reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Asiołek- Ma 29 lat....

Izis - wczoraj umówiliśmy się z nim na pt celem rozliczenia się, dzwonił, że będzie po pracy. Dziś napisałam mu tę wiadomość. Oczywiście napisałam też, że zapłacimy za media za msc lipiec oraz za szkodę - okno. Może to przyjął skoro się nie oddzywa ? Pisałam o 16 - jakoś łatwiej było wylać to z siebie pisemnie. Nie odpowiedział nic. W wiadomości jest napisane, że w pt się rozliczymy więc może po prostu przyjedzie i tyle ? I don't know :-(

Zawalam wątek swoimi problemami.. przepraszam Was ale żywcem nie wiem już co myśleć.. w dodatku jestem wymordowana.

Spkowałam wszystko prawie, jeden pokój zawalony on podłogi po sufit worami, pudłami i siatkami. Najgorsze było noszenie .. ale nie mam wyjścia- jutro musi wszystko być przewiezione bo we czwartek trzeba idealnie posprzątać wszystko żeby chociaż cieszył się, że mieszkanie czyste..

Zostały tylko: kilka sztuk garnków, naczyń, lekarstwa i kosmetyki z łazienki. Nawet łóżeczko pomalowałam na świeży biały, rozkręciłam i przewijak .. ugotowałam rosół, pomyłam ściany.

Ale raczej ponowne rozpakowywanie będzie gorsze.. Znów trzeba wszystko przygotować da chłopaków.

Tęsknie za Minisiem.. na wsi u teściów jest. Szczęśliwy bo wybiega się tam, wakacje ma ale od środy rana jest tam jak trafiłam do szpitala. Z nim niestety nic nie zrobię i trzeba najpierw ogarnąć przeprowadzkę - później czułości. Ale ryczeć mi się chce z tęsknoty za moim synusiem.. Ciężkie to dla mnie.. Tym bardziej, że jak przyjeżdzamy na wieś codziennie od pt ( oprócz dzisiaj) to przytuli się i dalej leci na podwórko, a jak pytam czy jedzie z nami to mówi mi tylko PA PA :-( Bardziej szczęśliwy chyba tam jest..
Ale z tymi skurczami to ciężko się zająć nim bo jest bardzo żywy, a tu tyle roboty, M w pracy na 24h co drugi dzień znowu. Od jutra ma wolne do pt - w sobotę do pracy.
A zawsze tylko ze mną 24h na dobę był Dominiś ... a nawet nie płacze za mną... nic a nic..

Wyżaliłam się... beznadziejnie jest ... :sad::no2:

reklama
Dziewczyny nie mam siły normalnie topie się z gorąca przez co nawet mi się pisać nie chce tylko podczytuje. .. dziś jak wracalam z mężem z wizyty to jakiś przyglup zajechał nam drogę, gdyby nie refleks mojego męża nie wiem jakby sie to skończyło...aż ja cisnelam na klakson mimo iż to M. prowadził. .. póżniej wzięłam się znów za sprzątanie aż się M. po powrocie z pracy zaczął śmiać że mam syndrom wicia gniazda:p, nieco popoludniowej drzemki i zgadnijcie co?! jej upieklam dziś pączki takie malutkie, miałam taką chcice na nie :D

Asiolek dolaczam się do prośby o śnieg:p

Oszqrde chłodnia też niezły pomysł:p

Martyna ja na Twoim miejscu bym nagadala temu twojemu mężowi co on sobie myśli że wszystko na twojej głowie! ? Swoją drogą musicie to wspólnie z właścicielem myślę jakoś rozsądnie rozwiązać...

Szczerze też mam stracha przed porodem zwłaszcza że to dla mnie nowum, no ale też sobie powtarzam że nie ja pierwsza i ostatnia... a z drugiej strony chciałabym być już po...

Piszę już trzeci raz, uwielbiam tę aplikację na komórce.

A ja boję się tylko czy nie opuszczą mnie siły w ostatniej chwili, czy będę mogła oprzeć. Dla mnie ból choć nieprzyjemny i w szpitalu nie dają znieczulenia nie jest przerażający.

ja to Wam powiem, bardziej się boję tego pierwszego miesiąca i rozchwiania emocjonalnego niż porodu:p po pierwszym to jakaś masakra była, zaczęło się jakoś tydzień po porodzie... płacz, śmiech, płacz... wtf

Magda37 bół jak ból ale żeby nie zemdleć z tego bólu ;/ ja pamiętam, że było kilka takich chwil, że byłam pewna, że z tego wycieńczenia po prostu odpłynę

Pieceofcake pierwszy poród to taka niewiadoma :D błogość niewiedzy ;P

Martyna93 jak człowiek z siebie wyrzuci to od razu lepiej

Asiołek a zimna woda pomaga w wywołaniu porodu???heheh

u mnie dziś cisza
byłam na długim spacerze, umyłam kabinę prysznicową, chodziłam po schodach..........
coś czuję, że po prostu pogoda mojemu małemu się nie podoba
albo czeka aż wybiorę imię ............. ech czy ktoś jeszcze nie wybrał imienia?????????? :(

Oszqurde zamieszkam w chłodni albo jutro pójdę do hipermarketu i poleze w jogurtach i serkach... albo w kielbasie :)

Martyna przykro mi, że nie masz wsparcia... Zawsze jesteś sama ze wszystkim co trudne?

Gorgusia moja waga niestety nie chce nawet stanąć a co dopiero zmniejszyć się choć mam nadzieję że po porodzie równie szybko stracę te kilogramy jak poprzednio
Ulika u mojego w pracy też ciągle czekają na nowinę ale mój ma akurat wolne dwa tygodnie w tym czasie co mam termin wię nie wiem jak będą się zorganizują
Martyna93 współczuję sytuacji z tym mieszkaniem ale ja bym nie płaciła za drzwi balkonowe bo nie pasują czy coś i nie dziwię się że chcecie się wyprowadzić
Afja-Anetka oby dzisiejsza noc była spokojniejsza albo niech chyci raz a porządnie
Ewaelinka tulę kochana - Ty to się nacierpisz
Ewcol3 super że w domku
Magda Witaj ponownie
annias co do lewatywy to na pewno w szpitalu się zgodzę (jeśli czas pozwoli) bo tak jak któraś z dziewczyn napisała lepiej na spokojnie w kibelku niż przy wszystkich
Madison super wieści z wizyty dziewczynek - oby tak dalej kochane
Fiufiu współczuję żółtaczki oby szybko przeszło
Martuskaa trzymaj się kochana tam

U mnie przyszło wieczorem ochłodzenie więc wypoczywam - w kwestii porodu cisza jedynie młody takie fikołki wyprawia że aż boli
Zmykam poczytać wizytowy - spokojnej nocki kobietki

Witajcie dziewczyny. Nie mam dzis weny odpisywac wam, melduje sie ze jestem. Caly czas w dwupaku bo termin dopiero za niecaly miesiac, dzis boli mnie doslownie wszystko, nawet lezalam na podlodze bo tak plecy bolaly. Upal straaaaszny. Jestem po chlodnym prysznicu, i baaardzo boli mnie dol brzucha jak na okres i glowa. Wzielam apap bo niedowytrzymania. Wiec ide spac.

reklama
Do góry