiny. Dodatkowo inni twierdzą, że taką oczarowaną wodę należy wylać sąsiadowi za płot, żeby wypędzić czar. Teściowa kiedyś stosowała i wylewała normalnie do kanalizy.

Ahh leże i wcinam arbuza z koktajlem z jagód :-D ciekawe jaka bede miala wage przy tym leżeniu..

GORGUSIA u mnie z ZUSem wszystko ok i wywiązują sie.. to Ty jestes na L4? Przeciez chodzisz do pracy.. (?)

MONYA odpoczywaj przy tych bólach miesiączkowych!

MATYYNA super, że z zębem juz lepiej! :tak:

MADISON dzisiaj jest taki senny dzien eh.. nic tylko do łóżka ;-)

ASIOŁEK ależ Ty energiczna, ciagle gdzies i ciągle cos.. zazdroszcze!

MAGDA ooo musze tez sie zalogowac i sprawdzac :tak:

Co do nauk chrzcielnych to u nas też jest ok 4 spotkań.. z Michalem pojechalismy do zakonu gdzie zakonnicy udzielają takich nauk - jedno spotkanie 1,5h i było po sprawie :-) teraz pewnie tez do nich pojedziemy!

Atana u nas się jeszcze pali białą szałwię, świeczki z dobrą intencją, rozkłada sól święcona w domu itd. :) ja lubię te wszystkie czary :) i chociaż nie stosuję to zawsze mi tak bajkowo się robi :)

Naktusia ja nie jestem energiczna tylko hiper odpowiedzialna z przerośniętym poczuciem obowiązku ;) ale lubię ten moment kiedy już wszystko jest zrobione co zaplanowałam i mogę wreszcie usiąść i cieszyć się spokojem.

Caltha kokarda czerwona jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;)

Zamówiłam pizze ... czekamy z Mają głodne :))))

reklama
hihi ja wstazke stosowalam ale o jajku nie slyszalam:-D
caltha tez mysle ze to po badaniu bylo bo teraz jest ok, nic takiego juz nie leci:tak:

u nas był pan wymierzyc na szafe pod zabudowe w korytarzu:-) ale bede miala ładną:-)

Do góry