reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Anna - zdjęcie mistrzostwo! Mam nadzieję już jesteś "po" i tulisz szkraba :)

Magda - ja nie miałam znieczulenia. Wszystko na żywca :) ale naprawdę nie wspominam tego aż tak źle. Odkrywa się w sobie takie pokłady siły o których się nie wiedziało i tak naprawdę to tylko kilka godzin bólu (u mnie nawet mniej bo może z godzinę cierpiałam) a później się to wszystko tak szybko zapomina....

Ja nie mam wyboru, a syna też rodziłam bez zzo i nie wspominam tego źle. Ból jak ból każdy ma inny próg, ja tylko boję się parcia. Bo w tej ciąży potwornie się męczę.

Ostatnia edycja:
Magda - będzie dobrze! musimy wierzyć że nam natura trochę dopomoże :) też myślę że było łatwiej te 5 lat temu. Byłam mega wysportowana, z pewnością silniejsza. Teraz forma hm... do najlepszych nie należy...no cóż zadyszka na schodach itp :) żadnej aktywności nie uprawiam... Nie miałam poprzednio chyba z połowę tych dolegliwości, które teraz mnie męczą ale chcę myśleć pozytywnie. Lęków parę mam - fakt ale mam nadzieję będzie dobrze. I za nas wszystkie kciuki trzymam &&

Justyna współczuje tego zapalenia pęcherza... czy leki już nieco zadziałały?

Atka ja podobnie jak Ulika - nie dałabym możłiwości przyjazdu do mnie na tym etapie ciąży... ludziom chyba czasem brakuje wyobraźni...

Ulika mój rekord w poprzedniej ciąży to 12 wizyt w toalecie na siku jednej nocy... jeszcze go w obecnej ciąży nie pobiłam ale 4-5 to u mnie norma...

Monya Młoda wyprawiona to może dziś???? Masz jakieś postępy porodowe?

Gorgusia home sweet home :)))

Naktusia :) mąż niedługo pewnie wróci ale chyba go tylko zamkniesz w szafie z butelką mineralnej i tabletkami na ból głowy :)))

Agula ja mam tylko obecnie jedną zasadę - nie jeść w nocy jabłek... bo potem zgaga nie pozwala zasnąć.

Magda37 zawsze podziwiam takie podejście "ból jak ból" :)))) Dzielna Babeczko :)))))))) ja na samą myśl dostaję dreszczy... chociaż gdybym mogła zamienić cc na sn to zrobiłabym to...

Czytałam Was troszkę w nocy... moje spanie wola już o pomstę do nieba... Od dziś upały u mnie najbliższe 10 dni pod 40 stopni :((( Dziś mam ktg. Miałam mieć wczoraj ale niestety aparat dzień wcześniej szwankował i wszystkie pacjentki zostały przeniesione na piątek... więc ja siłą rzeczy wybrałam sobotę aby się tam po nocy nie pchać :))) Nie wiem jeszcze jak dojadę... chyba taxi... ale nie uśmiecha mi się to bo już naprawdę jestem słaba.

Dzień dobry!

U mnie jakieś stawianie, jakieś lekkie bóle podbrzusza... zwątpienie mnie łapie... na brzuchu co raz więcej rozstępów...
jakiś krem polecacie na te paskudy? znajoma zachwala krem no-scar...

Gorgusia
ale Ci dobrze :p
Marlenkus gratulacje!!! pierwsza sierpniowa:D?

Monia456
mój dopiero kończy 20 mc, także to są(jeszcze?) jakieś pojedyncze zachowania, niemniej jakieś złości wynikać mogą z braku zrozumienia... niestety mój maluszek mówi praktycznie tylko 'mama, tata, nie' a tak to paluch rządzi i mruczenie

anna20061 uśmiech rewelacyjny :)

Czekamy na pediatrę ale raczej dziś do domu :-) Kaci ma po nas przyjechać :-) Mój Kacperek zaczyna mówić zdaniami 3-4 wyrazowymi. Dogadać się z nim można jak ze starym niemal. Moja kochana perełka... Tęsknię jak szalona....

reklama
Afja na rozstępy po porodzie najlepiej działa czas :))) i dobry zwykły balsam nawilżający :)))

Gorgusia tęsknota za dziećmi jest w nas zawsze. Ja za moją dziewczynką dużą też bardzo tęsknię - nie ma jej już 2 tygodnie... a Dziś z Warszawy jedzie do Wrocławia z moją siostrą. Do Białegostoku wróci dzień po narodzinach Oliwkii - nie mogę się doczekać :)))))

Do góry