reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Cześć dziewczynyJ
Widzę miło spędziliście walentynki! U mnie także fajowy dzień. Generalnie mąż się postarał. Miał dzień wolny, więc było mega romantycznie, z prezentami, śniadaniem do łóżka itp.;)
Kahaka to chyba dobrze? Ja tam codziennie wypatrywałam mojego brzuszka, aż w końcu jestJ
Amelia bez stresu i te wyniki również będą dobreJ
Alicja witajJ
Monya to dobrze, że wpadają, może chętnie pomogąJ
Natkusia to już 18 tydzień…wow…
Gorgusia normalnie Francja-ElegancjaJ
Sierpniowa fajnie, że jesteś w tak dobrej formie! Tylko nie szalej za bardzo, bo ja to się czasami zapominamJ
Miłego dnia, u mnie dość ciepło, ale pochmurnie;/

reklama
witajcie ;-)
u nas walentynki minęły spokojnie - mąż przygotował piękną kolację ale niestety nie byółam w stanie zjeść za dużo - bo wieczorami dopadają mnie mdłości :-( a wszystko wyglądało tak apetycznie :-( ja dalej uwijam się z remontem i już pomału mam dość.. ehh niech to się już kończy..
co do samopoczucia to u mnie różnie - mdłości i wstręt do jedzenia jakoś górują.. niestety bardzo smakuje mi słodkie więc to moja zguba gdy nic innego nie mogę do ust tknąć :-(

Alicja wiiiitaj kochana :-) fajnie że zadomowiłaś się na sierpnióweczkach :-) spokojnej ciąży życzę potrójnie ;-)

Alicja - witałam Cię juz i gratulowalam na watku ciaz blizniaczych, ale gratulacji nigdy nie za dużo :-) Gratuluje! Blizniaki przy trojaczkach to pikus ;-) Sie będzie działo! Najwazniejsże to donosić jak najdłużej teraz! Życzę spokojnej ciazy!

Gorgusia - wyglądają super! Reklama macierzyństwa :-)

Sierpniowa - podziel sie tym powerem ;-) zazdroszczę!

Amelia - super, ze Pappa ok, ale sie musiałas narzekac.

Natkusia - swietnie, że u Ciebie już lepiej. Mi w pierwszej ciazy objawy pierwszotrymestrowe minęły właśnie po 4 miesiącu.
Czyli mając termin na lipiec zakladalas wątek sierpniowy? :-) Rozumiem, ze lubisz być gospodynia? :-) I super dla nas, bo swietna jesteś w tej roli! Dobrze, ze nie poszłas sobie do lipcowek.
Ja tez sie nastawiam na lipiec, byle druga połowa, nie wcześniej!

Dziewczynom które 'zaszalaly' w Walentyki zazdroszczę, u mnie mdłości nie miały litości. Za to synek sie spisal i spał do rana u siebie, do nas trafił na dospanie po 715, zawsze coś, takie lozko tylko dla nas.

Wszystkim borykajacym sie z gorszym samopoczuciem życzę szybkiej poprawy.
Ja mam lepszy dzień, rano walczyłam ze strasznym osłabieniem. Ale jakoś sie przemoglo i w sumie w towarzystwie w moich panów spędziłam kilka godzin poza domem, juhuuuuu!
Teraz sie kanapuje, nie ma 'letko', ale i tak dzień fajny, odpukac.

Zakupiłam wreszcie Mustele i olejek migdalowy i zaczynam prewencje rozstepowa, do tej pory smarowanie, przez zapachy, nie wchodziło w gre.

Trzymajcie sie wiosennie!

Witam,

Alicja, witaj :-) i wow! :-D

Gorgusia, ślicznie wyglądasz ;-)

Monia456, jak jeździłam z Mikołajem do Wrocka, trafiłam na super lekarza, ale nie pamiętam nazwiska :zawstydzona/y: musiała bym poszperać w dokumentach.
On pracował jeszcze jak szpital był na dyrekcyjnej, chyba tak ta ulica się nazywa :-D:zawstydzona/y: Sto było na wprost pksu :tak:

U nas szpital w domu:-(

Witam,
dlugo mnie nie bylo ale to wedrowanie od lekarza do lekarza od szpitala do szpitala wykancza. Ostatecznie we wtorek mialam zabiek konizacjii metoda LEEP w narkozie, trwalo to godzinke. Na drugi dzien przed wypisem malutkie lapkami machalo na kontrolnym usg. zabieg mialam w poliklinice gemelli w rzymie, jesli sie trafi jeszcze jakas mama z wloch z problemami polecam goraco to miejsce i sympatycznych ludzi.
19 lutego calkiem niedlugo mam wizyte I-go trymestru z usg i ocena rozwoju mojego Misiaka, pozniej za 3 m-ce kontrol kolposkopia i mam nadzieje uslyszec ze cala tkanka nieprawidlowa zostala usunieta. teraz musze lezec lezec to bedzie czas na pisanie z Wami.

Natkusia - mam pytanie. Piszesz, że zaczynasz 18 tydzień, a teraz spojrzałam na suwaczek i masz 17. Pogubiłam się???
ja myślałam, że jak jest np. 17t5d - to jest to nadal 17 tydzien, a nie 18... tak przynajmniej liczy moj lekarz.... jak mu z usg wychodzi np.14t5d wpisuje w karcie ciązy 14t tylko.
A jak u Was dziewczyny lekarze liczą te tyogdnie ciązy? zaokrąglają czy nie?? :-)

Madruszka - witaj! dobrze, ze zabieg się udał. I koniecznie daj znać 19-go po wizycie.

Madruszka, odpoczywaj :)

Martuskaa, lekarze biorą pod uwagę skończone tygodnie, także to wygląda tak jak napisałaś. Jeżeli jest 16t4d to dla lekarza 16. W rzeczywistości leci Ci wtedy 17ty :tak:
Ja już mówię jak mój lekarz i się nie rozdrabniam :-p

Gorgusia prześlicznie wyglądasz, fryzurka bardzo mi się podoba, marze o podobnej jak włosy mi odrosną, ciachane po wybielaniu, którego już nie mogłam kontynuować z powodu dzidzi :-D Wyglądasz promiennie i szczęśliwie, ślicznie :tak:

Madruszka wytrwałości kochana życzę, już chyba niewiele przed Tobą, a oby było tylko lepiej! oczywiście trzymam kciuki za wizytę ;-)

Alicja czy wiesz może kto mieszka w środku? i masz może jakieś zdjęcie z usg? przepraszam za natarczywość ale uwielbiam normalne maluszki podglądnąć a co dopiero trojaczki :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Martuska jest tak jak mówisz w zaokrągleniu. Jak masz teraz 16t5d oznacza to, że to już 17t. Skończyłaś już 16 t i to już 5 dzień 17. Lekarze u mnie robią podobnie, wpisują pełny tydzień a nie ten w trakcie, różnie może to być. Tak samo jak czytam w kalendarzu, to jest z pełnego tygodnia a nie tego, wktórym aktualnie jestem. Choć to też zależy. Czasem podane jest: " pod koniec tego tygodnia dziecko ma..".

Też się z tym gubie, bo np wedle usg jutro zaczynam 17t ale zaś z om dopiero w środę chyba. Co prawda w tedy też zobacze jak się ma maluch co do dni ale czuję się zakłopotana różnicą. [ Prawidłowo z usg to dziś mam 16t1d choć na suwaczku mam 16t ]

Dziewczyny z gorszym samopoczuciem, również pociesze. U mnie stałe mdłości, kiepski apetyt i samopoczucie. Ale bóle są duużo słabsze więc to dla mnie najważniejsze, reszta do przeżycia. Słabo też mi jest.. aż boje się sama w sklepie zostawać choćby na moment..:zawstydzona/y:

My dziś po zakupach, kupiliśmy żaluzje drewniane, białe, na przód domku w ikei. Co do tyłu chciałam rolety, takie co mają spody w różnych kształtach jakby wycięte ale nie wiem jak się to nazywa :szok::-D i na necie nie mogę popatrzeć by cene znaleźć.

MARTUSKA już o tym było pisane :tak: mam skończone 17 tygodni i zaczynam 18. Tak liczy mój lekarz, szpital i wszyscy dookoła mnie ;-) poza tym prowadzę dziennik ciąży na internecie i tam od dziś piszę, że jestem w 18 tyg, różne kalendarze również :-) to Wy źle liczycie :-pdla wielu lekarzy liczą się SKOŃCZONE tygodnie.. wpisuje Ci 14 bo to są skończone ale jesteś w 15. Dziewczyny to na prawdę nie jest skomplikowane :-D

My z Michaśkiem właśnie oglądamy skoki :cool2:

reklama
[SUB]Natkusia - Nie sadze by ktoras z nas uważala, ze to skomplikowane :-)
Tylko wprowadza zamieszanie skoro lekarze liczą tylko skończone tygodnie - tego samego dnia u ginekologa jestem w 15tc, a na forum w 16 :-)
Ja trzymam sie jednej opcji.

Jak urodziłam w 38t3d i wg lekarzy urodziłam W 38 tygodniu, nie w 39.
Jak mam umówić badanie polowkowe W 21tc to ma to być od 21 do 21t6d.
Jak byłam w szpitalu i miałam 11t3d to lekarze mówili, umawiajac mnie na badania, ze jestem W 11 tyg.

Ale mnie tam gancegal jak kto liczy :-)[/SUB]

Ostatnia edycja:
Do góry