reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Asiołek niezły pomysł z piątkowym zbiorowym porodem. A teraz na trzy-cztery wszyscy naraz przemy!!:):):)

Izis trzymam kciuki!!

Mi się po cichutku marzy,że mała zachce jutro wyskoczyć. Byłoby super-akurat dokładnie w terminie planowanego porodu a dodatkowo w urodziny M-świetny miałby prezent urodzinowy. I co roku tort na pół:):)

reklama
CWIKLA brawo!!

IZIS powodzenia :-)

Dzisiaj bylam u mojegi gina po zaswiadczenie do becikowego i przez chwile smutno mi sie zrobilo ze czas ciazy juz minal, juz nie bedzie USG, tego podniecenia.. lubialam to ;-)

Czesc Dziewczyny,

przymierzalam sie do pisania z Wami ale ciagle czasu brakowalo, mam nadzieje, ze nie jest za pozno, zeby sie do Was dolaczyc. Ja tez mam zaplanowana cesarke na piatek ale juz w czwartek musze sie stawic w szpitalu. To bedzie juz moja druga cesarka, pierwszy porod byl wywolywany 10 dni po terminie i niestety pojawily sie komplikacje i nieplanowane ciecie. Teraz pewnie tez bym przenosila, bo szyjka nadal cala i zero skurczy.

Gratuluje wszystkim rozpakowanym Mamusiom i zycze cierpliwosci tym, ktore czekaja az cos sie zacznie dziac.

angie trzymam kciuki za wyjscie
agula ja herbatke 5 dni pilam..moze cos dala bo rozwarcie ekspresowo szło
domi super ze juz w domku:) lily kochana
cwikla ale klocuszek super :) twoje dane juz przenioslam do tabelki, tylko podaj mi pkt apgar:tak:
db6 witaj

My dzisiaj bylismy na wizycie patronazowej w ośrodku z malym. Zostal zmierzony i zwazony..w szpitalu pow ze ma 55 cm a tu po zmierzeniu okazalo sie ze 53:-p wazy 2910g, troche przybrał od wyjscia ze szpitala( bo mial 2870) ale jeszcze mu brakuje do wagi urodzeniowej
mamy skierowanie do poradni laryngologii dziecięcej, chirurgi dziecięcej i na usg bioderek...dzis dzwonilam rejestrowac kurczaczka..
bylam tez zalatwiac z macierzynskim i w skarbówce po papiery do becikowego
pomalu kompletuje dokumenty...

jutro postaram sie wkleic tabelke , juz pokazna sie zrobila:-D kto jeszcze nie wyslal danych niech dośle
nick,
termin porodu,
data porodu,
godz
imię dziecka
waga
dlugosc
apgar
tc
sn/cc

Domi - Lili śliczna, taka kruszynka, cieszę się, że u was wszystko ku dobremu zmierza, przeziębienia się zdarzają, obie miałyście osłabione organizmy jednak :-)

Gawit - chociaż to może wydawać się okrutne to niekiedy tak jest lepiej, tzw. uporczywa terapia może szkodzić bardziej niż nam się wydaje. Lepiej pozwolić babci dożyć w komforcie tyle ile jej zostało niż na siłę fundować bolesne i nie wiadomo czy skuteczne przedłużanie. Na pewno każde wyjście jest dla was trudne.

Izis - ja tam nie mam doświadczenia, ale pewnie byłabym już jedną nogą za drzwiami i wrzeszczała na D. żeby włączył jakieś ruchy bo będą jaja jak urodzę w progu :-)

Ćwikła - świetnie, witamy Stasia :-)

reklama
Monia456 wydaje mi się że 4 cc ale nie jestem do końca pewna. Ja do szpitala zabieram telefon i tablet... tam będę miała dobre wifi więc jest ok :)

SylwiaK - mnie już to nie rusza :) ale chętnie skorzystam z ciętej riposty jak już urodzę i ktoś co powie na temat mojego brzucha :)

Ojaka o parciu u kilku z nas nie ma mowy z uwagi na cc :)

Naktusia :) może za jakiś czas znów będą takie emocje :)))

Witaj db6

Carine to miałaś pracowity dzień :)))

Atana ja też z tych mniej cierpliwych i pewnie zrobiłabym to samo :))) już była na ip :)))

Izis kciuki nadal zaciśnięte i czekamy na wieści :)))))

Na razie plan na piątek mam taki:
* Wstać o 6 i zjeść lekkie śniadanie (swoją drogą czy płatki kukurydziane z mlekiem to jest lekkie śniadanie czy nie?),
* do 9 będę mogła pić wodę :)
* jak się uda to iść spać ;)
* obudzić się wziąć prysznic i jechać...
a dalej to Wola boska i skrzypce!

Włączyłam wosk - wydepilowałam ręce i robię się powoli gotowa ;) może jeszcze hennę zrobię chociaż na brwi bo już jestem jak świński blondyn ;)
Zostaną mi stopy ale pogadam z mężem może mi nieco pomoże :)))) poszoruje piętki albo coś ;)

do godziny zero pozostało 66 godzin :p

Do góry