reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Martyna, biedactwo !!! Dobrze, że się zdecydowałaś, pocierpisz 2-3 dni i wrócą lepsze dni! Gdzie Ci usuwali, w szpitalu?
Uważam, że musisz to zdezynfekować, Małemu nic będzie od takiej ilości alko. Mnie na gorączkę pozwolił brać 3x2 tabl. paracetamolu.
Dzielna jesteś !!!!!

reklama
Ewcol :( przykro mi kochana trzymajcie się tam jakoś razem... Córkę uściskaj... nacierpi się :(

Ja za to byłąm na spotkaniu z dziewczynbami z pracy :) wypiłam 2 bezalkoholowe Mojito :) i wróciłam do domu z nogami jak balony/...

Martyna jakis czas temu miałam liczne zapalenia dziąseł. Dentysta zalecił mi płukanie w płynie CORSODYL . Smakuje jak nierozżedzone krople żołądkowe(ostry jak diabli),ale jest rewelacyjny.Jest mocniejszy od ELUDRILU(też stosowałam). Na etykiecie napisane jest, że może być stosowany w ciąży, bo to jest tylko do płukania i nie są potrzebne dodatkowe środki ostrożności. Tak więc ja też uważam,że śmiało możesz płukać.

Dobrze, ze weekend ładny idzie to moze forum zwolni tempo, bo ja juz zadyszki dostaje próbując byc na bieżąco ;)
Ja dzis po wizycie (gabinet mam bardzo blisko biura) poszlam na lunch z przyjaciolka z pracy i na chwile wpadłam do roboty. Kurcze dziewczyny jaki wielki świat... ;) Az mi sie zatesknilo przez chwile, te piękne budynki i patia, wystrojeni ludzie, spokoj, elegancka kolorystyka (nie to co moja wyprawka ;)).
Przeszło mi po powrocie do domu :) Gdzie by mi było lepiej niz tutaj, w ogródku z widokiem na te dwie sliczne gole stopki biegajace po domu :)

Teraz moi panowie trzeci wieczor z rzędu zostawili mnie i pojechali cieszyć sie życiem towarzyskim. Moge odpocząć, fajno, ale tez refleksje mnie takie nadchodzą, ze juz bym nie chciała tego luzu i spokoju na co dzien. Teskno mi do tego malucha :)

Olciakk - mi ostatnio nasza sąsiadka pediatra pracująca w szpitalu tez mówiła, ze dobrze tak do 35tc donosić, bo dzieci sa juz samodzielne. Nie pytałam o szczegóły. Generalnie zawsze przed 37tc to bedą wcześniaki, 34-36tc późne wcześniaki, przed 28tc skrajne. Płuca to sie kończą rozwijac na końcu, podobno ok 36tc. Jesli bedzie Ci grozić przedwczesny porod to na pewno lekarz wysle Cie na te sterydy do szpitala, najlepiej miec czas na dwie dawki w odstępie 24h, jak nie ma to druga przyspieszają (chyba, ze teraz cos sie zmieniło i inaczej podają). Ale przecież rodzą sie tez wcześniaki z nagłych cc, gdzie nie ma czasu na sterydy i tez kończy sie dobrze. Trzeba byc dobrej myśli, zawsze! I trzeba donosić, tylko na to sie nastawiamy! :)

Martynka - szybka akcja. Brawo! Na pewno cierpisz, współczuje. Ja dawki paracetamolu nie znam, co do tej plukanki to jesli chodzi tylko o alkohol to chyba mozna poplukac, nic sie nie stanie. Trzymaj sie!

Nektarynka - najważniejsze, ze lekarze czujni i reagują. Jeszcze chwila i będziemy narzekać na brak snu, bólach piersi itd itd itd ;)

Angie - ja jak wychodzę do ludzi i zadam sobie jakis trud wyglądania to od razu sie lepiej czuje psychicznie. Musimy same siebie porozpuszczac :)

Ewcol - współczuje córeczce i Tobie tez. Serce pęka jak sie naszym dzieciom cos dzieje. Obyscie szybko wyszły na prosta. I uważaj na siebie!

Gorgusia - ale sie Twojemu małemu trafiło. Biedaczek mały. Duzo zdrowka!

Fiuufiuuu - i jak sprawdziły sie prognozy? Bo przy takich zapowiedziach to ja bym sie bała gdzies wybierać.

Monya - jakie 'nosi mnie'?! Przecież Ty masz nakazane oszczędzanie sie :)

Hej dziewczyny
Nie doczytałam wszystkiego :-( upał nieziemski, ale nadal twardo nie narzekam, choć dziś już nie mam takiej energii jak wczoraj :-( mąż jeszcze w pracy, Martyna bajkę na dvd ogląda, a ja leżę i myslę na co mam ochotę, bo głodna jestem straszliwie :-( i zjadłabym arbuza ale zostawiam w aucie, bo jutro rano na działkę jedziemy i stwierdziłam, że wezmę go ze sobą, a teraz nie chce mi się po niego iść :-(

Ewaelinka, natkusia fajnie, że jesteście w domu, tylko spóbujcie nie leżeć :-p

Martyna współczuję bólu i podziwiam za odwagę, ale domyślam się, że musiało już bardzo boleć :-(

Mi się coś nos zatyka, topola pyli, pełno białego puchu mam w domu :wściekła/y: i na co mi to wczorajsze sprzątanie było? ;-)
Eh idę sobie chyba tego wczorajszego ciasta z rabarbarem ukroić!

zjadłabym domowe ciasto... najlepiej pleśniaka... a nawet zwykły placek z owocami :) tylko taki domowy i pachnący domkiem :)

Madison ja też dziś spotkałam się z kobietkami z pracy... uprasowałam sukienkę, zrobiłam paznokcie ... wiedziałam, że będą prosto po pracy więc nie chciałam odbiegać od reszty :) fajnie było posiedzieć w ogródku na Rynku Kościuszki... parasole, kawiarenki :) pospacerować... posłuchać o pracy... to wszystko już takie odległe teraz :) ale tęsknię troszkę :)

U nas pizga złem...burza na całego,a ją sie panicznie boję burzy....jasio pp 22:00 będzie więc chyba umrę

Dziękuje Wam raz jeszcze za wsparcie :*:*:*:*

Pomyyliłam się w poprzedni poście - NIE WYRWALI MI TYLKO WYCIELI.. bo nie mogłą wyjść.

Na Złotej Jesieni 3 na przeciwko Rydygiera. Chirurgia stomatologiczna. Super lekarz, poza znieczuleniem sam zabieg nic nie bolał, pierwszy raz ktoś tak mnie znieczulił. Szlag.. że akurat w ciąży musiały mi 3 ósemki wychodzić, ale te na górze nie bolały, przeszłam dobrze. Pierwsza w listopadzie (już do wypełnienia:szok:) druga w styczniu i teraz na dole trzecia, która nie mogła się przebić. Gdyby te szwy tak nie ciągły..
Dobrze, że na noc mogę jeszcze apap wziąć.

Nie ma jak jeść, pić, cały czas szczypie i na dodatek od czasu do czasu pokrwawia. Ale to chyba normalne...

Przepraszam, że tak się wyżalam ale powiem Wam Kochane szczerze, że tak bardzo bardzo chciałabym się teraz przytulić do mamy.. czuje się jak dziecko, tak bardzo boli. Myślę, że to jest przez to, że tak szybko odeszła, w wieku nastoletnim kiedy tak bardzo jej potrzebowałam..:-(

Asiołek- mnie też puchną powoli nogi już.

Nawet dziś mimo tego okropnego bólu musiałam ugotować botwinkę i zrobić moim chłopakom jeszcze drugie danie. Do tego zmywanie i podłoga jeszcze mnie czeka ... :-(

reklama
Fiuufiuu - tez sie kiedyś bałam, a potem strach sie przerodził w taki straszek - fascynacje, jaj przt horrorach ;)
W domu nic Wam nie grozi. Bardziej przezorni moga powylaczac sprzęty z kontaktów. I zamknąć okna. Oby szybko minęła :)

Asiolek - no i wlasnie kobiety zawsze takie rozdarte i tu by sie chciało byc i tu :)

Martyna - no co Ty?! A gdzie jest jakaś taryfa ulgowa dla Ciebie? Czemuz to panowie tacy niesamodzielni?
Ogromnie współczuje tak wczesnej straty mamy...

Do góry