reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Asiołek niezły pomysł z piątkowym zbiorowym porodem. A teraz na trzy-cztery wszyscy naraz przemy!!:):):)

Izis trzymam kciuki!!

Mi się po cichutku marzy,że mała zachce jutro wyskoczyć. Byłoby super-akurat dokładnie w terminie planowanego porodu a dodatkowo w urodziny M-świetny miałby prezent urodzinowy. I co roku tort na pół:):)

reklama
CWIKLA brawo!!

IZIS powodzenia :-)

Dzisiaj bylam u mojegi gina po zaswiadczenie do becikowego i przez chwile smutno mi sie zrobilo ze czas ciazy juz minal, juz nie bedzie USG, tego podniecenia.. lubialam to ;-)

Czesc Dziewczyny,

przymierzalam sie do pisania z Wami ale ciagle czasu brakowalo, mam nadzieje, ze nie jest za pozno, zeby sie do Was dolaczyc. Ja tez mam zaplanowana cesarke na piatek ale juz w czwartek musze sie stawic w szpitalu. To bedzie juz moja druga cesarka, pierwszy porod byl wywolywany 10 dni po terminie i niestety pojawily sie komplikacje i nieplanowane ciecie. Teraz pewnie tez bym przenosila, bo szyjka nadal cala i zero skurczy.

Gratuluje wszystkim rozpakowanym Mamusiom i zycze cierpliwosci tym, ktore czekaja az cos sie zacznie dziac.

angie trzymam kciuki za wyjscie
agula ja herbatke 5 dni pilam..moze cos dala bo rozwarcie ekspresowo szło
domi super ze juz w domku:) lily kochana
cwikla ale klocuszek super :) twoje dane juz przenioslam do tabelki, tylko podaj mi pkt apgar:tak:
db6 witaj

My dzisiaj bylismy na wizycie patronazowej w ośrodku z malym. Zostal zmierzony i zwazony..w szpitalu pow ze ma 55 cm a tu po zmierzeniu okazalo sie ze 53:-p wazy 2910g, troche przybrał od wyjscia ze szpitala( bo mial 2870) ale jeszcze mu brakuje do wagi urodzeniowej
mamy skierowanie do poradni laryngologii dziecięcej, chirurgi dziecięcej i na usg bioderek...dzis dzwonilam rejestrowac kurczaczka..
bylam tez zalatwiac z macierzynskim i w skarbówce po papiery do becikowego
pomalu kompletuje dokumenty...

jutro postaram sie wkleic tabelke , juz pokazna sie zrobila:-D kto jeszcze nie wyslal danych niech dośle
nick,
termin porodu,
data porodu,
godz
imię dziecka
waga
dlugosc
apgar
tc
sn/cc

Domi - Lili śliczna, taka kruszynka, cieszę się, że u was wszystko ku dobremu zmierza, przeziębienia się zdarzają, obie miałyście osłabione organizmy jednak :-)

Gawit - chociaż to może wydawać się okrutne to niekiedy tak jest lepiej, tzw. uporczywa terapia może szkodzić bardziej niż nam się wydaje. Lepiej pozwolić babci dożyć w komforcie tyle ile jej zostało niż na siłę fundować bolesne i nie wiadomo czy skuteczne przedłużanie. Na pewno każde wyjście jest dla was trudne.

Izis - ja tam nie mam doświadczenia, ale pewnie byłabym już jedną nogą za drzwiami i wrzeszczała na D. żeby włączył jakieś ruchy bo będą jaja jak urodzę w progu :-)

Ćwikła - świetnie, witamy Stasia :-)

reklama
Monia456 wydaje mi się że 4 cc ale nie jestem do końca pewna. Ja do szpitala zabieram telefon i tablet... tam będę miała dobre wifi więc jest ok :)

SylwiaK - mnie już to nie rusza :) ale chętnie skorzystam z ciętej riposty jak już urodzę i ktoś co powie na temat mojego brzucha :)

Ojaka o parciu u kilku z nas nie ma mowy z uwagi na cc :)

Naktusia :) może za jakiś czas znów będą takie emocje :)))

Witaj db6

Carine to miałaś pracowity dzień :)))

Atana ja też z tych mniej cierpliwych i pewnie zrobiłabym to samo :))) już była na ip :)))

Izis kciuki nadal zaciśnięte i czekamy na wieści :)))))

Na razie plan na piątek mam taki:
* Wstać o 6 i zjeść lekkie śniadanie (swoją drogą czy płatki kukurydziane z mlekiem to jest lekkie śniadanie czy nie?),
* do 9 będę mogła pić wodę :)
* jak się uda to iść spać ;)
* obudzić się wziąć prysznic i jechać...
a dalej to Wola boska i skrzypce!

Włączyłam wosk - wydepilowałam ręce i robię się powoli gotowa ;) może jeszcze hennę zrobię chociaż na brwi bo już jestem jak świński blondyn ;)
Zostaną mi stopy ale pogadam z mężem może mi nieco pomoże :)))) poszoruje piętki albo coś ;)

do godziny zero pozostało 66 godzin :p

Do góry