reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Madison - tak, 3 kg... zaczynałam z wagą 68, a konczylam z wagą 71. do 5.miesiaca zmuszalam się do jedzenia i notorycznie chudlam..
a najlepsze jest to, że po porodzie ważylam... 57... wszystkie ciuchy na mnie wisiały... a tak się stresowałam, że utyje z 20 kg i będę wielorybem
teraz juz wiem, że tak łatwo nie bedzie, bo juz spodnie przyciasne się stają i bede musiala się zaopatrzyc w ciązowe, a wtedy z Wiktorią w ciązy do konca chodzilam w normalnych spodniach

reklama
No moja teściowa to specyficzny człowiek , ona ,że tak powiem się bardziej toczy niż chodzi i może chce żeby inne kobiety też tak wyglądały.

Ja już mam ciążowe spodnie , one są regulowane można zrobić ciaśniejsze i luźniejsze , noszę je sobie już teraz bo ciążówki mają taki materiał na brzuszek i jest mi cieplej w brzusia ,ale mają jeszcze luz nie spadają mi z tyłka ,ale trochę jeszcze mi na tyłku odstają bo to rozmiar L ,a po domu noszę rozmiar M i jest ok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Martuska - Wow, pierwszy raz słyszę o takim przypadku :-) To tylko potwierdza, ze wszystko jest możliwe i nie ma co sie przejmować tym co piszą w necie czy nawet książkach.

Przy okazji, dla wszystkich, które szukają w necie 'niewłaściwych' informacji i sie pózniej stresuja:

- Panie doktorze, czy komputer jest ciazy szkodliwy?
- Tylko jeśli jest podłączony do internetu

:-)

Witajcie,
ja mam mustele na rozstępy po poprzedniej ciąży i nią się smaruję. Nie wiem, czy jest dobra, mam nadzieję. Jestem drobna i już jest brzuszek, ale spodnie noszę zwykłe, tylko gumkę doczepiłam. Póki co jest ok:-)

Stosuję Palmersa z witaminą e [ to o czym Domi pisała ] od kilku dni, ponoć jedno z najlepszych a tanie. Póki co skóra podejrzanie ładna się robi :-D

Zapomniałam się pochwalić.
Malec ma 3 miesiące, niby mój ale córa się dolepiła i ciągle by na ręce brała. Koty zero reakcji, bardziej przejęte są robakami :D

Zobacz załącznik 606561

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze nic nie stosowalam na rozstepy ale musze zaczac. Slyszalam ze z tych tanich ten rossmanoski specyfik jest dobry. W pierszej ciazy stosowalam Ziaje dla mam i nie mialam zadnych rozstepow az w ostatnim tyg. po terminie nagle na polowie brzucha sie pojawily! normalnie wnerw!
A no i wtedy tez pierwszym moim sygnalem ze cos jest na rzeczy byla nie moznosc wypalenia papierosa do konca, odrzucalo mnie! A teraz to niw palilam w sumie przed ciaza, nieraz sporadycznie w pubie.

Martuska aż nie mogę uwierzyć w te 3 kg no ale niektóre kobietki mają takie szczęście ;) w poprzedniej ciąży do 6 miesiąca nosiłam swoje jeansy a w ostatnich z kolei dobilam do 82 kg z wagi wyjściowej 52. Wyglądałam i czułam się jak wieloryb. A w ostatnich dwóch tygodniach w ogóle nie wychodziłam z domu bo butów nie mogłam założyć (koniec marca wiec klapki odpadają). Buzia kwadratowa, aż brzydka ;/ po porodzie czułam się lekka jak motylek ale się zdziwiłam gdy nie weszlam w jeansy. Pół roku walki na siłowni, zumbie i basenie a tu bach, znowu dwie kreski :)) śmiejemy się z mężem że od razu mogliśmy robić bo kupe kasy wydałam na odchudzanie i byłby wózek za to ;) no ależ któż by się spodziewał
Mąż mnie wnerwil i postanowiłam dziś spać w salonie. Czy oni muszą być tacy wkurzajacy jak my jesteśmy w ciąży?

reklama
Kahaka - trzymaj sie, a my trzymamy kciuki i czekamy na super wieści i Twoja radość :-)

Uffff, postawili mnie na nogi! Od dawna tez tak dobrze nie spalam, mimo hałasow, pomiarów temperatury, śniadania itd.

Domi88 - dzielna babka z Ciebie, bliźniaki pod sercem, ciężkie objawy ciazy, a Ty cały czas aktywna i pracująca.

Milego dnia dziewczyny!

Do góry