reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Madison super, że synek tak dobrze odnajduje się w nowej sytuacji. Miło czyta się takie wieści od Ciebie. A i widziałam zdjęcia brzuszka, super teraz wyglądasz. Obyśmy wszystkie tak szybko do formy wracały:-)
fuufiuu chwal się fryzurką. Mnie kusi, żeby pójść do fryzjera, może jeszcze zdążę:-)
Ewa Ty to jesteś niesamowita. Dom, szpital, dom, szpital a Ty nie do zdarcia w doskonałym humorze:-)
Asiołek dobrze, że podjęłaś taką decyzję. Jak to mówią nic na siłę:-) Ach jak mi się marzy, żeby wody odeszły, a w szpitalu rozwarcie w trybie natychmiastowym.... :-p marzenia ściętej głowy:-)

Znów miałam koszmar. Śniło mi się, że mechanik zadzwonił, że autko zrobione (wczoraj rzeczywiście tak było). Pojechałam z mężem po odbiór i doznałam szoku. Co było do zrobienia to zrobił, ale... Cała farba z mojego autka została zdarta. Zamiast czerwonego, był biały. Odpadła z przodu maska, z tyłu błotnik. Doznałam jeszcze szoku, bo szyba od kierowcy się nie zamykała i miałam wewnątrz pełno... śniegu:confused: Coś ja mam z tą głową jednak:-D:-D:-D
W nocy oczywiście wstałam wystraszona, mąż się przebudził i pyta co tam. A ja, że miałam koszmar i mówię na szybko w skrócie co i jak. Mąż się śmieje i mówi "to znak, nie powinnaś jeździć teraz samochodem". Wiecie jak mój mąż to przeżywa. Dla niego najlepiej jakbym teraz siedziała tylko w mieszkaniu, ew. mogę przejść kilka metrów do sklepu czy na pocztę:dry: Nie może dopuścić myśli, że gdzieś pojadę samochodem, bo od razu coś mi się stanie....

Z innej beczki. Nie powinno być teraz tak- tzn. pod koniec ciąży, że brzuch opada w dół:confused: Mój jakby do góry poszedł i wręcz mnie piecze w mostku, a cycki dosłownie na brzuchu leżą. Czy to moje dziecko kierunki pomyliło?:rofl2:

reklama
Witam:)

Koncze dzis 36 tc:D
Wstawilam foty. Wybaczcie wygniecona spodnice, ale wciagnelam cos na szybko z szafy, byle na golasa nie stac:) jeszcze tydzien mam sie pooszczedzac a potem hulaj dusza.

MADISON bardzo ladny brzuszek juz masz. Z checia zamienilabym sie z Toba na pupe. Masz bardzo zgrabna:p

Dziewczynom rodzacym zycze szczesliwego rozwiazania, oczekujacym spokojnego oczekiwania a wizytujacym pozytywnych wiesci i mniej stresow na koncowce

Lilith dobrze, że wszystko ok napisz później jak tam sobie radzisz :))))

Sierpniowa - niezły sen :))))

Zjadłam płatki z mlekiem :) i zasiadłam do komputera... znowu ;)
Teraz skupiam się na ruchach aby w moim dzienniczku zaznaczyć ten dziesiąty ;) ale jak na razie jest jeden ;)

Tak sobie pomyślałam, ze chciałabym Wam pokazać moją Klinikę :)
Bardzo mi się podoba :)

Rejestracja i budynek:

images_large_4260.jpg

c2bff064d69286365d7838b51a1910f0,800,600,0,0.jpg

643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-7.jpg

023415597.jpg

sala operacyjna:

http://www.arciszewski.pl/uploads/images/sala_operacyjna_(3).jpg
16414.jpg
gabinety i sale porodowe:

porody-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-arciszewscy.jpg

c63ffa451ce9fa6f1708d768565095b1,800,600,0,0.jpgbialystok-poradnia-ginekologiczno-poloznicza.jpgpoliklinika-ginekologiczno-poloznicza-arciszewscy-poradnia-ginekologiczno-poloznicza.jpg643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-5.jpg

Załączniki

• c2bff064d69286365d7838b51a1910f0,800,600,0,0.jpg
    c2bff064d69286365d7838b51a1910f0,800,600,0,0.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 58
  • 643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-7.jpg
    643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-7.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 62
  • 023415597.jpg
    023415597.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 51
  • 16414.jpg
    16414.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 59
  • images_large_4260.jpg
    images_large_4260.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 59
  • porody-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-arciszewscy.jpg
    porody-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-arciszewscy.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 74
  • c63ffa451ce9fa6f1708d768565095b1,800,600,0,0.jpg
    c63ffa451ce9fa6f1708d768565095b1,800,600,0,0.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 60
  • bialystok-poradnia-ginekologiczno-poloznicza.jpg
    bialystok-poradnia-ginekologiczno-poloznicza.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 59
  • poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-arciszewscy-poradnia-ginekologiczno-poloznicza.jpg
    poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-arciszewscy-poradnia-ginekologiczno-poloznicza.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 64
  • 643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-5.jpg
    643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-5.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 60
c.d.
c061e0e36d9266ec4f5461df6d777b52,630,330,2,0.jpg

pokoje pacjentek :)

fdf67bfa818eb7ea5f23d874f4493e28,800,600,0,0.jpg73a2f98d6fc1f95daed965edf1c6cdcf,800,600,0,0.jpg643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-0.jpg

Załączniki

• c061e0e36d9266ec4f5461df6d777b52,630,330,2,0.jpg
    c061e0e36d9266ec4f5461df6d777b52,630,330,2,0.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 51
  • fdf67bfa818eb7ea5f23d874f4493e28,800,600,0,0.jpg
    fdf67bfa818eb7ea5f23d874f4493e28,800,600,0,0.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 57
  • 73a2f98d6fc1f95daed965edf1c6cdcf,800,600,0,0.jpg
    73a2f98d6fc1f95daed965edf1c6cdcf,800,600,0,0.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 55
  • 643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-0.jpg
    643,arciszewscy-poliklinika-ginekologiczno-poloznicza-0.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 56
Wyczekany gratuluję ukończenia 36 tygodnia :)))))

Tak serio to nie chodzi o wygląd chociaż jest fajnie mieć ładnie ;) ale o opiekę i traktowanie pacjenta... Jak rodziłam Maję - cały personel był kompetentny, rzeczowy, miły, nieinwazyjny... położne jak takie dobre ciocie od wszystkiego :) i każdy miał odrobinę prywatności :) no i mojego Lekarza nie zamieniłabym na innego :) pokroi mnie drugi raz ;)

Klinika jest bardzo duża mimo, iż zdjęcia tego nie oddają. Jak czasem do Was piszę, że siedzę i czekam na wizytę to pisze właśnie siedząc na tych zielonych kanapach :) Bardzo dużo pacjentek przyjezdza tutaj z Warszawy mimo, iż jest to 2 godziny drogi.

Ceny porodów:
cc 2300,
sn 1700,
poród w wodzie 2000,

byłoby dużo więcej ale oni mają umowę z NFZ, który pokrywa koszt samego porodu.

Ostatnia edycja:
Witam
Dziś wstałam mimo słabo przespanej nocy, wypoczęta:szok:, ale pewnie jak to w ostatnich dniach zaraz pójdę na drzemkę.:-D

Madison no to teraz pracujesz na 3 etatach i gdzie ta ciążą była :szok: dwie dziewczyny w brzuchu, a tu brzucha prawie już nie ma:-). SUPER

Izis zobaczymy jak się słuchasz męża, czy poczekasz ten weekend, pewnie tak. A co tam niech ma.:-D A co do liczenia ruchów to mi lekarz przy wyjściu ze szpitala kazał liczyć ruchy w bardzo zbliżonych do Twoich godz. 9-10, 14-15, 19-20 miały być co najmniej 4 ruchy. Na początku przyznam szczerze, że liczyłam, jak mała spala i się nie ruszała to piłam duże łyki wody (tak położne sugerowały) i rzeczywiście na chwilę się pobudzała i te co najmniej 4 były. Niestety mialy to być stałe pory i niekoniecznie przy większej aktywności wybrane przez mnie. Ale teraz nie liczę, bo to mam wrażenie, że Hania w ogóle nie śpi, cały czas czuję jakieś ruchy. Az się boję czy to po urodzeniu jej tak nie zostanie.:-D

MartuŚka to dzis razem wizytujemy.

Asiołek gratuluję podjętej chyba jedynej prawidłowej w Twoim przypadku decyzji. No nie to ja myślałam, że w moim szpitalu jest dobrze, bo zamienili meble wczesnego Gierka na coś bardziej współczesnego, ale nie ma porównania.:-) Asiołek, a może Ty się na wczasy wybierasz a nie do porodu.:-D

Sierpniowa mi też brzuch nie opada, cycki na brzuchu, ale w poprzedniej ciąży też mi nie opadl, także tym bym się nie przejmowała.:-)

Witam się i ja z rana :-)

Muszę się tak po prawdzie dopiero dobudzić bo dzisiaj mój mąż na I zmianę to pobudka była o 5:20 więc wyprawiłam go i poszłam spać dalej :-) Teraz kawa a potem możemy się zabierać do życia.

Pięknie wyglądacie na zdjęciach ukończeniowych :-)

Madison - zgadzam się z dziewczynami, że chwała Ci za to, że nie podałaś ile masz teraz cm w talii :-) Tak naprawdę to świetna sprawa mieć wogóle talię... :-)

Asiołek - jak już gustowny wystrój wnętrz idzie w parze z kompetencją personelu to już radość podwójna :-)

Asiołek - ale ekstra klinika!! aż chce się tam rodzić
Madison -wow, szybko wracasz do formy.... naprawdę ekstra brzuszek.....

rany, jaka ja dziś nieprzytomna.... pierwsza koszmarna noc za mną, oby żadnych więcej...nie dość, że standardowo nie moglam zasnąc z powodu duchoty w domu, to jak już zaczelam się robić senna, to Kacper jakoś tak dziwnie chyba w dół poszedł, że bardzo bolało mnie w pachwinie, znaczy taki przeszywający bol się pojawiał co kilka sekund, i co 2 minuty sikałam.... do tego krzyż nawalał.... makabra!!!

reklama
Aaa asiołek nie pokazuj mi takich rzeczy bo pogryzę się chyba z rozpaczy :D jak myślę o tych moich szpitalach...

Sierpniowa to miło, że mąż się tak przejmuje :) mój też, chociaż nie tak bardzo i nie zawsze. Ale bardzo się wsłu****e jak mu opowiadam o moim samopoczuciu ;) wczoraj powiedziałam, że chyba to skurcz - twardy brzuch, a on zaraz miał wyjść do pracy i z przerażeniem w oczach zapytał "ale boliiii ?!" ; D

Co do brzucha to mój też taki mało opadnięty, ale podobno nie musi w ogóle opaść więc wcale się tym nie sugeruję. Tak z tydzień temu siedziałam na golasa i z mężem mieliśmy w jednej chwili to samo skojarzenie - że wyglądam jak kobieta z murzyńskiej wioski ; D wielki brzuch, wielkie zwisające cyce opierające się na nim :D

Lilith, ewelinka wiedziałam, że wszystko ok :D

Gawit chyba musisz męża wysłać na urlop :p żebyś mogła odpocząć :)

Wyczekany, następna zgrabna i szczupła mamcia :D

Martuskaaa może poród niedługo ; D
Wszystkie piszecie o bólu krzyża. Ja tego nie mam i odnoszę wrażenie, że czegoś mi brakuje :D

Atana, k. Z kolei wrócił po 6 z pracy. Ja się wybudziłam jak zwykle i prEd 8 jeszcze trochę przysnęłam. Też już chyba wstanę bo to leżenue bez sensu :)

Ostatnia edycja:
Do góry