reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Cześć dziewczyny
Atana to ja poproszę o namiary na tego dentystę.
Ojaka odnośnie Twojego L4, z tego co się kiedyś orientowałam to lekarz nie może Ci wypisać wcześniej L4 skoro jedno Ci się jeszcze nie skończyło. I tu nie ma nic do rzeczy zła wola lekarza. Wydaje mi się, że jest tak jak pisała Madison.
Anna jeśli są jeszcze gofry to i ja poproszę.

Niestety w temacie zgagi też mogę zabrać zdanie. Kurcze, męczy mnie od kilku dni. Co prawda trwa to zwykle krótką chwilę, ale zawsze. U mnie z tą zgagą to jest "ciekawa" historia - pojawia się zawsze jak się kładę spać, jak zmieniam bok Mała z kolei przenosi się niżej i uciska na pęcherz, więc wstaję...wracam i znów to samo.

reklama
Madison - to z "wiekiem gorzej" to nieprawdziwa nieprawda :-) Ja jestem z Was chyba najstarsza i w sumie nie mam na co narzekać :-)

A może spróbuj zwiększyć ilość jedzenia, w którym jest dużo żelaza, widziałaś tą tabelkę? Produkty bogate w żelazo - Top 100 możliwe, że żelazo w produktach będziesz lepiej przyswajać?

Misiura - proszę bardzo, dentystka nazywa Elżbieta Żurkowska, przyjmuje na os. Złotego Wieku 77, tel. 12/649-92-10
Jest naprawdę dobra, miła i do tego można u niej płacić kartą co jest dla mnie super, bo ja mało żywizny przy sobie noszę i zawsze miałam dylemat ile gotówki powinnam wziąć, żeby wystarczyło :-)

Atana - aż sprawdziłam ile masz lat :) Moze to jest tak, ze kolejna ciaza gorsza, hmmm... ;)
Moja przyjaciółka była w ciazy w tym samym roku co ja, miała wtedy 39l, jak urodziła 40. I kurcze cała ciążę ani jednego objawu, mało przytyla, długo szpilki nosila, cały czas duzo sił i energii. Porod idealny, dwa miesiące pózniej powrot do normalnej figury. I jeszcze jest jedyna znana mi osoba mająca książkowe dziecko, spokoj i sielanka :)
Takze - masz racje - wiek nie ma znaczenie :)))
Zycze Ci takiej ciazy, porodu i książkowego noworodka :)

Możliwe, że coś w tym jest :-) Ja raczej nie będę miała okazji sprawdzić jak to będzie przy kolejnych ciążach, bo na tym jednym poprzestanę, właśnie z racji wieku między innymi. Nie wyglądam co prawda na swoje lata ale biologia robi swoje :-)

Kahaka Kochana wspólczuję rodzicom - tak smutno mi się zrobiło jak przeczytałam wieści:-(

Temat zgagi dla mnie to dosłownie temat rzeka:tak:. Czego to ja nie próbowałam. Wszystko pomagało ale tylko na chwilę. Jakąś większą ulgę to przynosi mi renni lub manti.
Jak tak czytam to wychodzi na to, że ja jako jedyna nie mam i w najbliższym czasie nie będę miała robionego usg połówkowego.:-(
Pogoda u nas dzisiaj nieciekawa. Raz pada za chwilę przestaje a słońca ani trochę. Oby jutro było lepiej.
Miłego wieczorku kochane:tak::-)

Ostatnia edycja:
Co do wieku to nie wiem, w tym roku kończę 28, to moja pierwsza ciąża i od początku przechodziłam ją koszmarnie ;)

Ja zgagi nie miewałam i nie mam chyba...aczkolwiek od 3 dni zauważam coś innego - wieczorem jak już jestem w łóżku i np. chce mi się beknąć - to automatycznie jakbym zwracała...mam pełny przełyk. Raz wszystko mi się "wróciło", a raz wróciły się kwasy. A dziś miałam problem ze schylaniem i siedzeniem przy biurku - bolał mnie brzuch, jakby mi wszystko uciskało i było za ciasno.

Co do anemii i żelaza - ja będę robić badania po kolejnej wizycie, jak wyniki choćby się utrzymają to napiszę Wam przepis na miksturę z buraka, którą piję, teściowa mi robi :) jeśli wyniki mi się pogorszą to też już leki dostanę i będzie to znaczyło, że mikstura nie działa :)
Nie jest to zwykły sok, te buraki są zalewane wodą, czymś zasypywane i chyba chleb razowy jest dodawany. Ja piję płyn, który powstaje, kolor ma piękny, ale smak taki sobie...:D

Izis - sprawdzisz jak to jest z tym wiekiem i kolejna ciaza przy drugim dziecku :)
Ja pilam zwykły sok z buraka, z sokowirowki, nie pomogło, no ale moze ja mam jakas tendecje, skoro w poprzedniej ciazy to samo. W kazdym razie, ochydne to takie, ze juz mam dosyc, skoro nie pomaga to chyba to rzuce. W poprzedniej ciazy oprócz żelaza zaczęłam codziennie jesc wolowine. Teraz jakos nie mogę sie zmusić, moze najwyższy czas.
Daj znac jak Twoja teściowa robi ten eliksir, moze bedzie lepszy niz moj buraczany soczek :)

Zaraz pęknę...zrobiłam jabłka pod kruszonką. Pycha....
Ja pierwsza ciążę w wieku 23 lat przeszłam tak sobie. Teraz 25 i jest bosko. Ale....tak się zastanawiam co ja w tej pierwszej ciąży robiłam? Leżałam,chciałam i obserwowałam. Teraz to inna bajka. Ale też ciekawa.

reklama
Dzień dobry;)
Od rana coś cichutko- czyżby z racji soboty?
Anna, Ewaelinka hop hop:)

Licze na ładną pogode! Zaraz startuje nad morze;)
Miłego weekendu!;)

Do góry