reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Ostatnia edycja:
reklama
gawit ta reklama w tamtym roku tez leciala.to raczej przestroga dla ludzi, zeby tak nie robili ..i dobrze ,że taka kampanie prowadza

Ja tez usłyszałam o tych wstazkach jak synek miał kilka tygodni... Troche dziwne dla mnie to jest :)

U nas chrzest był jak synek miał 2 miesiące, pogoda jeszcze spoko, dziecie nieklopotliwe, w restauracji pospi.

Dzis mnie wszystko wkurza, taki dzien, zwalam na pogodę.

Nasza pani sprzatajaca zadzwoniła, ze musi jechać do domu, na Ukrainę, ale za 3 tyg przyjedzie jej koleżanka na zmianę. Znowu z dnia na dzien. Nie na moje nerwy teraz i nie na moje siły sprzatniecie domu. Lubiłam te Ukrainki, troche sie ich przewinęło w ciagu ostatnich 2 lat, ale trudno, kończymy współpracę, choć wiem, ze kasa dla nich ważna bardzo. Próbujemy teraz na legala, z firma sprzatajaca. Tez sie bede wkurzac pewnie bo biorą 25zl za godzinę.

Ta chuste trzeba dokładnie obejrzeć - bo wyglada na taka, która moze zbyt mocno przyciskac brodke do klatki, a to niebezpieczne, jesli dziecko ma sie w niej samo trzymać, to tego nie pochwalaja ortopedzi i rehabilitanci (poza Zawitkowskim celebryta) i moze byc za gruba, dziecko sie poci jak je, to bardzo duży wysiłek z tym ssaniem.
Tak sobie pomarudzilam, widać i chuscie sie musiało dostać ;)

Jeeee mężuś wrócił z zakupów z pełną dużą siata dla Wojtka :-) jeszcze jakies drobiazgi i jestesmy gotowi :-):-):-)

DOMI to jeszcze troche bedziecie w szpitalu.. byle do przodu :tak:

EWCOL dobrze, że juz po zabiegu :* teraz dużo zdrówka dla Paulinki! A Ty trzymaj sie mamuska :* twarda babka z Ciebie!

ANNA mhmm czeresnie.. u nas jeszcze dobrych nie ma wiec nie rob smaka :p Michał miał kokardke na wózku i foteliku iec Wojtek wtez bedzie miał ;-) babcie tego beda pilnowac hehe

WKASIA ciekawe z tą kokardką.. teraz nie ryzykuj ;-)

GAWIT ja tez na byle czym sie wruszam :-D chyba normalne! Miłego prasowania!

MADISON oby druga połowa dnia była lepsza :tak: a z tym sprzątaniem to współczuje..

Ja na szczescie mam jeden szpital w okolicy w ktorym opracuje mój lekarz wiec sprawa jest prosta :tak: i jak rodziłam Michala i teraz w szpitalu bylam zadowolona z opieki choc bylo trzeba sobie badan pilnowac ale ogolnie ok :-)

Co do komina czy tej chusty do karmienia to nie to za grube na upaly a i tak naprawde niezakrywaja to co trzeba kazdy kto by widzial cycora,ja stawiam na zwykla cienka huste taka co sie biodra latem na plazy opasa.U nas ich do u.... i jeszcze troche najruzniejsze wzory i kolory i co wazniejsze sa przeiwewne a dziecko i tak ssac cyca strasznie sie poci po co go jeszcze dogrzewac.

Co do kokardki ja w sumie w przesady niewieze,ale wiem ze sa ludzie ktorzy maja cos w sobie ze nieswiadomie potrafia zauroczyc.Mam kolezanke ktora wystarczy ze popatrzy na dziecko odrazu dziecko dostaje histeri i niewazne czy male czy nie Moj synek jej sie boi,a dziewczyna jest ladna sympatyczna i wogole fajna.
Moja tesciowa jak synek z nia raz na ukrainie zostal to malego woda swiecona kropila bo mowila ze on diabel a jak on ja widzial to uciekal najdalej jak wlezie i potwornie plakal a jak wszedl do spacerowki gdzie wisiala kokardka albo bral swoja zyrafke z kokardka to mogla koloniego chodzic i jej niezauwazal.Wiem ze to glupoty ale odkudas musialy sie wzialc i znachorzy(ktory mi biodra nastawial dzieki niemu chodze) krakaczki wiedzmi wruzki(ale takei prawdziwe a nie te daj mi dyche przepoiwem ci przyszlosc.
Sa ludzie ktorzy cos tam w sobie maja.A mala czerwona kokardka nikomu nieprzeszkadza i niezawaza a moze i od uroku jakiegos uchroni hihi...

Co do reklamy to juz nieraz widzialam jak powaleni rodzice zostawiaja dzieci w samochodach okna zamkniete kilka razy babie zwrucilam uwage(zawsze na nia musialam trafiac) u nas wiecie jakie upaly sa czasami ponad 40 i przyjdzie a ona malucha roczniaka zostawiala uchylala ciut ciut okienko tak ze gowno z niego moze przeciaglo i idzie w trymiga ja jej a pni dziecko zostawia ona ze na sekunde tylko.Powiedziala ze juz nieraz tak zostawiaa i nic mu niebylo,postraszylam ze na policje zadzownie to zabierala.Przeciez kurka czlowiek czasami przy otwartych oknach ledwo zyje a co dopiero zamkniete...Ludzie niemajaj serca i jeden do drugiego i do zwierzat.

A co do zwierzat moj piekny golden lada dzien zamieni sie z wygladu w szczeniaczka labradora. Umowilismy go dzisiaj do fryzjea na szczyzenie i kapanie...

Nad Martyną też mama z moją babcią jajo przelewały :-D i pod łóżeczko talerz z rozbitym jajkiem jej wkładały, bo niby miał z niej kolkę wyciągnąć :-D ja tam specjalnej różnicy po tych ich "czarach" nie widziałam, ale, że to nie szkodziło, a mnie bawiło to pozwalałam na to i teraz też zabraniać nie zamierzam :-D
Mnie ponoć też jakaś babka zauroczyła jak byłam niemowlakiem :-D nie pamiętam co mi mama zrobiła, ale ponoć pomogło :-D i czerwone kokardki zawsze musiałam mieć :-D
Moim zdaniem co nie zaszkodzi dziecku, a ktoś wierzy, że może pomóc to ok , niech to sobie stosuje ;-) nawet na moich dzieciach :-D

Ech...dzwoniłam do ZUSu srusu i powiedzieli,że do 11.06 rozpatrują mój wniosek o zasiłek chorobowy. Czyli do połowy czerwca nic dla Antka nie kupię...git...
Mam pół arbuza i 2kg truskawek na pocieszenie.

Ech...dzwoniłam do ZUSu srusu i powiedzieli,że do 11.06 rozpatrują mój wniosek o zasiłek chorobowy. Czyli do połowy czerwca nic dla Antka nie kupię...git...
Mam pół arbuza i 2kg truskawek na pocieszenie.

a pod jakim kątem rozpatrują? Normalnie jak słyszę ZUS to się wszystko we mnie gotuje :no:

reklama
Do góry