reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam po dwu dniowym problemie z internetem, dziś jestem już w sieci ;-) chyba jestem uzależniona od internetu i od forum.
Natkusia dzięki za kciuki dla mojej latorośli na egzaminie, dziś część matematyczno - przyrodnicza, a jutro język obcy. Fakt, że moje nerwy są dużo większe niż jej, próbuję tego po sobie nie pokazać, ale najchętniej to bym siedziała pod drzwiami sali, gdzie ona pisze.
Mam wrażenie, że czas naszej ciąży coraz szybciej mija. Zaraz będziemy wchodzić w 3 trymestr po prostu szok.
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i glukozę, ja wybieram się jutro.

reklama
Ewaelinka - cześć lekarzy mowi, ze miedzy 28-32tc, cześć, ze do 35tc, a są maluchy co sie i w 37/38 potrafią przekrecic, nawet w ciazy bliźniaczej :)
Moja jedna juz była w każdej pozycji, synek jak w 27tc ułożył sie glowkowo tak został w tej pozycji.
Podobno są ćwiczenia, które maja pomoc dziecku sie obrócić. Na szkole rodzenia położne pokazywały, ze za pomocą chusty we dwie tez mogą pomoc dziecku przyjąć właściwa pozycje :)

Miłego dnia dziewczynki! My wybywamy na miasto na troche, dobrze, ze pogoda Superowa, to sie chce dupke ruszyć z domu.

Mlody ma od 4 dni katar, chyba muszę go pokazać pediatrze, bo nic nie przechodzi tradycyjnymi sposobami, niech ona da jakieś sensowne zalecenia.

Cześć dziewczynki :-)

u mnie nastał gorszy czas :dry: jakaś taka słaba jestem od kilku dni.. dłuższy spacer nie wchodzi w grę :-( mam nadzieję, że mi to przejdzie choć za parę dni zaczynam III trymestr więc czuje, że kolorowo nie będzie..

GAWIT nie przemęczaj się i pomyśl o szybszym L4 :tak:

ANNA ojj czas leci niesamowicie :-) ja w sob zaczynam III trymestr i jestem przerażona :-D

KAHAKA waga ładna :tak: ja o swojej lepiej nie piszę bo jest kiepsko.. po porodzie będę się martwić ;-)

MARUŚKA powodzenia na wizycie!

EDYS to &&&& za wyniki!

SIERPNIOWA u mnie takich bóli nie ma.. ale często budzi mnie uderzenia gorąca, przekręcenie się z boku na bok no i mały bo czasem kopie jak szalony :dry:

EWAELINKA dziecko może również później się przekręcić :tak: nie jest powiedziane, że do 32tc.. ale im później tym dziecko ma ciaśniej i mniejsze szanse. Ja zawsze się tak bałam, że dzieci się nie odwrócą :shocked2: Wojtuś już na szczęście już jest odwrócony i myślę, że to się nie zmieni..

GORGUSIA do 28tc :-)

MONIA zdrówka!

EWCOL matka zawsze przeżywa :tak: na pewno córa zda..:-) ale jak pomyślę, że moi chłopcy będą takie egzaminy pisać to już się stresuję :-D

U nas strasznie ciepło.. wręcz parno :sorry2: byliśmy z Michałem na zakupach (oczywiście autem :confused:), posiedzieliśmy z godzinę na ryneczku i mam dość..

Natkusia- ja czarno widzę końcowkę ciąży. Z Kacim (jego na koniec sierpnia rodziłam), mogłam sobie polegiwać i upały były mi nie straszne w sumie. Wczoraj pierwszy gorący dzień i na spacerze jak słonica lazłam.... Stopy mi spuchły i mam już na nich pęcherze... W czerwcu planujemy wyjazd nad morze....tak bardzo nie mogę się doczekać.... Trzymaj się dzielnie!

Bleee padam na ryjek ,posprzatalam juz cala gore i kawalek dolu -teraz przerwa na kawe :-) tym sprzataniem chyba obudzilam małą bo teraz pieknie sie odzywa :-) u mnie duchota zero powietrza chyba wisi jakas burza w powietrzu ,cieknie ze mnie ,a wszystko robie po malutku , do tego widze ze paluchy zaczynaja mi puchnac i chyba musze sie pomału zastanowic nad sciagniecien obrączki i pierscionkow :-/
Byloby bardzo milo jakby ktoras z Was dała mi kopa popoludniu i zagonila do prasowania :-D zero checi a josze pelne :-(

A ja siedze i ryje z mezem ze smiechu. Bylam w aptece po witaminy dla ciezarnych bo mi sie skonczyly i nasz kochany farmaceuta dal mi ksiazeczke z opisami try,mestrow ciazy.

no i czytamy o koncowce drugiego co moze wystepowac:
skurcze lydek,pochwy i posladkow
napady glodu
bole kregoslupa ,bole biodrowe
swedzenie napinanie brzucha czasami pobolewanie
zmeczenie u niektorych kobiet
coraz czestrze oddawanie moczu nawet czasami problem z jego utrzymywaniem
wymioty i zgaga spowodowane podwyzszonymi organami i tym ze dziecko je potrafi kopac
no i wiele wiele innych

Na wyliczonych 50 objawow ja mam 49 ,zesmy normalnie padliz e smiechu(jedyny jaki niemam to wypadanie zebow i wlosow)
Moja ciaza jest doslownie ksiazkowa :D ze wszsytkimi dodatkami hihi

Witam i ja
Mała w przedszkolu, ja już po prasowaniu i po ogarnięciu mieszkania. zaraz coś zjem i idę do rossmana i na rynek po chlebek :-) miałam mieć dziś usg ale w innej przychodni u innego lekarza, takie z nastawieniem na echo serca płodu, ale , że koszt 300 zł a 6.05 mam wizytę u swojej ginki a potem 20.05 echo serca u jej koleżanki to sobie to dzisiejsze usg darowałam. trochę szkoda mi kasy było, tym bardziej, że w sumie nic się nie dzieje, żebym ot tak wywalała tyle pieniędzy, a autko muszę dla siebie kupić, bo się z mężem dogadać nie możemy :-D do niedawna zawsze mieliśmy dwa, a od grudnia mamy tylko jedno i jest problem więc stwierdziłam, że musi mi kupić jakąś małą popierdółkę do jazdy po mieście :-D

Mexi no Martysia z listopada 2009 :-) też myślałam o odroczeniu jej tego obowiązku szkolnego, nie miałabym z tym problemu, bo moja siostra cioteczna jest psychologiem i zajmuje się takim rzeczami, wydałaby mi opinię, ale wszystkie jej koleżanki pójdą do szkoły a ona zostanie? obawiam się, że będzie jej przykro :-(jeszcze mam trochę czasu, żeby to przemyśleć. jej pani z przedszkola twierdzi, ze Martynka jest bardzo bystra, mądra, chętnie się uczy i mam mętlik w głowie :-(

kahaka ja +4 kg. na szczęście przez Święta nie przytyłam :-D ale ja zaczynałam z dużą wagą wyjściową ;-)

gorgusia ja na glukozę idę albo w tą sobotę albo jakoś w przyszłym tygodniu. Będzie jakoś 25-26 tc. my też w czerwcu jedziemy nad morze. dziś nawet rezerwowałam domek :-) stopy mi nie puchną ale sporo przytyły (widzę po butach) tylko, że bardzo mnie bolą pod spodem :-(

Ewaelinka moja Martynka nie przekręciła się do 33 tc i ginka twierdziła, że już się nie przekręci. faktycznie tak było, ale u mojej kuzynki malutka przekręciła się w 38 tc :szok: i widzę, że i Ty dziś sprzątasz. ja już na szczęście po porządkach i prasowaniu :-) i też mi się mała po tym ruszać zaczęła bo też mnie martwiło, że od rana taka spokojna, a ona lubi się ruszac między 6 a 8 rano, a dziś cichutko było! ale na szczęście nie dawno kopała

Madison u Martyny katar leczony czy nie trwa tradycyjnie 7 dni :-D

Natkusia myślę, myślę ;-) może już 06.05 poproszę ginkę o L4 :-)

No nic, czas ruszyć dupkę na miasto :-) dobrze, że obiad mam z wczoraj to choć to mi odpadło na dziś :-)

GORGUSIA no cóż.. trzeba przetrwać ;-) pocieszam się, że jeszcze tylko 3 msce i wrócimy do swojego starego samopoczucia ;-) ja rodziłam 1.07 i też była masakra.. w sumie to ciągle leżałam i latałam pod prysznic ;-) ale teraz chciałabym chodzić na spacery, zajmować się ciągle Michałem.. ale niestety czasem sił brak eh i to mnie najbardziej wkurza :sorry: człowiek chce a nie może..

EWAELINKA mogę podrzucić Ci moje prasowanie ;-)

ANNA haha nieźle :-D pewnie większość z nas ma 90% wypisanych objawów :-) ahh te uroki ciąży..

GAWIT ee to rzeczywiście szkoda kasy.. lepiej przeznaczyć na fajną rzecz dla dziecka :-)

Ja muszę leciec na pocztę wysłać moje L4 ale to jak mężuś przyjdzie z pracy..

reklama
Witam:)

My po glukozie i obfitym śniadanku:) Zaliczyłam po drodze do domu rossmanna i hurtownie gdzie miałam odebrać paczkę.
Zaraz wybieram się do dentysty a taaaaak mi się już nigdzie nie chce ruszać, po tym 2-godzinnym siedzeniu.

Natkusia my płacimy w sumie (czesne,wyżywienie i zajęcia dodatkowe) średnio 650 zł za miesiąc. Bywa drożej bywa mniej,zależy ile dni Filip opuści w miesiącu,bo jak go nie ma to odliczają nam tylko za wyżywienie danego dnia.

Do góry