reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Amelia zapraszam do Toskanii, wygrzejesz sie w slonku. Ja zaraz na spacer sie wybieram, pieczywo trzeba kupic, i pomidorki. przynajmniej jak chodzic bede to moze mloda pospi troche, bo narazie jestem bliska nerwacji i obudzona zbyt wczesnie. Reszte zakupow jak maz wroci z pracy.

reklama
Zapomniałam dodać, że Maja dostałą komórkę w 2 klasie na Komunię i tylko dlatego, że od 3 klasy planowaliśmy, że sama zacznie chodzić do szkoły i wracać :)
Tablet mamy wspólny :) a komputer dostałą właśnie teraz czyli pod koniec 3 klasy kupiony używany :) . Wcześniej korzystanie z urządzeń z uwagi na jej wiek było sporadyczne lub całkowicie go nie było. Tv ma w pokoju korzysta 3 razy w roku ;)
Bajki tylko takie, które są odpowiednie do wieku i nie robią wody z mózgu :) wszystkie Monster High do dziś zakazane itp. Za to uwielbiamy wszyscy :): Marta mówi, Cliford, Kucyki Pony, Charlie i Lola, Peppa, filmy przyrodnicze do wyrzygania ;) filmy podróżnicze i jeden program telewizyjny czyli Master Chef.

Maja zaczęła chodzić sama do szkoły i wracać dopiero miesiąc temu. Od kiedy jestem na zwolnieniu lekarski i jestem w domu może wrócić ponieważ nie będzie sama. Wychodzi na podwórko bez opieki od 7 roku życia. Wszystko jednak pod moim okiem ponieważ ma zakaz wychodzenia za moje pole widzenia z okna :) a plac zabaw mam pod blokiem i wszystko widzę.

Niby jest już duża... ale w okresie Świąt widziała pijaka z rozpiętym rozporkiem i siusiakiem na wierzchu.... i była przerażona i ja też byłam... na szczęście ktoś dorosły od razu zareagował i zadzwonił na policje a dzieci porozbiegały się po domach. W niedalekiej odległości mam bardzo ruchliwe ulice. Do dziś przeżywam jej samodzielne podróże do szkoły ale nie mogę inaczej... obserwowaliśmy rówieśników, rozmawialiśmy z rodzicami i w tym roku już całą Mai klasa sama chodzi i sama wraca. My byliśmy ostatni ... w wyrażeniu zgody... ale Maja jest młodsza od swojej klasy o rok dlatego nam się nie spieszyło. Walczyła z nami jak lew o swoją samodzielność ;)

reasumując pierwsze usamodzielnienie typu podwórko rozpoczęło się po ukończeniu 7 roku życia. Podróże samodzielne do szkoły dopiero teraz - Maja ma 8 lat i 9 miesięcy.
Ćwiczyliśmy przechodzenie przez pasy od pierwszej klasy. To ona miala nas bezpiecznie przeprowadzić przez jezdnię.

Pierwsze jej samodzielne podróże do domu ja za krzakiem mąż w drugiej częsci za krzakiem i na telefonie.... obserwowaliśmy jak się zachowa sama bez nas przechodząc przez ulicę :)))))) to miało miejsce 3 razy... byliśmy jak szpiedzy ;) ale przyniosło nam ulgę, że nauka nie poszła w las ;) ona ma już wyrobione niektóre nawyki... o to właśnie nam chodziło ;) Kiedyś jej o tym powiemy i się pośmiejemy razem ihihihihi

Ostatnia edycja:
Hej hej
weekend przyszedł i oczywiście pogorszenie pogody...:crazy:
My mamy dziś gości z dwójką dzieci (chłopiec będzie moim chrześniakiem :-) ). Więc muszę jakiś obiad skombinować. Moja mama i teściowa mają dziś imieniny, więc jeszcze wieczorem odwiedzimy moją mamę, a jutro teściów. Dzień zapowiada się intensywnie więc.

Napisze Wam wieści o Bartusiu, bo niektóre z Was się interesowały. On nadal jest w szpitalu, ale teraz u nas w Płońsku. W maju ma wrócić do CZD na operację refluksu. Po zapaleniu opon nabawił się padaczki i cały czas jest na relanium...Generalnie nie wiadomo, jak będzie wyglądał jego rozwój, bo zmiany w mózgu ma duże :-( już równe 2 miesiące jest w szpitalu.

Hej :-)

U nas dzisiaj mega brzydka pogoda.. niby jest ciepło bo 20st ale pochmurno i pada deszcz :sorry:
Jestem wykamana.. wczoraj do 12 oglądałam film a o 7.30 zostałam obudzona.. :confused2: za godzinkę idę się zdrzemnąć z Michałem :-) mąż jest w domu to zrobi obiad :tak: w ogóle to ma teraz tydzień wolnego.. ostatnio mnie tak denerwuje, że nie wiem jak to wytrzymam :no:

No i dzisiaj wchodzę w III trymestr :-) ależ ten czas leci :tak: jak pomyślę, że to ostatni etap ciąży to stres mnie chwyta :-D

Co do elektroniki.. ja jestem jak najbardziej za ale oczywiście wszystko w granicach rozsądku :tak: mój Michał jest jeszcze za mały ale czasami dostaje np tableta (przeważnie przy obcinaniu paznokci ;-)) .. ten sprzęt i telefon męża ma opanowany :szok: umie oglądać zdjęcia, filmiki (mamy filmiki jak Michaś był mały i je uwielbia), rysować, włączyć sobie muzykę (oczywiście Bednarka :-D) no i bajki ogląda. Ale takiego tableta dostanie raz na tydzień lub dwa i to na kilka minut. Wszystko jest dla ludzi.. ale np nie podoba mi się jak niektóre matki dają taki sprzęt dziecku albo włączają bajki na kilka godz po to żeby mieć chwilę spokoju.. masakra :eek:

MADRUSZKA ale ranny ptaszek z Ciebie ;-)

EWAELINKA mam identyczne samopoczucie.. ojj będzie kiepski dzień :sorry:

ANNA podeślij trochę tego słonka!! :-)

MARLENKUS udanego i szybkiego remontu!

ASIOŁEK już wyobrażam sobie w Was w krzakach :-D:-D ale pewnie będę robiła tak samo ;-)

KAHAKA kurcze biedny Bartuś :-( ale jest szansa, że będzie normalny rozwój? Udanego dnia :-)

KATUSHKA gratuluję III trymestru :-) ależ ten czas leci nie?

GAWIT nie bój się wagi ;-) ja już się nie przejmuje.. będę walczyć po porodzie :cool2:

CALTHA byłaś na tej glukozie? Mam nadzieję, że przeżyłaś ;-)

GORGUSIA u nas też mega bunt :confused2: czasami ręce opadają.. teraz doszedł etap bicia, ciągle poklepuje, uderzy.. yyy ciężki temat :shocked2:

Miłego!

Dziewczyny chyba dostalam skurczy ....jestem sama z malym dzwonilam juz do m . ... kazal mi lezec ,ale mala kopie ... msm auto i nie wiem czy mam sams jechac , sa silniejsze nuz ostatnio ale nie wiem co ile

KAHAKA strasznie smutne to :-( i tak naprawdę niewiadomo na kogo padnie bo może na każdego.. dużo sił dla rodziców eh

EWAELINKA o kurcze.. sama autem raczej się nie wybieraj :no: a kiedy M. będzie w domu? Weź jakieś leki rozkurczowe i leż!

Ewaelinka - leż i sama nie jedz nigdzie ! mam nadzieję że się uspokoją &&&.

Kahaka - przykre to bardzo , współczuję temu dziecku i rodzinie , mojego brata spotkało to samo także wiem jak ciężko to udźwignąć :(

Madruszka - mieszkasz w Toskanii ?

reklama
Do góry