reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Madison świetnie wyglądasz :)

Magda wczasy też tam mogłabym spędzić ihihihi :)

Atana też sobie zrobię kawę i napiję się z Tobą :)

Martuska współczuję...

Co do opadania brzuszków - nie każdemu opada :)

Izis każda z nas jest teraz kobietą z afrykańskiej wioski :))))))))) z buszu ihihihihi

reklama
Gawit...rozpieszczaj się jak możesz i pamiętaj, że każdy dzień się kiedyś kończy.

Asiołek...lecznica piękna, ale jak dla mnie zbyt hotelowa.

Lilith... Czekamy na zdjęcia.

Wyczekany...gratuluję 36tc, masz bardzo ładny brzuszek.

A ja spałam jak niemowlak. Żadnych bóli, nawet na siku wybudziłam sie dopiero o 5.
Już zaliczyłam pierwsze wchodzenie po schodach:) na całe szczęście czuję mięśnie nóg przy wchodzeniu, a nie bol brzucha. Tańczyć mi się chce i ogólnie jest dobrze. Ciekawe jak długo.

A ja nie liczę ruchów. Lekarz mi nie kazał, a położne mówią, że to odchodzi do lamusa. Każda mam wie czy jej dziecko rusza się jak zwykle czy jest mniej ruchliwe. I tylko w przypadku takich wątpliwości obserwować uważnie.
Nie będę liczyć co by się nie schizować. I tak denerwuje się tym, że bezwiednie kładę się w nocy na plecy , a przecież nie mogę. Wiec pukałam do Młodego i sprawdzam czy u niego ok:)

Ostatnia edycja:
Monya :) Ze słowem lecznica kojarzy mi się jedynie weterynarz :) ale spoko ... jak Maja się miała urodzić a wcześniej mieliśmy jedynie zwierzaki to nieustannie z powodu przyzwyczajenia jechałam do weterynarza na wizytę :))))))))) Gratuluję super samopoczucia :) na tym etapie jest na wagę złota :)

Monya :) Ze słowem lecznica kojarzy mi się jedynie weterynarz :) ale spoko ... jak Maja się miała urodzić a wcześniej mieliśmy jedynie zwierzaki to nieustannie z powodu przyzwyczajenia jechałam do weterynarza na wizytę :))))))))) Gratuluję super samopoczucia :) na tym etapie jest na wagę złota :)

Hihi...przepraszam...przed chwilą rozmawiałam z moim S o tym czy i której jedziemy dziś z kotem do weterynarza na kontrolę i to pewenie dlatego.

Asiołek, piękna klinika, ceny też niczego sobie:tak: Życzę Ci, abyś dotrwała do 37 tc i mogła tam rodzić.
Gawit, nie smutaskuj, pomyśl o skarbie pod sercem.
Wyczekany brzuszek ładny, nie za duży, lecz w sam raz
Monya, super że się dobrze czujesz bez korka.
Izis, faktycznie wszystkie wyglądamy jak babki z afrykańskiej wioski
Martuska, jak to pierwsza koszmarna? Na tym etapie ciąży dobrze spałaś dotąd? Może poród blisko...

A u mnie stresik. Wczoraj wieczorem zobaczyłam brązowy śluz, nie dużo, lecz tak jak zwykle. Nie jest to czop, bo konsystencja normalna. Do tego Mała zeszła mi główką w dół jeszcze niżej , wczoraj też ostro kłuło w pochwie. Przez noc się wydzielina nie zwiększyła się, dziś jest podobnie jak wczoraj. Jak pochodzę więcej to brzuch ciągnie, napina się i twardnieje.
Wizyta dopiero pojutrze...

Dzień dobry
Kolejny dzień tropikalnych upałów, bleee

Planów na dziś żadnych nie mam, obiad już się gotuje.

Wyczekany, gratuluję 36 tygodnia!

Asiołek, super warunki do rodzenia. A w jakim mieście jest ta klinika?

Sierpniowa, mój mąż też najchętniej zamknąłby mnie w domu teraz hehe

Caltha!!! Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień! Już dziś spotkasz się ze swoim dzieckiem :)

Miłego dnia wszystkim!

Kaspian ostatnio czytałam, że skracanie szyjki może wywołać plamienia i że to jest normalne, czop też może odchodzić sobie w częściach i z brązowymi lub krwawymi smugami.

Klinika jest w Białymstoku :-) moim mieście ukochanym :-) i oczywiście najpiękniejszym hi hi hi :-)

Czesc Sierpniowki! alez produkcja! Oczywiscie nie dam!rady nadrobi

Mignelo mi ze bylo o obecnosci kogos przy porodzie. Przy pierwszym synku byl.maz bardziej na moja prosbe ale na ostatnie 10 min wyprosilam go. Byl bardziej przerazony niz ja a blady jak sciana. Teraz wole bez niego rodzic;) ale zobaczymy jak wyjdzie heh

Mi cos skurcze przepowiadajace sie wyciszyly mam ich mniej niz w zeszlym tygodniu.

reklama
Cześć.

Oj coś czuję, że niedługo zaczną pojawiać się kolejne lipcowo-sierpniowe dzieci i nie mówię o planowanych cc. ;-)

U mnie noc całkiem, całkiem... Tylko o 5.00 obudziłam się, kurs do łazienki i czuję jakby zapach gazu w całym domu (gazu nie mamy). Jak otworzyłam okno to na zewnątrz ten sam zapach, wentylacja wpuściła go do domu... Trochę się wystraszyłam, bo wywietrzyć nie było jak. Rano M powiedział, że już wieczorem, jak wracał do domu był ten zapach, bo ju myślałam, że mam jakieś zwidy zapachowe.

Do góry