reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
GORGUSIA znam osoby, którym bardzo się przydała i chwaliły.. zdaje sobie sprawę, że może ona nam nie podejść ale zaryzykowałam :tak: w I ciąży miałam takie problemy z karmieniem i kompletnie nie wyszło, że teraz jestem bardziej nastawiona na walkę ;-) a wszystko co może choć trochę pomóc jest dobre. Zasugerowałam się opinią a nóż u nas się sprawdzi :-)

a co to ta Calma? bo ja też jestem obecnie bardzo naszykowana na walkę o karmienie. W ciąży z MArtyną nie wyszło, teraz zrobię wszystko, żeby się udało!

My już po pogrzebie. Tak więc teraz musi być już tylko lepiej. Póki co teraz czuję ulgę i spokój, a ostatnie dni nie były łatwe.

Co do tematu forum to zapisaliśmy sie na szkołę rodzenia i zaczniemy chodzić od 7.05. Dostaliśmy pozwolenie od ginekologa, ale żadnych ćwiczeń mam nie robić. Ciekawa jest co też ciekawego tam się dowiem. Od 2 dni chłonę wiedzę (coby odwrócić myślenie od wiadomo jakich torów) na temat samego porodu i tuż po. Dużo tego, ale myślę, że instynkt to najważniejsza rzecz.

Ruchów nie zamierzam liczyć , bo lekarz mi nie kazał jeszcze. Miałam w zeszłym tygodniu 2 takie słabe dni co liczylam, bo Kostek mało ruchawy był, dlatego tez wylądowalismy u lekarza. Ale tuż po zapisanie sie do lekarza Młody się rozruszał, tak więc widocznie taki dzień. W ciągu tych 2 tygodniu to wiem na pewno, że odczuwa moje emocje, bo jak tylko się denerwuję i płaczę to zaczyna intesywnie kopać jakby chciał mi przypomnieć, ze tam jest i nie mogę się tak denerwować.

Już nie mogę doczekać się zakupu wózka i łóżeczka, ale to zostawiliśmy sobie na czerwiec, więc jeszcze trochę poczekamy.

Leżaczek tiny love ...Ćwikła to chyba do Ciebie zakupilam używany jeszcze przed świętami, ale dopiero teraz udało mi sie zapłacić.

Pod koniec tygodnia, albo na początku przyszłego czeka mnie nadrobienie wszystkich badań: krew, mocz, glukoza, okulista. Trochę się boję, że mogą być gorsze wyniki bo dziś byłam tak osłabiona, ze nie miałam siły podnieść rąk i wysuszyć włosów. Niby główka pracuje nad tym, żeby przejść to wszystko spokojnie i wydaje mi się, że tak jest to ciało wie swoje.

Cieszę się z Waszych radości wszystkich razem i każdej z osobna.
Trzymam kciuki tylko za dobre wieści i wierzę, że teraz już tak musi być skoro mam swojego prywatnego Anioła tam na górze.

Hej!
ja tylko na momencik wpadłam podziękować za kciuki, bo operacja sie udała i mama ma szanse na normalne życie:)
Ja po wizycie troche zmartwiła. Szczegóły wiecie gdzie.
Pozdrawiam

reklama
dziewczyny znacie moze niemiecki? mozecie mi to przetlumaczyc?
baumwolle eco
koch-buntwasche
pflegeleicht
translatory nie daja rady:-)

Do góry