reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Juz śpi, bo o 4 wstaje. Jutro odwozi pierworodną o 6 na obóz.

Na szczęście dzien juz się kończy, a jutro tylko 32 stopnie:(

Ania...trzymam kciuki, bo dzisiaj chyba żadna z nas nie urodziła , czyli nie mamy jeszcze sierpniowki.

Brzuchatek co raz mniej sie robi. A ja na szarym końcu z terminem om. Ale miło sie czyta o dzieciaczkach, miód na serce :)
Przepraszam ze nie odniosę sie do osob tylko do tematów.

Przytulanki z moim M to tez jakos temat dla niego na tym etapie nie do przełknięcia. I nie chodzi (niby) o to ze sie brzydzi ale ma świadomość dzidzi w brzuchu i boi sie zrobic krzywde :) do tego jak to mówi, brzuch "chlupocze" a tam malutka no i.... :) hehe nie naciskam ;)

Co do gości... U mnie sezon zdecydowanie uważam za otwarty. Tak to jest jak sie mieszka nas morzem. Ale teraz to juz te pielgrzymki do przesady. Jedni wyjeżdżają, drudzy przyjeżdżają i to nie na dzien czy dwa ale np na tydzien. A ja latam i usluguje no bo wiadomo... Śniadanko, kawka, obiadek, kolacyjka... I wkurza mnie to bo nie dosc ze siły na to nie mam, tk jeszcze jesteśmy świeżo po przeprowadzce i chcielibyśmy zwyczajnie odpocząć. Zreszta to nie czas na takie wizyty ale jakos nikomu to do głowy nie przyszło...

W szpitalu jedzenie nie wiem jakie jest, ale nie nastawiam sie na nie wiadomo co.. A co do odwiedzin na sali u nas nie mozna. Wszyscy odwiedzający kumulują sie w świetlicy i dalej wstępu nie maja (nawet tata dziecka). W sumie to dobrze bo nikt obcy sie nie szweda po salach.

U mnie nic sie dzieje, żadnych skurczy czy rozwarcia. Nic. Wiec jeszcze pewnie poczekam. Ale juz zaczynam sie bać porodu. Nie wiem czego sie spodziewać.. Nawet nie wiem co to skurcz. A do tej pory taki cwaniak byłam ;)

Edit: Anna!!! Trzymam z całych sił &&&&&&

Łzawy... chociaż ja sama z siebie bym nie płakała :)

Kurde...dzisiaj jakieś gazy mnie męczą. Wybaczcie szczerość ;) i właśnie w...tyłku czuje jakby mi ktoś coś tam zaciskał? Bosh...nie wiem nawet jak ten ból określić hehe

Mamy nie było :D bo to niespodzianka miała być. Przyjechała moja siostra i my. Ale dodzwoniłam się do mamy i wywiedziałam gdzie jedzie :D no i szybko myk do auta i byliśmy tam przed nią i ją zaskoczyliśmy ;) chyba było jej bardzo miło :) posiedzieliśmy trochę i po 21 byliśmy w domu :)

Z tymi gazami hehe to takie uciążliwe bo mam tam w brzuchu tak ciasno, że ciężko mi się załatwić przez to cY nawet tego bąka puścić :p

reklama
Anna, trzymam kciuki! Idę już spać, ale w nocy w trakcie karmienia pewnie zajrzę ;)

Justyna, ja bym się pewnie posikała na widok tego szczura :/

Monya i inne beksy :) myślcie o tym, że tyle już za wami i już bliżej niż dalej! Za chwilę maluchy będą z wami. Ściskam was :)

Madison i inne po cc- stosujecie coś na bliznę? Mnie moja gin poleciła maść Contratubex i dziś zaczęłam smarować. Zobaczymy czy uniknę bliznowca, bo po Agatce miałam okropnego (teraz mi go wycięli przy CC).

Dobranoc :)

Do góry