reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Napisała do mnie Martyna :)

Moje dzisiejsze ktg. Rano pojawily się skurcze. Rozwarcie na opuszek. Leże pod kroplówką z Mg i czuje się jakoś słabo. Od wczoraj mam straszne bole i skurcze ud, lydek i pośladków. Mam dostać drugą dawkę sterydów na plucka ale jak ten zastrzyk boli.. masakra. Pocieszam się tym, że Piotruś ma ponad 2800gr. Ale niech poczeka jeszcze dwa tygodnie chociaż.

reklama
Witam się i ja z rana.
Pomyłam podłogi w całym domu,wczoraj poodkurzałam,bo mam dziwne chęci sprzatania "na już" bo nigdy nic nie wiadomo

Lilith kciuki,Wy juz pewnie w szpitalu&&&&&&&&
Ewaelinka chyba nie doczytałaś mojego wczorajszego wpisu,bo pytałam,czy wyjaśniła Wam się sprawa z tymi paczkami?
fiufiu,anna ale z Was nocne marki:)
gorgusia zdrówka dla synka!! mój jak chorował tydzień temu to też zaciskałam nogi,wole rodzić jak wszyscy w domu zdrowi i spokojnie można się rozpakowywać

Ja dziś wcześnie młodego musze z przedszkola odebrac,zostanie pod opieką dziadka a ja jadę na to ktg po południu.

A ja wlasnie ogarnelam sama chaupe. Jestem dumna z siebie bo ostatnio mi to nieidzie. Zostalam doceniona przez meza, bo byl pozadomem jak sprzatalam i wchodzac mowi odrazu widac ze luba sprzatala podlogi sie blyszcza i az pachnie w domu. Teściowa na ziecia sie obrazila poszla na dol hihi...
I tyle dobrych wiesci.
Siedze teraz juz po espresso i sporej dawce cukru a maly ruszyl sie tylko raz i to tak marnie :/ niewiem czy juz powinnam sie martwic czy jeszcze nie...
O ja tu na telefonie pisze a tu dostalam mega kopniaka hihi. Urwis maly mnie straszy...
Co macie kobity dzis na objad?
U mnie dzis pyrki kalafior i jajo posadzone bo niegrzeczne bylo ;)

Hej

po śniadaniu musiałam zdrzemnąc sie godzinke. Położyłam sie u małego w pokoju. On sie bawił, a ja kimalam, ale nadal jestem mega przymulona. Nie wiem czy to zmiana pogody, czy to już ten zwiastun przedporodowy:zawstydzona/y:

Agula ja tez mam czasem taki mega bole dole, szczególnie w pachwinach, ze jak mnie złapie to zgina w pół.

anna moja mala tez mnie od wczoraj straszy. Rusza sie mało, ale czasem mocniej sie przeciągnie to mńie uspokaja.

jako, ze od dziś koniec leżenia, miałam tyle planów. Tyle do sprzątania, zakupy, a tu dupa. Snuje sie jak smród po gaciach. :confused:
Ja na obiadek mam pomidorówkę od teściowej. Mniam, uwielbiam.:-)

Prześlijcie dziewczyny energii

kahaka - to super, że wychodzicie.... pokarm jest więc malutka będziee miała co jeść :))
lilith -&&&&, a moze jesteś już po????
ja dziś też kiepską noc miałam... Kacper jak zawsze uaktywnił się o 22 - to standard.... tylko zazwyczaj pobuszował i się uspokajał...a wczoraj istny koszmar... rzucał się tak w tym brzuchu, ze wszystko falowało, ze wszystkich stron naraz:szok: ręce, nogi i co tam jeszcze mozliwe chybaa poszły w ruch.... dopiero ok.2 w nocy się uspokoił..... nie wiem, co mu się stało.... wczesniej po kąpieli trochę się nagimnastykowałam, bo chciałam se wszystko ogolić do porodu :-D i może to go wkurzyło? ale tyle czasu??
ja się nie rusza - źle, jak się tak szarpie gwałtownie - też źle.... mnie to chyba zamiast na wywoływanie do szpitala, do psychiatryka powinni wywieźć, bo z tym dzieckiem oszaleje!!!!!!:tak:
fiufiu - kiedy olejek bierzesz??? kurde, też musze go jakoś wykurzyć, ale tego sposobu się boję... inne niestety zawodzą...

umyłam sobie podlogę, odkurzyłam,zaraz jadę na zakupy. zastanawiam si ekiedy uzyc olejku...
i tu pytanie do was. bo mogę dzisiaj ale w niedziele ma całodobowy dyżur mój doktorek w szpitalu i zawsze tak bezpieczniej jak jest "swój" typ na oddziale.
wiec może najpierw się posekszę,a w sobotę wieczorkiem łyknę rycynę?
no nie wiem.

jestem tak wkurzona,ze dzisiaj darlam si ena jasia,wczoraj pogryzlam si ez matką, opierniczylam przez tel. tesciową i fukałam na tescia. bez kija nie podchodź....

witam dziewczynki

Atana super,że znasz juz termin..u mnie to taka niewiadoma, chyba bym wolala wiedziec kiedy ten dzien nastapi a nie czekac tak jak na zbawienie.;/
gorgusia pracujesz u siostry? kurcze dziewczyno, to juz 39 tc wiec powinnas juz sobie dac spokój z pracą i czekac w domciu na rozwiazanie.
ewcol niby czekanie na poród w szpitalu jest gorsze to fakt, ale przynajmiej jestes pod opieką, ja np po terminie bym wolala isc do szpitala, czulabym sie bezpieczniej.
Ewelinka jak to brzmi, zachaczajac na poddaszu o męża:-D a mój maz teraz mnie unika, bo stwierdzil,że mam urodzic dopiero jak on bedzie na urlopie, czyli od 4 sierpnia:-D a wtedy powiedzial,że i 5 razy dziennie będzie..powiedzialam,że trzymam za slowo, ciekawe:-D tez mam ochote na frytki i na lody! modle sie by ten cukier mi wyszedl dobrze dzisiaj to sie nie opre:tak:
fiuufiuu w aptece ten olej mozna kupic? zdradz sekret jakie proporcje i z czym ty go pijesz
ulika u mnie tez sprzatanie nie pomaga, schylam, sie kucam, wyginam i nic:no: zauwazylam tylko ,że jak dluzej jestem na nogach to uplawy sie zwiekszaja, nic wiecej...
barbarka ale masz fajnego śmieszka:-)
izis ja salaty lodowej nie jem od tego czasu jak nam babka na wykladach opowiadala jak przy niej kiedys pracowala..mowi ,że chemii w niej wiecej niż pożytecznych rzeczy..jak pryskali to cala byla biala a tego nie wyplukasz bo to wszystko w liscie wsiąka...
gawit moj synek ostatnio wyciagnal sobie materacyk z łózeczka turystycznego i bawil sie w domek a materac dawal jako dach, tez nie mialam nic przeciwko, bez przesady:-)
lilith trzymam kciuki, fajnie ,że juz bedziesz po:-)
kahaka super,że juz wychodzicie do domku;-)

odprawiłam męża na uroczystość i na tą planowana impreze..chcialam jechac choc na pierwsza jej czesc bo pozostale dziewczyny sie wybieraja ale na 15 mam to ktg wiec jestem uwiązana:-(
ehh chcialabym juz urodzic bo wszystko mnie dobija , nie umiem na niczym innym skupić uwagi jak na tym kiedy sie wkoncu zacznie...mam juz dosc i psychicznie czuje ze wysiadam....

nic musze troche popisac bo w przyszlym tyg musze oddac ksiazki..milego dnia.odezwe sie pewno po ktg

Carine... Z tą sałatą lodową To też kiedyś słyszałam, że przy pakowaniu nie mogą pracować kobiety w ciąży. Myślałam , że to wyssane z palca, ale może coś w tym jest. Dlatego jak mnie naszło jakiś czas temu to szorowalam każdy listek osobno;)

reklama
carine olejek rycynowy wygląda tak:
Olej rycynowy 30g - Bez recepty | AptekaGemini.pl
kosztuje 2-3 zł w zależności od producenta.

moja mikstura sprzed 4 lat to kieliszek od wódki,w ktory sobie toto wlałam, po czym zapiłam kawą o wartości espresso (czyli mocna mała).

w ogóle mnie nie przeczyściło poprzednio, po 2 albo 3h odeszły mi wody. tak sie zastanawiam na jakim byłam wtedy etapie "otwarcia" i myslę,ze miałam ładnych kilka cm rozwarcia,bo na wizycie 2 tyg. wczesniej bylo juz 3 cm. wiec pewnie koło 5-6 to było u mnie (przypuszczalnie).
ktoras mi pisala o wiekszych bolach. no to powiem tak,ze chyba w czasie porodu to jeden pies,bo i tak boli jak cholera więc po przekroczeniu skali bólu ciężko szukać jeszcze większego :-Dskala tego nie ogarnia. tyle,ze urodzenie dziecka w 2h za pierwszym razem uwazam za pikuś. ( po wczorajszej wieczornej akcji skurczy uwazam,ze to komfort)

Do góry