reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Natkusia pokićkały mi się dzieciaczki , myślałam o Wojtusiu (oj ja guła):-D, rzeczywiście Michał jest już duży 2- letnie dziecko na pewno miałoby traumę. Mój miał rok, więc nie pamięta, a rzeczywiście przytrzymań go nie było łatwo. ale nic się nie martw, to jest tylko chwilka, więc narkoza też będzie chwilowa.

reklama
U nas usg bioder zalecają robic tak 6-8 tydzien max. My mieliśmy 6.5 tygodnia.

Moi panowie podbijają miasto, ja oczywiscie sciagam i musze znaleźć czas na drzemke, bo wieczorem bede sama z dziecmi.
M. idzie na mecz Realu na Narodowy. Trudno mu tego żałować. Musze tylko wymyślec co chce w zamian ;)

NATKUSIA - współczuje Ci bardzo, nerwy bedą mega nie ma co ukrywać. Ale jak ma pomoc, takze z mowieniem, to co zrobic.
Lekarze dali ciała na maksa, wściec sie mozna.
W nagrodę, jak Michał zacznie mowić, to posikacie sie z radości :) My to przerabiamy na codzień. Cos niesamowitego :)
Trzymam kciuki za Was!

GORGUSIA - trzymam kciuki by piersi wróciły do normalnosci! U mnie częste przystawianie w takich wypadkach pomagało.

BARBARKA - wow!!!! Jakie luzackie podejście do porodow tam maja :) Fajnie, ze na forum mozna sie czegos nauczyć :) Ja to taka panikara, ze wolałabym fortunę wydać niz w domu rodzic.

FAISCA - jakiego podnoszenia ciężarów? :)

ASIOLEK - trzymaj sie kochana! Dołki maja to do siebie, ze sie kończą i przechodzą w gorki. Bedzie dobrze, tylko trzeba ten dołek przejść.
A karmienie.... Każdy posiłek z Twojego mleka to ekstra sprawa, nie zamartwiaj sie na przyszłość.

Dziewczyny w dwupaku...czytam o Waszych dolegliwościach i zniecierpliwieniu i muszę przyznać, że dla mnie teraz to inny świat. Pamięć szybko się zaciera:) Grzebiąc jednak w jej zakamarkach , przypomniałam sobie i życzę Wam jak najszybszego i najmniejbolesnego porodu. Tak byście mogły dołączyć do nas i zmienić trochę bolączki;)

Katrina- to jak skurcze sie pojawiają to jest szansa, grunt to pozytywne nastawienie ;) ja musze do 24 urodzić - czyli do przyjazdu rodziców ;)

Madison- ja ciężary podnosze, ale nieprofesjonalnie wiec nie sa one jakieś bardzo duże ;) ale przerzucanie żelastwa należy do moich ulubionych sportów ;)

Monya- no własnie chciałoby sie juz na te cycki ponarzekać ;)

A ja dzisiaj idę na urodziny roczniaka i musze jeszcze jakiś prezent kupic. Czym takie dzieci sie mogą bawić :eek:

Obowiązkowe. Też mam na wypisie. Z Kacim nam nie powiedzieli i robiliśmy jakoś jak miał 8tyg. Wtedy już trzeba było robić rtg bo na usg był za duży.
Dzieci śpią. Ja poprasowałam i ogarnęłam się bo idziemy całą paką na imieniny.

MADISON przede wszystkim mam żal do lekarzy o to wędzidełko.. moze gdyby mu wtedy podcieli to moglabym go karmic piersią a tak to byl dla mnie koszmar.. no i nie mowiac ze teraz zabieg :sorry2:

MARTUSKA usg bioderek jest obowiązkowe :tak: az dziwne ze nie dostalas zalecenia jak to jedne z waniekszych podstawowych badan. Z Michalem bylismy 3 razy na takim USG

FAISCA udanych urodzin :-)

MAGDA wiesz jak to jest.. matka zawsze przezywa ;-)

Natkusia współczuję Ci tego widoku. Mój pierworodny miał operacje serduszka jak miał 4 miesiące i czas w jakim był w narkozie był dla mnie czymś tragicznym.
Chciałam spytać o te wiazadelka, czy to może być powód dla jakiego syn koleżanki w wieku 4 lat nie mówi a belkocze? Holandia ma inne podejście i może po prostu tego nie sprawdzili.

reklama
Natkusia wiem co przechodzisz moj juz dwa razy mial operacje i to bylo strasznie stresujace dla mnie. Nawet ostanio wam pisalam ze lzy mi sie do oczu cisnely jak on taki biedy byl :( ale nie bede ci pisac, dacie rade ! I dziwni lekarze zamiast zrobic dzieciatku jak malutkie bylo i by nie pamietalo :/

Do góry