reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Kami-30 ja tez umowilam sie dzis na usg prenatalne 6 lutego. Myslalam ze moze uda sie na nfz ale oczywiscie nie ma terminu i jakies inne skierowanie powinnam miec podobno. No i tu sie zszokowalam z lekka ma to kosztowac 350zl only:shocked2: potem wizyta u endo-gina 160, badania itd...
Starajac sie o ta ciaze czasem jeszcze wiecej miesiecznie na klinike wydawalam wiec teraz dla maluszka moge wydawac...oby bylo na zycie to jakos przetrwamy:tak:
Kahaka ale ci fajnie ze znalazlas tetno detektorem ja swoim tylko swoje slysze narazie heh...moze cos tam znalezlismy ze 2 razy ale nie jestem pewna. Moze dopiero po 12 tc znajde wlasnie...?

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę ,że też musicie kontrolować tsh ja się bałam bardzo ,że mi zacznie skakać w ciąży przed ciążą nie mogłam zejść do wyniku poniżej 2 , przed zajściem miałam 2.06 ,a teraz robię co miesiąc to tsh i ostanie miałam 1.22 niedługo mam wizytę u endokrynologa i myślę czy zrobić przed wizytą jeszcze raz czy równo po miesiącu ... no bo chciałabym endokrynologowi aktualny wynik pokazać jednak ,a poprzednio robiłam 3 stycznia tsh.

Dziś mam typowy obiadek fasolowa, buraczki, schabowy i ziemniaczki... Ale mnie naszło :-) zjem zjem zjem :-) mniam :-)

Afja-anetka ja przed ciaza mialam 0.48, doslownie 7 dni po transferze czyli w 21d.c mialam juz 8.66!! pozniej wizyta u endokrynologa w 7 tc i tsh 1.26 a na dzisiejszej wizycie mialam 0.69 wiec spokojnie, napewno ladnie Ci spadlo tsh. Ja kolejna wizyte u endokrynologa mam 17 stycznia. Widzialam sie dzisiaj z pania doktor i sklasyfikowala mnie jako ciaze bardzo wysokiego ryzyka ale mowi ze mam sie nie martwic bo wszystko jest ok a to ryzyko to ze wzgledu na cukrzyce w rodzinie,tarczyce i blizniaki, wiec luz blus i bedzie ok przynajmniej dostane wieksza opieke lekarza niz przy normalnej ciazy. Juz sie nie moge doczekac czwartku kiedy zobacze moje bejbiki. No i rodzic bedziemy raczej w 34tc z tym ze tydzien wczesniej juz bedziemy dostawac sterydy. No chyba ze cos bedzie nie tak to potna mnie wczesniej. Jesli chodzi o problemy z tarczyca to ja sie z niedoczynnoscia i hashimoto mecze juz ponad 20 lat, a dodam iz mam dopiero 25 ;-).

Kahaka, moj detektor niby od 10tc... a dalej znalezc nic nie moge, ale czytalam opinie babeczek i one pisaly ze dopiero okolo 15-16 tygodnia udawalo im sie wykryc. Duzo zalezy od tego czy osoba jest szczuplutka czy tez przy kosci. U tych drugich duzo pozniej slyszy sie serduszko na detektorach.

Ostatnia edycja:
Afja-Anetka, ja zachorowalam majac niecale 5 lat, najpierw nadczynnosc, pozniej niedoczynnosc a po roku hashimoto. To w sumie na przestrzeni 3 lat mi sie tak poplatalo.Ale jakos daje rade z tym ze u mnie to np. przez pol roku jest ok a nagle robi sie do d*py, pozniej po zwiekszeniu lekow znowu jest ok i tak w kolko macieja. Z ciekawosci jaka dawke lekow bierzecie ? Ja na chwile obecna 200mg.

reklama
Do góry