reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

Malusiolka kochana, trzymam mocno kciuki.
Domi u was tez sztormowo? Chyba sie sniegu doczekamy na ssieta :)
Co do monitorku, to ja wczoraj dawalam linka. Wybralam 3 mhz niby szybciej mozna uslyszec, co widac na linku. Tu kosztuje na ebayu kolo 50f, wiec nic za tyle spokoju.
Czuje sie okropnie zas.. Klade sie spac chyba. Prezenty popakowane, za godzine Cora wraca z koni, obiad jedza I widze sie z moja babcia I dziadkiem na skypie, zrobie im swiateczna niespodzianke mowiac o fasolce..
Koty mi jecza, niewybawione I zas matka cos dziwnego robi.. One nie lubia zmian.
No I pochwale sie, ze dzis przyszla mi lutka od dziewczyn z UK, takie kochane. Oczywiscie juz zapakowana :D

Domi to faktycznie do dupy tam, za przepraszeniem. A kazala Ci zaplacic? Niby taki super sprzet tam maja ehh tylko ludzi naciagaja..

reklama
Malusiolka ja również trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

Co do detektora tętna płodu - miałam przy ciąży z Martyną, kupiłam jakiś tani, nie pamiętam dokładnie ceny, ale ani razu nie słyszlam przez niego serduszka młodej :-( ściągał mi dźwięk tramwaj, które jeździły po sąsiedniej ulicy, a serduszka ni dydy ;-) mam go jeszcze więc zobaczę może wykorzystam. w sumie to u mnie problemem mogła być moja tusza, bo sporo mam tłuszczyku ;-)
Pisałyście też o brzuszkach - ja mam wrażenie (mój mąż zresztą też to mówi) że brzuch mi się powiększył ;-)

Ja w pracy , nudzi mi się dziś przeokropnie, bo klientów jak na lekarstwo ;-) więc odpaliłam prywatnego kompa i łaże po necie, bo co zrobić ? mąż jest tu ze mną i wkurza mnie tylko, bo co sobie zrobię kanapkę (bo normalnie co chwila mi się jeść chce) to mi pół zje :wściekła/y: i ogólnie jakaś drażliwa jestem! Martynka dostała jakiegoś brzydkiego kaszlu, cała noc praktycznie nie spałam :-( oczy mi się zamykają, pojechałabym już do domu, ale czekam na babkę która ma dziś do nas na kontrolę przyjechać i niestety nie mogę pojechać :-(

Lilith, sprzet maja chyba 20 letni..... na szczescie nic nie zaplacilam a chocby chcieli to i tak bym ani grosza nie dala bo pani mnie do gabinetu nie zaprosila. A za wizyte z usg zycza sobie 150f. Wiec nie male pieniazki, zaluje ze zgubilam numer to takiej babeczki w Lytham St.Annes ona robila usg za 65f !!

Udalo mi sie znalezc numer !! i wlasnie tam dzwonilam oni za usg 3d/4d wraz z pelnym raportem i plytka cd biora tylko 85f i to od 26 tygodnia isc najlepiej. Ale w razie czego bede mogla sie na zwykly scan wybrac wczesniej jak mi nhs nie pojdzie na reke :)

Ostatnia edycja:
Witam,
ja dziś miałam być cały dzień sama z dziećmi,ale na szczęście babcia na chwilę wpadła to mam troszkę odpoczynku...M w Białej i pewnie wróci dopiero po 18... Natalka już dziś ubrała choinkę :D
mnie już dopadły mdłości i spotkania z wc,więc lekko nie jest.w sobotę byliśmy na usg...pęcherzyk ciążowy jest,ciałko żółte też ale echa zarodka nie widać :| być może ciąża jest młodsza niż wskazuje termin z OM....

Witaj Misia, moze faktycznie ciaza jest mlodsza niz OM wskazuje. Kiedy masz nastepne usg? Ciazowe dolegliwosci masz wiec &&& bo musi byc dobrze !

Ale się rozpisałyście :)

Dziewczyny, trzymajcie za mnie &&&&& Dzisiaj około 19-tej jadę na wizytę do lekarza,.
Bardzo bardzo trzymam kciuki!!!!

Cześć dziewczyny :)
Chciałam zapytać te ci maja grupę rh-. U mnie z mężem tez mamy ułożenie konfliktowe. Po urodzeniu Wiki dostałam immunoglobuline. Teraz jak pytałam o to lekarza to mnie uspokaja. Dał skierowanie na badanie na przeciwciala. Ale widzę ze Wy strasznie z tym panikujecie. Moze jeszcze jakieś dodatkowe badania przy tym są? A mój nie dał skierowanie? Kazał badać przeciwciala i powiedział ze bedzie ok.
nie zauważyłam aby ktoś panikował :) zwyczajnie robimy badania odczyn Coombsa... tak, jak w przypadku konfliktu należy :) Moja córka ma grupę krwi męża - również dostałam immunoglobulinę po porodzie.

Rozważę zakup monitora chociaż w pierwszej ciąży jak byłam to nie było zbyt popularne urządzenie. Nie chciałabym jednak kompletnie sfiksować kiedy okaże się, że jednak nie jest zbyt czułe i nic nie słychać :))))))))

Dziś zrobiłam morfologię bhcg i odczyn Coombsa - wynik morfologii mam już a na resztę i tak muszę czekać ... czyli nadal ćwiczę cierpliwość... ćwiczę... ćwiczę.... i jakoś tak nie bardzo ihihihihi

Właśnie gotują się składniki na sałatkę jarzynową :) to moja ulubiona :)

No i w pracy dziś wymiotowałam więc wszyscy już się domyślają :)

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło :)

Hej hej
Ja dzisiaj mam doła. W ogóle nie czuję się ciążowo, boli mnie krzyż. Mam czarne myśli, boję się, że ZNOWU się nie uda. Mieliśmy jutro powiedzieć teściom, ale zastanawiam się, czy się nie wstrzymać...
Sorry, że Wam tak smęcę przed samymi świętami.

reklama
Hej hej
Ja dzisiaj mam doła. W ogóle nie czuję się ciążowo, boli mnie krzyż. Mam czarne myśli, boję się, że ZNOWU się nie uda. Mieliśmy jutro powiedzieć teściom, ale zastanawiam się, czy się nie wstrzymać...
Sorry, że Wam tak smęcę przed samymi świętami.

Trzymaj się dzielnie. Ja wychodzę z założenia, że trzba mówić wszystkim, którzy nam dobrze życzą. Jakoś jest we mnie wiara w to, że jak ludzie bliscy trzymają za nas kciuki i się modlą to... zwiększają nasze szanse. Może to śmieszna i zupełnie nieracjonalna teoria ale ja się jej trzymam. Życzę Ci nieco więcej słonka na niebie :) zawsze jest nadzieja :)

Do góry