reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Mnie też lekarz pobierał, a ja zawoziłam do laboratorium :)

Wczoraj też tylko pogrzmiało i przeszło bokiem. Dzisiaj natomiast była meeeega burza :)

reklama
Atana poszukaj w necie jakiegoś laboratorium analityczno-bakteriologicznego, bo w zwykłych nie da rady. U mnie normalnie na zwykłej kozetce pobrała wymaz.

MartuŚka u mnie po wczorajszej burzy to zrobił się taki skwar, że szok:szok:.

Asiołek powiem Ci, że z tym uchem to rzeczywiście nie fajnie, ale teraz to już się coraz częściej śmiejemy, że to dla jego nerwicy na plus.:-D

Ewaelinka i co z tymi przepływami. Jak byłam w szpitalu to dziewczyna w 41 tyg. miała słabe przepływy mózgowe to wywoływali poród i w ciągu 4 godz. urodził się Mateusz.

Ostatnia edycja:
Coś mi forum szwankuje, z 5 razy nie mogłam się zalogować:confused: Martuśka zazdroszczę nadchodzącej burzy, u mnie się nie zapowiada:-(Przebierałam się już dwa razy i stwierdziłam, że mam to gdzieś i w samych majtkach latam po mieszkaniu:rofl2: O 18:30 mam szkołę rodzenia. Źle to widzę, bo na sali zawsze jest duszno, a dziś to pewnie pójdzie siekierę zawiesić:sorry2:
Ugotowałam dziś mielone i młode ziemniaczki z koperkiem na obiad. Ależ mi wybitnie wyszło:-) Och och. Nie wiem czym się teraz zająć:rofl2:

Dzieciaki w basenie ja obok i humor lepszy wreszcie.
Napisalam chyba ze 4 posty i w kosmos poszly buuu...

Humor mialam dzis do bani , caly dzien czepliwa bylam i teraz tez wszystko i wszyscy mnie do szalu doprowadzają :-( i juz zupelnie nie wiem jak nad tym zapanowac. Przed m. Ucieklam na dworek bo w 15 min do furii doprowadzil, a ze wiem ze to ciazowe hormonki to nie chcialam sie klocic. Teraz najchetniej spac bym poszla ale nie chce dzieci w samopas zostawić.

Sierpniowa to też jest mój strój "wyjściowy"tylko majty,bo reszty nie ma co ubierać.
Obejrzałam sobie film-noe. Transformersy przy tym to pikus,co nie przeszkodziło mi płakać gdy sie dzieci na filmie rodzily :-)
Aj powoli dopada mnie takie myślenie jak ta Inka wygląda.ją nie mialam usg 3d więc to dla mnie tajemnica. Lul jak sie urodził był tak strasznie brzydki,z wydłużona głową po kleszczach i krwiakiem...( oczywiście dla mnie był najpiękniejszy na świecie). No i niby dziecko w brzuchu to takie namacalne,,bo sie rusza i w ogóle,ale to dopiero jak sie spojrzy sobie w oczy,to człowiek wie,co to za typ. Rozmarzylam sie...
Do pn rodzić nie mogę,bo Jasia nie ma,dziś wieczorem wyjeżdża.
I syn mój wreszcie po ponad tygodniu zechciał że mną zamienić słów kilka przez tel. Plumkał mi na pianinie piosenkę o miłości( tu znowu lezka w oku sie zakrecila). No i stwierdził,że tęskni. I wie,że nie mogę do niego przyjechać ale jak juz mi pan doktor pozwoli,to mam do niego dojechać.tak to sobie wymyślil. No nic tyle ode mnie na popołudnie refleksji ;-)

Madison - to świetne wiadomości, od piątku będziesz miała wszystkie dzieciaczki w jednym miejscu :-)

Fiuufiuu - też mi się wydaje, że albo zatrzymali Kami ten poród albo urodziła, tak czy siak za kilka dni możemy się dopiero dowiedzieć, bo niby Natkusia dawała nr telefonu, na który można pchnąć SMSa ale...

Snów erotycznych nie miewam bo my w sumie cały czas aktywni tak na miło i spokojnie :-)

Ja za USG III trymestru płaciłam 330 zł, faktycznie drogo trochę ale jak już pisałam ja nie jestem przyzwyczajona do badań z NFZ :-)

Gawit - też się zastanawiam gdzie ten cholerny GBS zrobię bo to przecież wymazy jakieś durne to w zwykłym laboratorium mi nie pobiorą... chyba do Rydygiera będę się musiała przekopsać.

Dziewczyny z Krakowa, A gdzie Wy robicie ten GBS i ile płacicie?

ATANA - spróbuj na Czystej, w laboratorium UJ lub w kilku w DIAGNOSTYCE (musisz sprawdzić na stronie, które punkty pobierają wymaz). Ja też miałam w gabinecie u gina i oni zawożą dalej (ale za to 80 zł w plecy).

Mowicie o GBS?Ja zaplacilam 20zl a jesli cos wychoduja,to bede musiala doplacic(ale to juz pisalam na wizytowym).Mam nadzieje,ze bedzie ok.
U nas szczesliwie burza przeszla bokiem,ale solidnie popadalo. Teraz siedze na balkonie i oddycham przyjemnym,chlodniejszym powietrzem.
Mam pytanie do odob,ktore maja rozstawiony basen. Jakiej chemii uzywacie,bo ja mam w plynie,ale po deszczu musze na nowo wlewac. Kusi mnie kupienie grzybka i tabletek,ale nie wiem na ile to jest skuteczne.

Witajcie sprawa wyglada tak ze tu chodzi o przeplywy krwi w pepowinie ,,sa w gornej granicy" ....oprocz 3razy ctg mam jeszcze 4 razy usg ,zeby to obserwowac ...oni twierdza ze mala ma sie swietnie i w glowie brzuszku w serduszku wszystko rewelacyjnie -i ze mam sie nie martwic ...staram sie !!!!
Przedchwilka byla moja gromadka u mnie a ja caly czas lzy w oczach moj m. Co sie odezwal to ja plakalam nie umialam nad tym zapanowac -poprostu lzy mi wyciskalo bez powodu -stwierdzil ze jutro nie przyjada zebym sie nie stresowala---mam ochote mu kopnac w cztery litery

Zaraz znowu ctg i usg :-/

Czytam Was ale w glowie pusto wiem tylko ze mam Madison napisac ze super !!!! A co do burz to u mnie od 6 rano caly czas leje -raz mocniej raz slabiej ale caly czas !!!!przesylam spragnionym troszke chlodu :-*

reklama
Ewelinka- nie martw się będzie wszystko dobrze ! Mała jest duża więc wszystko jest w porządku i przepływy na pewno nie są złe skoro tak dobrze się ma !

Grawit- miałam oczywiście wszystko robione :) Mam w karcie zapisane.

Tylko tego GBS nie miałam i nic mi gin nie mówił, że mam zrobić :confused: Ale w diagnostyce na olszańskiej albo na życzkowskiego kosztuje 25 zł. To jest ten wymaz z szyjki macicy lub pochwy bo są dwa. Jak coś się wyhoduje to nie trzeba dopłacać mówiła babeczka.

Ostatnia edycja:
Do góry