reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Madison- mój ginekolog niby ma doświadczenie z bliźniętami niby daje wrażenie że czuje się "pewnie" ale ja mam taką nutkę niepewności i szukam naprawdę DOBREGO lekarza od ciąż bliźniaczych nie w moim mieście i chcę jechać na kontrolę.
Ja mieszkam w małej miejscowości i niestety tu lepszego lekarza nie znajdę. :no:

reklama
Cześć dziewczyny ;)
I znów poniedziałek, znów tydzień pracy. Wszystkie pracujecie jeszcze czy już na zwolnieniu jesteście? Mam fajną pracę, ale niestety 8h siedzę przed monitorem i w południe mam już kryzys ;/ Szkoda, że nie ma czegoś takiego jak skrócony czas pracy dla ciężarnych :-)

Widzę, że zaczynają mnie dotykać dolegliwości, które ostatnio sporo z was opisuje, czyli bóle. W moim przypadku ból w krzyżu, zupełnie jak na okres. Oczywiście ze spaniem też jest już gorzej. Nie mogę sobie znaleźć miejsca w łóżku. Zaczynam się zastanawiać, czy te specjalne rogaliki lub te w formie 9 poduszkowe cuda naprawdę pomagają.

Witam sie i ja :-). Swoj tydzien pracy zaczynam od niedzieli wiec ze tak powiem mam juz z gorki ;) Sierpniowa ja pracuje okolo 10-11h dziennie.Na bole krzyzowe zakupilam sobie pas i powiem ze o niebo lepiej. Nie wyobrazam sobie funkcjonowac bez niego.Poduszke w ksztalcie rogala mam i niestety lezy bezczynnie bo na moje plecki niestety nie dziala. Z nowosci to zaczela mi sie pojawiac ta krecha na brzuchu od spojenia juz prawie do samego pepka mam :-D

A no i zapomnialam o najwazniejszym, juz 3 dni nei wymiotuje i moge normalnie jesc !! normalnie jestem przeszczesliwa :-)

Widze ze sierpniowek to tu bardzo duzo duzo duzo :) i wiekszosc na 1 sierpnia tak jak i ja:)
Czuc sie czuje jeszcze zle.Niestety ta ciaza niejest dla mnie zbyt sympatyczna.Mam wszytkie mozliwe dolegliwosci poczawszy na wymiotach mdlosciach konczac na zepsutych zebach i pogorszeniu wzroku.
Mialam juz rozcieta glowe w sobote spadlam ze schodow.Mam nadzieje ze teraz wchodzac w 4 miesiac (chyba tak mowi lekarz) bedzie juz tylko lepiej.Pozdrawiam serdecznie...

Witam sie i ja :-). Swoj tydzien pracy zaczynam od niedzieli wiec ze tak powiem mam juz z gorki ;) Sierpniowa ja pracuje okolo 10-11h dziennie.Na bole krzyzowe zakupilam sobie pas i powiem ze o niebo lepiej. Nie wyobrazam sobie funkcjonowac bez niego.Poduszke w ksztalcie rogala mam i niestety lezy bezczynnie bo na moje plecki niestety nie dziala. Z nowosci to zaczela mi sie pojawiac ta krecha na brzuchu od spojenia juz prawie do samego pepka mam :-D

A no i zapomnialam o najwazniejszym, juz 3 dni nei wymiotuje i moge normalnie jesc !! normalnie jestem przeszczesliwa :-)

A ten pas jest bezpieczny, nie uciska jakoś brzucha? Nie miałam w ogóle z tym do czynienia stąd takie pytania ;)

Cieszę się Twoim szczęściem, brak wymiotów czy mdłości to naprawdę olbrzymia ulga:-) teraz każde jedzenie będzie Ci pachnieć i smakować ;)

Jedna czesc pasa mam pod brzuchem a druga czesc nad brzuchem zaraz pod piersiami. Takze caly brzuch mam odsloniety. A czesc podtrzymujaca mam na plecach. Pytalam sie poloznej i powiedziala ze moge go spokojnie nosic

Widze ze sierpniowek to tu bardzo duzo duzo duzo :) i wiekszosc na 1 sierpnia tak jak i ja:)
Czuc sie czuje jeszcze zle.Niestety ta ciaza niejest dla mnie zbyt sympatyczna.Mam wszytkie mozliwe dolegliwosci poczawszy na wymiotach mdlosciach konczac na zepsutych zebach i pogorszeniu wzroku.
Mialam juz rozcieta glowe w sobote spadlam ze schodow.Mam nadzieje ze teraz wchodzac w 4 miesiac (chyba tak mowi lekarz) bedzie juz tylko lepiej.Pozdrawiam serdecznie...

Tak jak w mojej pracy koledzy i koleżanki śmieją się "zima była taka mroźna, ludzie się grzali, stąd tyle dzieciaczków". Okazało się, że w moim miejscu pracy jest nas kilka z podobnymi terminami ;)

Trzymaj się dzielnie, na pewno będzie lepiej ;)

Dziękuje za pomysł i informację. Podpytam mojego ginekologa przy następnej wizycie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam poniedziałkowo :) I u mnie zaczęły się problemy ze snem , najpierw nie mogę zasnąć , a jak się już uda to muszę iść do wc albo córki i tak w kółko , później chodzę nieprzytomna bo nie mam jak odespać

Sierpniowa- wydaje mi się , że kobieta w ciąży nie powinna dłużej pracować na komputerze jak 4 h , tak mówi prawo , nie wszyscy pracodawcy o tym wiedzą a nawet jak wiedzą to nie zawsze się do tego stosują .

Ja tez pracuje non stop przy komputerze i niestety nie moge sobie pozwolic na L4. Wiadomo ze jak czuje sie gorzej to ide wczesniej do domu, w lutym 19-20 mam bardzo wazna kontrole w firmie i nie moge sobie pozwolic zebym brala wolne w pracy bo na chwile obecna nie ma nikogo kto mnie zastapi.... ale po kontroli bede chciala zeby juz kogos przyjeli zeby przyuczal sie na moje miejsce. A jesli nikogo nie dadza no to bedzie to juz tylko i wylacznie ich problem, ja koncze prace z dniem 27 maja a wracam dopiero w kwietniu 2015 ;-)

reklama
Do góry