reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
LILITH też się czasem czuję niezauważona ;-) co do wit. D to nie pomogę bo nie wiem :no: a co do wątku dzieciowego to na razie nie urodziłam ale może rzeczywiście łatwiej byłoby się odnaleźć :tak:

Lilith już odpowiadam. Witaminę d3 podawałam po kąpieli przed karmieniem, z łyżeczki. Z tego co ja wiem, brzuszek bardziej od wit K boli, a ńie d3.

wit. K mozna odpuścić, d3 nie za bardzo. Moze spróbuj innej firmy. Moze dawka nie taka.

Ostatnia edycja:
jeja...siedziałam wczoraj na forum przez komórke i usnełam z nią w ręku heh...chyba faktycznie musiałam być mega zmęczona...o dziwo czuje sie nawet w miare wyspana pomimo moich ciagłych wycieczek do toalety, choć wstawanie w nocy mam wrażenie coraz bardziej graniczy z cudem :)

magda37 !! jaki ekspress z Ciebie - Moje gratulacje!! i do tego ta wygrana :D tylko pomarzyć o takim porodzie :)

Lilith ja niby jeszcze nie urodziłam ale myślę że to całkiem fajny pomysł z tym nowym wątkiem...swoją droga mam pytanie do dziewczyn, które mają już swoje maleństwa po drugiej stronie... szczepiłyście swoje maluchy? Jeśli tak to jaką szczepionkę w szpitalu podali maluchom?

U mnie na razie dziś cisza poza tym że ciągle "piecze" mnie kręgosłup...ostatnio ginekolog mi powiedziała że to przez to że rozciągam się do porodu..no i jakoś mam wrażenie że częściej biegam do toalety na 2 :]...czyżby oczyszczanie?

karaiwina ja ok 36 tygodnia prawie w deprechę wpadłam jak się okazało że mój Oliwierek dupeczką się wykręcił i nie był ładnie ułożony i groziła mi cesarka... i powiem Ci że starałam się wtedy z tym jakoś pogodzić, a tu mi mały psikusa zrobił i się obrócił ładnie :) ale i tak teraz biorę pod uwagę że wszystko się może zdarzyć- choć wierze że wszystko pójdzie sprawnie i pomyślnie tak jak bym chciała :)
Trzeba wierzyć że, będzie tak jak chcemy ale zostawić sobie mały aneks na to co się może zdarzyć w razie "w"

co do niezauważania tez mam czasem takie odczucia, że nikt mnie nie zauważa...ale myślę że zwyczajnie nie ogarniamy czasami ilości wiadomości :)

Lilith wit D3 jest rozpuszczalna w tłuszczach dlatego podajesz ją przed karmieniem a potem zaraz karmisz, czy podajesz pokarm > nie wiem jaką masz czy w kroplach czy w kapsułkach ale możesz ją podawać z łyżeczki z odrobiną Twojego lub sztucznego mleka a potem reszta pokarmu. Ja mam w kapsukach więc najpierw wyciskam do dzioba Bryśka a potem go karmię.

Hej wybaczcie mi bycie "nie w temacie". My zyjemy,mamy sie świetnie :-) Ince zaczynaja sie robić fałdeczki,co jest znakiem,że wszystko ok. Ale mam pytanie...u nas minął tydzień,a kikut pępowinowy nie chce odepasc.ją sie boję jakoś mocno przy nim gmerac. I boję sie czy to nie za długo...poradzcie jak sobie z tyl poradzić. Psikam go po kąpieli octaniseptem ale jakby w środku on nadal jest żółty...i nie wiem co zrobić.

Kami to,odrazu Ci poradzę, żebyś dawała na łyżeczce. Ja dawałam synkowi tez prosto do buzi z kapsulki i raz mi sie wyslizgnela i wpadła do buzki. Nie mogłam jej wyciągnąć bo była śliska, a mały prawie ja połknął. Normalnie zawału dostałam wtedy.

Hej hej :-)

nowe mamuśki - GRATULUJE :-) pięknie się u nas robi :tak:
ale jeszcze sporo ciężarówek :tak: trzymam &&&&&&&&&&&&&

U nas ok.. od dzisiaj jestem z chłopakami sama i jakoś dajemy radę, byliśmy nawet na dworze :-) chłopcy właśnie śpią a ja mam chwilę dla siebie.
W nocy Wojtuś budzi się na karmienie 2-3 razy. Chyba już się przyzwyczaiłam do tych nocek bo nie czuje zmęczenia/niewyspania.

Nie wiem czy wchodzicie na lipcówki ale spodobał mi się wątek "Porady na CITO" - szybki i konkretny. Ktoś ma problem, pytania to zadaje je a reszta odpowiada bez zbędnych komentarzy. Może taki wątek chcecie? Myślę, że on się przyda :tak:

LILITH ja wit DiK podaje po kąpieli przed karmieniem. Nie słyszałam aby po tych wit bolał brzuszek..

PIECE Wojtuś w szpitalu był szczepiony na [FONT=Arial CE, Arial, Helvetica, Helvetica CE][SIZE=-1]WZW typu B i gruźlice. Następne szczepienie mamy za 4 tygodnie.

CARINE tyle już jest mamusiek, że masz spore zadanie aby ogarnąć listę ;-)

MADISON wierzę Ci z tym odciąganiem.. ale skoro masz mleka to szkoda byłoby zaprzestać.. a małe nie chcą ssać z piersi? Widzę, że panny dają popalić ojj będą charakterne :-p

MAGDA jesteś ekspres!

CWIKLA jaka waga dziecka to dowiesz się po porodzie.. wiadomo jak jest z tym USG :confused:

KAMI to ładnie mały przybiera.. oby tak dalej :tak:

FIUFIU raczej nie ma opcji, że kikut jest za długo.. jak z nim się nic nie dzieje to ok :tak: my mięliśmy 12 dni i jak byłam z małym u pediatry i już tak ledwo się trzymał to lekarka wzięła sterylne nożyczki i go ucieła ;-)

U nas przeszła masakryczna burza z nawałnicą :szok: ale już po.. [/SIZE][/FONT]

Miłego!

dziewczyny a kto wam zlecil podawanie witaminy d3? bo mi nic nikt nie mowil.jeszcze polozna u mnie nie byla, nie moge sie do niej dodzwonic jak na razue.. wit K maly dostal w szpitalu

a co do szczepienia to moj byl szczepiony w szpitalu.

reklama
CARINE my mięliśmy na wypisie ze szpitala i mówiła pediatra szpitalna, położna w domu również. Najpierw podaje się witd D3 a od 8 doby życia przy kp wit DiK :tak: dziwne, że o takich rzeczach Cię nie poinformowali.

Do góry