reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Madison- No niestety ... mój M jest po 24 h pracy, jeszcze nie spał, a mały daje straszecznie w d**ę chyba przez te upały..
I o taryfie ulgowej mogę chyba pomarzyć .. :-(

reklama
Ale to nie jest najlepsze....

W niedziele robimy urodziny Dominikowi - tort już zamówiony jutro trzeba odebrać, goście zaproszeni... a ja ze szwami w buzi będę siedzieć :eek:
To dopiero maaaaasakra. Nie mogę sobie tego wyobrazić.

Martyna93 - bardzo współczuję kochana tego bólu. I podziwiam, że jesteś taką dzielną kobietą, gospodynią domową i mamą :-). Głowa do góry teraz boli, ale systematycznie ból będzie coraz lżejszy.

Madison - coś w tym jest.

Martyna miałam wyrywane tego samego dnia ósemkę i 6 szóstkę - 14 szwów, ale robił to chirurg onkolog specjalista w trudnych przypadkach... niestety miałam pod zębami stan zapalny i nie dało się ich na tamtą chwilę uratować. Jeżeli wszystko zostało dobrze zrobione - już jutro poczujesz ulgę... Także trzymam ckiuki aby jutro już mniej dokuczało!!!

Gawit a do nochala woda morska Ci nie pomaga? Alergii nie zlikwiduje ale zawsze troszkę odetka :)

Martyna wspólczuje jak i bólu tak i przejść.. tule Cię mocno
Ewcol a co to się narobiło z tym kolanem? To wina wcześniejszego zabiegu czy takie tez było ryzyko? Nie dziwie się, że tak się czujesz.. w końcu żadna matka nie może patrzeć na cierpienie własnego dziecka, w dodatku jak nie wiele sama może pomóc :-(
U nas dziś nienajgorszy dzień, nawet też pozytywny. Lazienka wyglada coraz lepiej. Jud ma wolne teraz, dwa tygodnie az, w koncu bo juz mialam dosc wstawania.. moze i tak odruchowo sie czesto budze o 7 ale mozna polezec cos a nie wstawac od razu..
Do tego koniec szkoly jak sie dzis dowiedzialam 24.07 o 13.30 akurat jak mam cc :-D:szok: a że mała ma 100% obecność i za to dostaje co semestr nagrody plus na koniec dużo wyższą, musimy isć do szkoły i to załatwić by jej nie przepadło. Tu dzieci dostają bony takie na zakupy i dyplom :tak:
Co gorsza nie jestem jeszcze pewna, czy sama w domu nie bedzie musiala przesiedziec akurat tego dnia, ale wiem, ze da rade a i jeszcze przy zwierzakach porobi :tak:

Mnie tylko w tym wycinaniu przerażał ten skalpel :szok: trwało to z 30 min i jeszcze jak zobaczyłam tą krew..

Później jak wyszłam z ośrodka to poszłam na zakupy (składniki obiadowe) i w pewnym momencie zakręciło mi się w głowie i powtarzało się to cyklicznie co 20,30 min.
Podejrzewam, że to przez utratę sporej ilości krwii i upał.

Lilith - ona miała zabieg 12.05. został jej wycięty masywny fałd maziówkowy podrzepkowy, po wyjściu ze szpitala ciągle leżała, robiłyśmy okłady z lodu, noga była ułożona na poduszce wyżej, a i tak zbierał się płyn z krwią i trzeba było jeździć na punkcję. Miała 5 razy ściągany ten płyn, a dziś na wizycie lekarz oświadczył, że zrobiły się krwiaki i nie można ich wyciągnąć igłą, więc trzeba znowu zrobić artroskopię i wypłukać kolano. Wtedy tak bardzo cierpiała, a teraz znów powtórka, serce mi pęknie dziewczyny.

Ewcol to bardzo przykre :-( ale niestety siła wyższa :-( oby tym razemzabieg był skuteczny a bólu było jak najmniej.

padnieta jestem dzisiaj normalnie......nadrobiłam ale nie mam sił odpisywać już....byłam u synka na uroczystosci , potem mielismy grilla z rodzicami, zabawy na świerzym powietrzu z ddzieciakami i takie tam....był taki upał,że ledwo wysiedziałam.....teraz się troche pouczyłam bo jutro mam egzaminy i głowa mi pęka, wszystko mi się już miesza , idę spać:confused2:

reklama
ewcol bardzo współczuję i tylko się mogę domyślać jak Cię serduszko boli :-( żadna matka nie chciałaby patrzeć na ból swojego dziecka :-(Mam nadzieję, że ten zabieg okaże się skuteczny! ściskam

Oglądałam TzG i powiem Wam, że bardzo się wzruszyłam :zawstydzona/y: eh te hormony, a najlepsze, że nie oglądałam żadnego odcinka poza tym dzisiejszym :-D durna baba ze mnie

Do góry